Én nem gyűjtöm szelektíven a hulladékot de viszont csak biciklizek... ha meg megyek is valahova messzebbre akkor meg vonat vagy busz
Ti mit tesztek a Földünkért? Ki gyűjti szelektíven a hulladékot?
Én nem gyűjtöm szelektíven a hulladékot de viszont csak biciklizek... ha meg megyek is valahova messzebbre akkor meg vonat vagy busz
Szervusztok!
Nos úgy látom, hogy nem egy gyere be ennek a topiknak a témája.
Tényleg nincs értelme a környzetvédelemnek? Van olyan köztetek, aki zöldnek
érzi magát? Valóban túlnőttek a Föld elszenvedett biológiai sérülései azon a ponton, hogy ezen látványosan szervezett összefogással vagy az egyéni felelősség alkalmazásával tudjunk javítani?
Van-e értelme, ha én környezettudatosan élek, amikor csak egyetlen egy levegőbe emelkedő repülőgép egy útja során városrészek képződő szennyeződéseinek megfelelő mértékű mérgező anyaggal szennyezi a légkört?
Nem szemfényvesztés ez az egész környezetvédelem látszat problematikája, hiszen a folyamatok már régen beindultak és mára már megfékezhetetlenné váltak? A zöld mozgalmak nem csak a globalizáció legfőbb támogatói, akik megélhetőségből a hatalmon lévő kormányoktól élőhelyjavító pályázatok projektjeiért kuncsorognak, amiből jól megélnek, de a környezeten ez nem látszik meg? Miközben a Föld államai minden területen mértéktelenül kiaknázzák a Föld flóráját és faunáját és ásványi kincseit, addig a kormányok szemforgató módon nagy természetvédőknek feltüntetve magukat, a kiaknázott értékek bevételeinek morzsáit sem jelentő, elenyésző nagyságrendű pénzecskéket juttatnak vissza zöld szervezeteknek, hogy mutassák ők mennyire támogatják a környezetvédelmet. Közben pedig hatalmasakat röhögnek, hogy az emberek hogyan meg vannak vezetve.
Valóban ez a környezetvédelem? Tehetünk egyáltalán valamit érte? Érdemes?
Épp tegnap (is) akadtam ki a lányom iskoláján...mindig környezettudatos viselkedésre tanított, de tavaly megkapta az ökoiskola nevet is...a biotanárnő - mert én csak így hívom (aki ráadásul a környezetismeretet tanítja) - már fanatikus-e téren...ezért már kezd fárasztani, hogy mást sem hallok nap mint nap a lányomtól, hogy így meg úgy...
(Tegnap épp - környezet óra címszó alatt - kivitték őket az iskola elé szemetet szedni....a kerület polgármestere is ott volt...szerintem egy papírfecnit sem szedett fel...mellesleg elvben én is fizetem a takarítókat a kerületben, de a lányomat viszik ki rabszolgamunkára - amiért mások fizetést kapnak - s elhitetik velük, hogy ez a természetes...a természetes az lenne, ha senki után nem kellene másnak szemetet szedni!!!)
Nem hiszem, hogy sokat tehetünk - most, miután kicsiny bolygónkat már tropára tettük...én elviszem a szelektívbe a tejesdobozokat, meg a PET-palackokat...hisz nálunk - lakótelep - szinte minden buszmegállóban van egy...nem nagy ügy, hisz úgyis ott megy el mellettük az ember... DE...ha jól tudom, ezzel az jár legjobban, aki "működteti" ezeket a szigeteket...másrészről...sokan mondják:nem viszem el, mert nincs, vagy messze van...na itt, ahol kétpercenként vannak ilyen szigetek,itt is a lakosságnak csak kis hányada viszi el...nem vagyok környezetvédő, csak szeretem a természetet...de egy erdőn nem tudsz úgy végigmenni, hogy ne találkozz ottfelejtett PET palackokkal, hulladék alufóliával, hogy az autógumikról és a kidobott heverőkről már ne is beszéljek...nem környezetvédőnek kell lenni, azt hangoztatva, hogy én óvom, közben a kerékpáros tüntetésre elmegyek autóval...ja, hát a kerékpár ott van a csomagtartóban (!)... csak egy kis igényesség kellene...otthon sem dobálja szét senki a lakásában a csikket és az üres sörösüvegeket, igaz? Csak ennyi...
Ja, és ha jól tudom, egy repülő egy útja során használ el annyi üzemanyagot, mint egy autó egész élete során??? És tényleg igaz, hogy a megmaradt kerozint leszállás előtt csak úgy kiürítik, "kidobják" a gépből? Ezt is hallottam egyszer...de nem akarom elhinni...szóval sokminden van e témában ami most itt hirtelen eszembe jutott...tulajdonképpe mi is volt az eredeti kérdés?
Kedves Süni!
Húhhhhh ....Teljesen jól látod ezt a kérdést. Tulajdonképpen akármiről beszélgethetnénk, mert ebbe a témába minden belefér, azért ez egy röhej, nem?????
Azért "akármiről" biztos nem, mert kiskorúak is vannak a fórumon...![]()
De Te erdészként a saját - mondhatom így:"körzetedben" nap mint nap szembesülsz ezen kérdésekkel nem?
Ne haragudj, személyesen nem igazán ismerek erdészeket, nekem erről az a kép ugrik be, mint János anno a Szomszédokban...![]()
Örökké harcolt a fatolvajok ellen, az illegális vadászok ellen, az illegális szemétlerakók ellen, közben a bürokrácia útvesztője miatt semmit nem tudott csinálni...ja és ez anno volt...
(Mikor még én is csak hetedikes voltam...)
"Szerintem teljesen képben vagy, a helyzet mára sem javult semmit..."
Na jó, de az film volt...tényleg ez ment/megy a valóságban is?
Te konkrétan tudsz valamit tenni az "erdődért"?
Szegény teknősök...
Minden korábbinál nagyobb veszély fenyegeti a Galápagos-szigetek egyedülálló élővilágát, de most nem a globális felmelegedés, vagy az éghajlatváltozás a bűnös, hanem az életmódjával, szokásaival romboló ember. A szigetekre a virágzó turizmus miatt - részben illegálisan - több tízezren települtek be szárazföldről, ezért az ecuadori kormány most ezreket telepít ki a szigetről, hogy elejét vegye a további pusztulásnak.
http://www.origo.hu/utazas/20091006-...es-darwin.html