Oldal: 1 / 5 12345 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (48) összesen

Téma: Dohányzás??? Minek ??? :)

Tag Dzsozi logója
    Hozzászólás
    103

Alapbeállítás Dohányzás??? Minek ??? :)

A leszokás legnagyobb ellenségei a dohányzással az évek során kialakult megnyugtató reflexek. A nikotinfüggőség amiatt alakul ki, hogy a nikotin az agyban dopamint szabadít fel - ez a kémiai anyag felelős az agyban az öröm érzetéért. A dohányosokban kialakult ellenállás miatt viszont egyre nagyobb mennyiségű nikotinra van szükség ahhoz, hogy ugyanazt a hatást elérjék. Következésképpen egyre több dohányzás csillapítja a megvonási tüneteket, melyek a nikotin hatáscsökkenése után jelentkeznek.

A fizikai függőség fizikai elvonási tüneteket vált ki, a pszichés pedig a nikotin utáni heves vággyal jár, és emiatt előfordulhat, hogy megszerzéséhez antiszociális viselkedésre is képes az illető.

Minél tovább dohányzik valaki, annál szkeptikusabb lesz a saját leszokását illetően. A legfontosabb és az egyetlen járható út pedig itt is a kellő elhatározás és akarat megszületése.

A dohányzás megvonási tünetei különbözőek lehetnek, ezek közé tartoznak a gyakori éjszakai felébredések, a szédülés. Általában két héten belül a koncentrálóképesség csökkenése, négy héten belül ingerlékenység, agresszió, nyugtalanság és depresszió, két-három hónap múlva pedig az étvágy jelentős növekedése és kínzó éhségérzet a jellemző. A súlygyarapodással mindenkinek számolnia kell, aki le akar szokni a dohányzásról, de ez átlagosan csak 3-4 kilogramm pluszt jelent. Ez semmiképpen ne legyen elriasztó adat, hiszen a tüdő funkciók javulása miatt a mozgás könnyebben megy majd, és a 3-4 kg könnyen ledolgozható.

Tag Dzsozi logója
    Hozzászólás
    103

Alapbeállítás re: Dohányzás??? Minek ??? :)

Én meg próbáltam és siker van! Csatlakozz te is!!!

Az Ön leszokásával kapcsolatos adatok:
    www.dohanyzas.hu

2009/07/20 15:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
    1 év, 3 hónap, 15 nap, 20 óra, 14 perc.
    A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 16048 db.
    Az így megspórolt költség: 396976 Ft

Egyéb adatok:
    Ezen idő alatt nem füstölt el 16.048 kg. dohányt,
    nem szívódott fel a szervezetében 32.096 gramm nikotin,
    és nem mérgezte magát 96.288 gramm kátránnyal és 80.24 gramm szénmonoxiddal.

Dohányzás.hu

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Na igen.. rengeteg oka van, hogy miért szokjon le az ember.. jártam ilyen választható kurzusokra (veszélyes anyagok környezetünkben, mindennapjaink kémiája) na ott rendesen le lett vezetve, hogy mit okoz.. salétromsav keletkezik a tüdődben, a szénmonoxid valami 36*10 a 18.-on számú vérsejtet öl meg szálanként stb..

Mindenki tudja, hallja a tv-ben hogy tüdőrákban meghalt.. és mégsem szoknak le.. ahhoz kőkemény elhatározás és kitartás szükséges..

amondó vagyok, be kéne tiltani a fogalmazását.. mint a drogokat, úgy kéne kezelni.. akkor az utcán való rágyújtás is olyan, hogy "lebuksz egy tiltott szerrel" .. ami elég nagy visszatartó erő lenne.. de a lényeg: aki most szokna rá, az ne tegye.. aki 25 éve szívja, már nem fogja letenni..

..szerintem

Tag Dzsozi logója
    Hozzászólás
    103

Idézet g-easy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Na igen.. rengeteg oka van, hogy miért szokjon le az ember.. jártam ilyen választható kurzusokra (veszélyes anyagok környezetünkben, mindennapjaink kémiája) na ott rendesen le lett vezetve, hogy mit okoz.. salétromsav keletkezik a tüdődben, a szénmonoxid valami 36*10 a 18.-on számú vérsejtet öl meg szálanként stb..

Mindenki tudja, hallja a tv-ben hogy tüdőrákban meghalt.. és mégsem szoknak le.. ahhoz kőkemény elhatározás és kitartás szükséges..

amondó vagyok, be kéne tiltani a fogalmazását.. mint a drogokat, úgy kéne kezelni.. akkor az utcán való rágyújtás is olyan, hogy "lebuksz egy tiltott szerrel" .. ami elég nagy visszatartó erő lenne.. de a lényeg: aki most szokna rá, az ne tegye.. aki 25 éve szívja, már nem fogja letenni..

..szerintem
    Teljesen egyet értek veled,és jól esik minden szavad a témában!
    Viszont akkor én vagyok egy ellen példa,mert 14 éves koromtól 40 éves koromig szívtam azt a büdös bagót,és azt AKARTAM,hogy vége legyen Tehát 26 évig füstöltem el napi két doboz cigarettát,és már az sem érdekelt,hogy milyen fajta VÉGEZTEM VELE és most a következő "100" évben NEM AKAROK rá gyújtani!!! Bocsi a nagy betűkért...nem kiabálok,csak éreztetni szeretném,hogy mire van szüksége annak aki le akar szokni a dohányzásról Sok sikert mindenkinek!!!

Mentor Archer11 logója
    Hozzászólás
    525

Én még mindig azt tudom mondani, hogy rá se kell szokni! Az jó, hogy a többiek kedvéért megcsinálsz néha hülyeségeket, onnantól viszont már nem, hogyha ez árt neked. Engem mindig próbáltak rávenni az osztálytársak, de örülök, hogy NEM-et mondtam.

Tag Dzsozi logója
    Hozzászólás
    103

Idézet Archer11 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Én még mindig azt tudom mondani, hogy rá se kell szokni! Az jó, hogy a többiek kedvéért megcsinálsz néha hülyeségeket, onnantól viszont már nem, hogyha ez árt neked. Engem mindig próbáltak rávenni az osztálytársak, de örülök, hogy NEM-et mondtam.

Nagyon helyesen cselekedtél,és én valóban "hülye"voltam,hogy a számba vettem anno a cigarettát A nejem is olyan,hogy soha nem próbálta ki,mert látta az osztály társaitól,hogy köhögtek,majd meg akartak "halni" az első cigitől .....és ő azt mondta,hogy azért "hülye nem vagyok,hogy a köhögés miatt gyújtsak rá" Teljesen igaza volt,és meg sem próbálta azóta sem Aki teheti ne is szokjon rá,mert semmi értelme nincs !

Mentor Archer11 logója
    Hozzászólás
    525

Sokak szerint megnyugtató, ha az ember szájából lóg valami, ami füstöt bocsát ki Háááát, nem tom...én az osztálytársaimat sose láttam nyugodtnak tőle Meg az a tény sem elhanyagolandó, hogy a dohányos nem csak magának, de másnak is árt Én pl. majd agyon tudnám ütni, aki a megállóba mellettem rágyújt, aztán a képembe fújja a kátrányos felhőt Hihetetlen, mennyi ilyen bunkó van

Tag Dzsozi logója
    Hozzászólás
    103

Bizony én is láttam sok ilyen bagóst,aki rá fújta direktben a füstöt a másikra,de én szerencsére nem tartoztam sosem ezek körébe! Lehet az intelligencia hányadosom egy kissé magasabb volt azoknál ? Egyébként nem szeretem én sem mióta leszoktam a dohányzásról a füstöt,és bizony el gondolkodom a mai napig arról,hogy hogy tudtam azt a "büdös bagót" szívni ! ? <shy>

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

A tiltás ez esetben nem célravezető. Olyan lenne, mint ami a 20-as években volt az USA-ban (alkoholtilalom - megszedte magát az alvilág és azóta is abból él). Vagy a drogtilalom (hasonló eset). Amit tiltanak, az kívánt dolog lesz. Nem mindenkinek, de sokaknak. És ez erősíti a vágyat, és növeli a korrupciót meg a többi okosságot.
    18 éve felett én még a drogot sem tiltanám be. Ha neki jó (és amíg nem árt vele nekem), azt csinál magával, amit csak akar.
    Ha meg nekem árt vele, akkor majd belebombázok kettőt a fejébe és legközelebb meggondolja.

Tag Dzsozi logója
    Hozzászólás
    103

Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A tiltás ez esetben nem célravezető. Olyan lenne, mint ami a 20-as években volt az USA-ban (alkoholtilalom - megszedte magát az alvilág és azóta is abból él). Vagy a drogtilalom (hasonló eset). Amit tiltanak, az kívánt dolog lesz. Nem mindenkinek, de sokaknak. És ez erősíti a vágyat, és növeli a korrupciót meg a többi okosságot.
    18 éve felett én még a drogot sem tiltanám be. Ha neki jó (és amíg nem árt vele nekem), azt csinál magával, amit csak akar.
    Ha meg nekem árt vele, akkor majd belebombázok kettőt a fejébe és legközelebb meggondolja.
    Persze,hogy nem annyira okés a tiltás,de azért ha jól megnézzük a dolgokat,sokan azért dohányoznak,mert azt hiszik és be beszélik maguknak,hogy az milyen jól oldja a stresszet stb Hmmm ezen már el tudnék vitatkozni annak ellenére,hogy kicsit stresszesebbnek éreztem magam eleinte Most nyugis vagyok! Egyből ütök ....na nem ám,csak viccelek!!!

Oldal: 1 / 5 12345 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104