ÉN...már gondoltam, hogy kezdek ilyen témát... megelőztél...
Sajnálatos módon én olyan helyen lakom, ahol alig látom őket...nagy a "fényszennyezettség"...
Ha tiszta az ég éjszaka és fölnézel az égre, körübellűl 3000 csillagot láthatsz. Mindemellett néhány bolygónkat is láthatod. Ki szereti a csillagászatot?
Utoljára módosítva: Grievous által : 2009-10-04 17:22
ÉN...már gondoltam, hogy kezdek ilyen témát... megelőztél...
Sajnálatos módon én olyan helyen lakom, ahol alig látom őket...nagy a "fényszennyezettség"...
És ha nem haragszol, akkor a mai napi idézetemet ide is bemásolnám:
"Milliószor messzebbre látunk sötétben, mint világosban. Ki látja fényes nappal a csillagokat?"
Nos én nagyon nem értek a csillagokhoz, bár a nagymedve (göncölszekér) rúdjának állásából az időt felhőtlen éjszaka meg tudom állapítani, mert sokat vadásztam éjszakákon keresztül, sőt a sarkcsillagból pedig a mágneses északi pólus irányát is ismerem, így még éjszaka sohasem sikerült eltévednem.
A legjobban viszont azt szeretem, mikor az összes égi csillag a Földre száll, mikor a rétet milliónyi ezüstösen foszforeszkáló szentjánosbogár lepi el, úgy hogy nem lehet tőlük lépni... és ha akkor nem egyedül vagyok, az egy külön élmény a számomra.....
Szia!
Igen, azt mondja egy indiai közmondás, hogy a legkoszosabb szennyvízben is szivárvány tűkröződhet, ha rásüt a Nap....
Ezt körülbelül úgy kell magyarra fordítani, hogy csodálatos élményekért nem muszáj az embernek nagyon messze menni, mert általában közvetlen maga mellett megtalálja azokat...
Nem egyszer olvastam már olyan témájú regényeket, ahol a főhős keresi álmai asszonyát és amikor nagyfáradtan hazaérkezik, azt a szobalányában vagy éppen a szomszéd vár már ismert hölgyében kapta meg...
"Nos én nagyon nem értek a csillagokhoz"...ezek után levág egy kisebb tudományos értekezést a csillagokról és az időjárásról és a tájékozódásról...
Mondja Kedves Uram, van valami amihez Ön nem ért?
"milliónyi ezüstösen foszforeszkáló szentjánosbogár" ???
Na sajnos, ebben még nem volt részem...gyakorlatilag még nem is találkoztam velük...egyszer-egyszer egy kettővel...
Van távcsövem...de azzal csak a Holdat tudom csodálni itt a városban (mint mondtam túl világos van)
Most épp telihold környéke... gyönyörű... gondolom tudjátok, hogy hiába gömbölyű, mindig ugyanazt az "oldalát" látjuk...
szeretem, mikor rám mosolyog a telihold...én is mindig visszamosolygok...
Szia Süni!
Nekem egy holdvilágos, sziporkázó augusztusi erdei réthez meghatározó fiatalkori emlékem fűződik, olyan amilyet sohasem tud elfelejteni az ember, mert ott történt meg először....
Na, hát ezért szeretem a szentjánosbogarakat....
Egyébként pedig nem értek én mindenhez csak egy bizonyos szintig, talán a számomra nélkülözhetetlen gyakorlat szintjéig... tehát a tudásom az felületes...
Hááát... értem
Nem azért, hogy dícsérjelek - valahol ezt mintha el is utasítottad volna - de ezen a kis fórumon e kis idő alatt is már elég sok téren megmutatkoztál: nyilván felettébb szüksége van egy erdésznek arra, hogy profi fotós legyen, beatzenekarban játsszon, harcművészetet tanuljon, dinoszauruszháton lovagoljon...mit is hagytam ki???