Oldal: 1 / 6 123456 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (51) összesen

Téma: Kedvenc idézetek, gondolatok...

Say Hello To My Little Friend Süni logója
    Hozzászólás
    364

Alapbeállítás Kedvenc idézetek, gondolatok...

Sziasztok!
    Én nagyon szeretem az idézeteket, mások bölcs, filozófikus, mulatságos, szellemes, elgondolkodtató gondolatait olvasgatni...olykor sajnálom is, hogy egy-egy gondolat miért nem nekem jutott eszembe?
    Szeretném itt a kedvenceimet veletek napról napra megosztani, s kérni titeket, ha gondoljátok, - ki-ki saját hangulata, szájíze szerint - fűzze hozzá a saját kedvenceit...remélem mindenkinek okozunk ezzel majd néhány kellemes, esetleg elgondolkodtató pillanatot a mindennapokban...

Hozzászólás
    364

Alapbeállítás re: Kedvenc idézetek, gondolatok...

Íme elsőként egyik kedvencem, mert annyira egyszerű, és természetközeli:

"Egy kertész levelet írt a Földművelési Hivatalba:
    Mindennel megpróbálkoztam, amit az önök könyvecskéje ajánlott és minden tanácsukat megfogadtam arra nézve, hogyan lehet megszabadulni a pitypangoktól. Ennek ellenére tovább nőnek...

Postafordultával a kertész kézhez kapta a következő tanácsot:
    Kedves Uram!
    Ha ön megpróbálkozott mindennel, amit mondtunk önnek, és még mindig vannak pitypangjai akkor már csak egyetlen dolgot tehet: megtanulja szeretni őket."
    (Harry Lorayne)

Hozzászólás
    364

"Az az igazi méltóság, amely nem csökken mások tiszteletlensége miatt. A Niagara vízesés sem csökken attól, hogy beleköpsz."

(Anthony De Melo)

Pörölykezű Erdős logója
    Hozzászólás
    296

Király re: Kedvenc idézetek, gondolatok...

Idézet Süni eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    "Az az igazi méltóság, amely nem csökken mások tiszteletlensége miatt. A Niagara vízesés sem csökken attól, hogy beleköpsz."

(Anthony De Melo)
    Nos ezek mélyenszántó igazságok, szerintem mindenki számára megszívlelendő a tartalma

Hozzászólás
    364

Szerelmeseknek:

"Azt mondják, egy különleges emberrel találkozni, egy pillanat. Megszeretni, egy nap elég. De elfelejteni egy élet is kevés."

"Érdekes: épp azokról tudjuk a legkevésbé megmondani, hogy milyenek, akiket szeretünk. Egyszerűen csak szeretjük őket. "
    (Max Frisch)

"Az élet legnagyobb boldogsága, ha tudhatjuk, hogy szeretnek azért, amilyenek vagyunk, vagy még pontosabban szeretnek annak ellenére, amilyenek vagyunk."
    (Victor Hugo)

"A szerelem a legrosszabb dolog a világon. Az ember nem is törődik magával. A dolgok értelme megváltozik, az ember a legnagyobb örültségekre is képes és egy perc alatt elintézi magát egy életre. "
    (Mario Vargas Losa)

Hozzászólás
    364

Önmagunk elfogadásáról...

"Fontos, hogy megtanuld: nem szerethet téged mindenki.
    Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett..., zamatos..., kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd: lesznek emberek akik, nem szeretik a szilvát. Meg kell értened: hogy te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és valaki akit kedvelsz nem szereti a szilvát... megvan rá a lehetőséged, hogy banán legyél. De tudd ha azt választod, hogy banán leszel, csak középszerű banán leszel. De mindig lehetsz a legjobb szilva. Vedd észre, hogyha azt választod, hogy középszerű banán leszel, lesznek emberek akik nem szeretik a banánt. Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen hisz te szilva vagy, de megpróbálkozhatsz megint a legjobb szilva lenni..."

Hozzászólás
    364

Jó lenne tudni, hogy legalább beleolvastok-e a Nektek küldött idézeteimbe, vagy a kutya sem jár erre?

A mai napra ismét Szerelem:

"A szerelem, olyan, mint a víz, ami áttöri a gátat. Elég ha egy apró rés keletkezik a gáton, amin át tud szivárogni a víz és egyszercsak átszakad az egész és akkor senki nem állhatja útját az áradatnak."

(Paulo Coelho)

Pörölykezű Erdős logója
    Hozzászólás
    296

Király re: Kedvenc idézetek, gondolatok...

Szia!

Nos volt egy kis szabadidőm és végigolvastam a felhozatalt.... Mindenképpen elgondolkoztató alap axiómák (igazságok) vannak megfogalmazva, bár a banán és a szilva közötti szerepek eljátszásának kockázatát nem igazán értettem meg elsőre....., ezt még legalább egyszer szép lassan végig kell olvasnom.... valami olyan lehet az üzenete, hogy hiába érzed önmagadat egy kiváló személynek, ha csak középszerű emberekkel tudsz az életedben találkozni, akkor be kell simulni a középszerűségbe vagyis akkor egész életedben banán leszel.... nos valami ilyesmi, ezen még gondolkodnom kell... bocsika, hogy ilyen nehéz felfogású vagyok.... Egyébként pedig jók....

Hozzászólás
    364

Idézet Erdős eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szia!

Nos volt egy kis szabadidőm és végigolvastam a felhozatalt.... Mindenképpen elgondolkoztató alap axiómák (igazságok) vannak megfogalmazva, bár a banán és a szilva közötti szerepek eljátszásának kockázatát nem igazán értettem meg elsőre....., ezt még legalább egyszer szép lassan végig kell olvasnom.... valami olyan lehet az üzenete, hogy hiába érzed önmagadat egy kiváló személynek, ha csak középszerű emberekkel tudsz az életedben találkozni, akkor be kell simulni a középszerűségbe vagyis akkor egész életedben banán leszel.... nos valami ilyesmi, ezen még gondolkodnom kell... bocsika, hogy ilyen nehéz felfogású vagyok.... Egyébként pedig jók....
    Lehet, hogy még egyszer el kellene olvasnod? Vagy én értelmezem rosszul?

Szerintem itt az a lényeg, hogy fogadjuk el önmagunkat olyannak, amilyenek vagyunk....s ne akarjunk mások lenni, mint akik vagyunk, főleg ne mások kedvéért...ha te egy "érett..., zamatos..., kívánatosan édes szilva vagy" , de más, csak egy "középszerű szilvának lát" , ne akarj az ő kedvéért banán lenni... úgyis csak egy "középszerű banán leszel neki", mert Te VALÓJÁBAN szilva vagy ...egy tökéletes szilva...mindenkinek nem felelhetsz meg, s akkor már rájössz, hogy nem akarsz banán sem lenni...vagyis kár lenne bárkiért is megváltoznod, maradj csak egy "szuperszilva"...

Akkor a mai napra egy egyszerűbb idézet:

"A legtöbben meg vagyunk győződve arról, hogy hegyeket tudnánk megmozgatni, ha valaki eltakarítaná az útból a dombokat..."

Pörölykezű Erdős logója
    Hozzászólás
    296

Idézet Süni eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Lehet, hogy még egyszer el kellene olvasnod? Vagy én értelmezem rosszul?

Szerintem mindketten alapjában jól értelmezzük, csak az egyéniségünkből fakadó különböző életszemlélettel....

Akkor a mai napra egy egyszerűbb idézet:

"A legtöbben meg vagyunk győződve arról, hogy helyeket tudnánk megmozgatni, ha valaki eltakarítaná az útból a dombokat..."
    Talán hegyeket.... szerintem a Himaláját is egy igazi őszinte társsal....

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104