Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (11) összesen

Téma: Homeopátia - Ti hisztek benne?

Pörölykezű bghtomi logója
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    222

Alapbeállítás Homeopátia - Ti hisztek benne?

Sziasztok.

Kíváncsi lennék arra hogy ti mennyire hisztek a homeopátiás készítmények hatásában. Én régebben nagyon nem hittem bennük, csak aztán ez a helyzet megváltozott akkor amikor megismerkedtem volt barátnőmmel. Az ő szülei nagyon gyógyszer ellenesek voltak és amikor lehetett(persze enyhébb esetekben) akkor ilyen készítményekkel kezelték magukat. Édesanyja el is végzett egy ilyen tanfolyamot. Én mindig kinevettem őket hogy ez nem is működik meg placebo hatás és stb-stb. Aztán megfigyeltem hogy mindig jóval hamarabb meggyógyultak mint ha gyógyszert szedtek volna. Most már én is úgy vagyok vele hogy egyes alkalmakkor(pl. torokfájás, torokgyulladás) csak ilyen természetes homeopátiás szereket szedek. Ti hogy vagytok ezzel?

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Alapbeállítás re: Homeopátia - Ti hisztek benne?

Nem igazán tudom mit jelent az, hogy homeopátia

ha az, hogy gyógynövény kivonatok.. akkor a fájdalomcsillapítón kívül semmi mást nem szedek.. csak azt.. egész kis gyógynövény gyógyszertáram van itthon.. (jahh és nem tudom minek számít + még bérescseppet, nyomelemet csak magvakból lehet, de az azokat csak egy darabig bírom, utána sokáig nem kívánom.. mandula az jöhet)

Tag Zeszter logója
    Hozzászólás
    48

Én soha nem tartoztam igazán egyik táborba sem.
    Nem voltam szögesen ellene, de mellette sem. Aztán a sors úgy hozta, hogy tavaly kipróbáltam az egyik homeopátiás készítményt. Igazából kétszer alkalmaztam a tüneteim kezelésére, akkor segített. Nagyobb tapasztalattal még én sem szolgálhatok.
    Ami fontos szerintem, hogy csak természetes alapanyagokat tartalmaz, és nem vészes az ára.

Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    222

Mire szedted, kíváncsi lennék rá. Több fórumon kérdeztem a ebereket ezzel kapcsolatban és nagyon sok helyen megy a vita. Elég nagy a két tábor. Valaki azt mondja hogy csak ilyeneket szabadna szedni, valakik meg azt mondják hogy ezek a szerek szinte semmit nem használnak és csak víz van bennük. Ezzel annyira nem értettem egyet mivel a komolyabb oldalakon le van írva hogy gyógynövények részeit,nedveit, állatok egyes részeit illetve nedveit és különbözőásványi vegyületeket tartalmaznak. Szóval biztos hogy nem sima üres bogyócskák ezek. Persze érteni is kell hozzá hogy mit szedünk, ha meg nem megy akkor segítenek a homeopaták. Szerintem az a gond hogy itt nyugaton nem bíznak az ilyen dolgokban, keleten a hagyományos gyógyászati módszerek még mindig működnek, és gyógyítanak is elég jó arányban velük...lehet hogy a nyugati emberek felfogásával van gond?

Mentor Archer11 logója
    Hozzászólás
    525

Üdv! Én a Homeogene9-et próbáltam torokfájásra, a Boiron-t köhögésre, és ezek nagyon bejöttek. Nagyon tetszik, hogy mint itt sokan írtátok, hogy csak természetes anyagból készülnek. Elvégre a hozzánk korban egy kicsit messzebb álló homeopaták az öregeink a családban, hiszen az ő korukban még a "népi gyógymódok" között rengeteg vad növényt, füveket, fák leveleit, gyökereket és egyebeket használtak, amik a mai modern homeopátia alapjait is képezik.

Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    222

Ez így van, azt nem értem hogy ez mért van annyira éltűnőben, mi eredményezi azt hogy ezt a fajta alternatív gyógymódot ma lenézik és nem hisznek benne? Vagy ez is csak a pénzről szól hogy vedd meg a drága gyógyszereket? Nem tudom...persze most nem arról van szó hogy gyógyszereket ne szedjünk mert ha az embernek komolyabb baja van akkor mindenképp forduljon orvoshoz,de akkor is...!

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Ha valaki hisz benne, annak segíthet. Ezt hívják úgy, hogy placebo hatás. Ezt szokták más esetekben is alkalmazni. Előfordul, hogy valakinek képzelt betegsége van, vagy migrénes fejfájása, stb. Ekkor nem feltétlen gyógyszert írnak fel neki. Egyszerűen csak nem mondják meg neki, hogy amit kap, az nem gyógyszer, hanem csak szőlőcukor. Pontosabban azt mondják neki, hogy gyógyszer, közben meg nem az.
    De mivel az illető elhiszi, hogy csodagyógyszert kapott, és meg van győződve arról, hogy attól meggyógyul, ezért sokszor tényleg meg is gyógyul.

A homeopátia - még ha nem is vallják be a követői, hiszen piszok nagy biznisz van ebben a fajta néphülyítésben is - valójában a placebo hatást használja fel. Rakhatnak az üvegcsébe szódabikarbónát, porcukrot, tejport, sima vizet, de akár trágyalét is - a lényegen nem változtatna. Ugyanúgy nem gyógyítana maga a készítmény.
    Az emberi tudat az, ami gyógyít - így kár is pénzt kérni ezért. Persze a sok nyomi azért kiad érte akárhányezret, és a jóisten nem érteti meg velük, hogy az egész egy átverés.
    Linkek meg itt vannak hozzá, érdemes elolvasni:
    http://www.mommo.hu/media/Emlekezo_vizmolekulak

http://czikatihamer.ro/2008/02/05/ho...csupan-vizzel/
    Utoljára módosítva: scs által : 2010-11-15 13:37 Oka: helyesírás

Tag Zeszter logója
    Hozzászólás
    48

bghtomi!

Én a Homeogene9-t próbáltam. Ez torokfájásra való. Nekem általában évente van egy megfázásom, vagyis inkább elkapok valamilyen járványt így telente. Ilyenkor fáj a torkom, rosszabb a közérzetem, stb. Erre alkalmaztam, és nekem segített.

scs!

Van abban igazság, amit mondasz. A hit egy érdekes dolog. Megbolondíthatja az embereket. Nézd meg például az egyházat. Nem akarok senkit megbántani- hozzáteszem, én is vallásos vagyok- de mennyi embert bolondítanak meg! És beszéljünk általánosságban a vallásokról: ott van a szcientológia. Őrület! Na, nem is részletezem.

De!! A gyógyszereknél más a helyzet! Hinni persze kell abban, hogy meggyógyulsz, de ez sajnos nem elég. Magyarán! Egy gyógyszer, csak azért, mert hiszel benne, nem fog meggyógyítani. Ahhoz kellenek a hatóanyagok is. És, bár másfajtákat, de a homeopátiás szerek is tartalmaznak ilyen hatóanyagokat.

Tag Trueman logója
    Hozzászólás
    69

Én kevésbé vagyok tapasztalt a homeopátiás gyógyszerek terén, mindössze néhány készítményt próbáltam, de ezek hatásosak voltak nekem.

Torokfájásra nekem is bevált a már említett Homeogene9. Egy kis otthoni kiegészítéssel, hamar átmegy rajtam az egész.
    Alvási zavarokra szintén használtam már, nekem ott is hatott.
    Semmiképpen sem akartam altatókat szedni, és mint utóbb kiderült, nem is volt rá szükség.

Fő ok, ami miatt kipróbáltam és használom is alkalomadtán ezeket a készítményeket az az, hogy természetes összetevőkből készülnek, valamint az, hogy nincsenek mellékhatásai - ellentétben a "rendes" gyógyszerekkel, ahol a betegtájékoztatón hosszú sorokon keresztül lehet olvasni, az esetlegesen fellépő mellékhatásokról.
    Persze mindez nem vált ki egy orvosi vizsgálatot, de egy-egy enyhébb torokfájásra tökéletesen megfelel. Ha nagyobb a baj, akkor meg az orvos felír valamit.

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Idézet Zeszter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    És beszéljünk általánosságban a vallásokról: ott van a szcientológia. Őrület!
    Hű, ez valóban olyan "általános" volt. Szcientológia. Az általában vallást jelent, azért általános? Vagy miért?

Egy gyógyszer, csak azért, mert hiszel benne, nem fog meggyógyítani. Ahhoz kellenek a hatóanyagok is.
    Mint írtam is (és sokszorosan bizonyított tények is alátámasztják sok-sok tudós véleményével karöltve), pusztán a hit/akarat is elég lehet a gyógyuláshoz, mert a tudat kihat a testre (és fordítva is igaz).
    Van, akinek pl. placebót adnak és meggyógyul.
    Placebó=hatóanyag nélküli "gyógyszer".
    Nincs benne semmi hatóanyag, teccikérteni? Általában szőlőcukorból készítik, de néha vízből, néha meg másból; mikor mi az egyszerűbb.
    Az illető viszont mégis meggyógyul, mert elhiszi, hogy az gyógyszer.

És, bár másfajtákat, de a homeopátiás szerek is tartalmaznak ilyen hatóanyagokat.
    Elolvastad te egyáltalán, amit linkeltem? Ha nem, javaslom, tedd meg. Utána vitázhatunk róla, ha gondolod.
    Hittel viszont nem vitatkozom.
    Te hiszed, hogy a homeopátiás szerek segítenek, mert tartalmaznak hatóanyagot. Holott bizonyított, hogy nagy többségük nem tartalmaz semmi ilyesmit, vagy csak olyan kis menyniségben, mint amenyit a csapvíz is tartalmaz belőle. Olvasd el a két linkelt oldalt, utána meghallgatom a véleményed róla.

---

Persze nem akarlak meggyőzni benneteket róla. Nekem nem fáj egyáltalán, ha egy kis tégely vizet vesztek ezer forintokért a patikában. Sőt, még kicsit mulattat is.

De ha gondoljátok, nekem is van ám itthon kamupátiás szerem. Igazi, csodákra képes atomlötyi!
    Én készítettem, boszorkány üknagyanyám titkos receptje alapján. Még a rákot is gyógyítja! Üknagyanyám 4X halt meg, de mindig öntöttek a szájába egy kicsit a szerből és újra felébredt a halálból. Negyedjére sajna félrenyelte és megfulladt. De 134 évig élt így is a csodaszer miatt. Az ősboszorkányok még a templomos lovagoktól szerezték meg a receptet, akik meg a Szent Grál segítségével készítették még az 1200-as években.
    Ha gondoljátok, tudok nektek készíteni ilyet. Egy deci úgy egy évig elég egy átlagembernek. 10ezer forintot simán megér. Látszólag víz, de csak azért, mert nagyon hígítva van és ezért az alap hatóanyagból csak nagyon kevés van benne. De lehet hígítani más anyaggal is (narancsszörp, máktea, trágyalé, stb.)
    Egyetlen feltétele, hogy erősen hinned kell benne, mert különben nem fog használni. Ez is egyébként azt bizonyítja, hogy a Szent Grállal van kapcsolata a szernek.
    Kell valakinek ilyen csodalötyi?

Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104