Oldal: 2 / 5 ElsőElső 12345 UtolsóUtolsó
Eredmény: 11 - 20 (48) összesen

Téma: Környezetvédelem

Say Hello To My Little Friend Süni logója
    Hozzászólás
    364

Alapbeállítás re: Környezetvédelem

Erdős írta: "Szerintem teljesen képben vagy, a helyzet mára sem javult semmit"...

SŐT...

amikor én még kislány voltam (úgy 20-25 évvel ezelőtt) a közeli erdőcskébe simán elmehettünk tíz-tizenegynéhány évesen szülői felügyelet nélkül sétálni, játszani...ott játszottunk az erdőben, volt játszótér is:fára felkötözött gumiabroncsok, egy-két famászóka...csordogáló kis patak...a dombos részen télen lehetett szánkózni...

Mai kép: Igaz, hogy a fő sétaút szépen ki van alakítva, 5 méterenként kukákkal és padokkal, (azokba a kukákba senki nem dob szemetet, mert jóérzésű ember már meg sem közelíti azt a helyet)... Miért? Mert a patakocska partja csupa szemét (a már említett gumiabroncsok, heverők) s minden harmadik bokorban hajléktalanok laknak...akik a mocsok mellett időnként még tüzet is okoznak...

Ebbe a kiserdőbe ma már én magam sem merek elmenni sétálni, nemhogy a gyerekem elengedjem...

Tagocska Violet logója
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    8

Ha minden egyes ember környezettudatosan élne, lenne némi esélyünk. Nem szabadna azt mondani, hogy: hááát, az a nagy dög repülő, meg az a gyár úgyis szennyez, akkor én minek törjem magam?! Igenis kicsiben kell elkezdeni. Akkor talán az unokák már jobban csinálnák, akár a nagy gyárak élén is. Ha így megy tovább, nem adok 50 évet magunknak...

Tagocska agnes30 logója
    Hozzászólás
    25

Sziasztok ezt most olvastam!!

Közel 4 milliárd forintból fog elkészülni Magyarország legnagyobb biogázerőműve Szarvason!

A létesítmény működtetésével húsz év alatt 212 ezer tonna szén-dioxid kibocsátása kerülhető el.

www.megujuloenergia.eu

Tag TAma logója
    Hozzászólás
    95

Idézet Violet eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ha minden egyes ember környezettudatosan élne, lenne némi esélyünk. Nem szabadna azt mondani, hogy: hááát, az a nagy dög repülő, meg az a gyár úgyis szennyez, akkor én minek törjem magam?! Igenis kicsiben kell elkezdeni. Akkor talán az unokák már jobban csinálnák, akár a nagy gyárak élén is. Ha így megy tovább, nem adok 50 évet magunknak...
    Hát én is plafonon vagyok azoktól a kifogásoktól, hogy nem ettől az egy eldobott csokipapírtól fog elpusztulni a föld.. a hozzáálláson van a hangsúly, de azt nem nagyon látom változni..
    Én a magam részéről megteszem, amit tudok, erre fogom nevelni a gyerekeimet is, de ez egyelőre kevés..

Mentor Archer11 logója
    Hozzászólás
    525

Szuper re: Környezetvédelem

Idézet Grievous eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ti mit tesztek a Földünkért? Ki gyűjti szelektíven a hulladékot?
    Hali! Végre egy igazi "zöld" téma! Bizony, manapság nem győzzük hangsúlyozni a szelektív gyűjtés fontosságát. A baj csak az, hogy nem mindenki gondolja így. De mivel az idén végeztem el a környezetvédelmi technikus szakot, természetesen nálam is megy, pl. szelektíven gyűjtöm az üvegeket, papírújságokat, sörös dobozokat, PET palackot stb... Emellett Kecskemétre is bicajjal járok át, így nem terhelem sok SO2-vel, SO3-al, CO-val és egyéb csúnyaságokkal a környezetet. Különben sincs kocsim! De nem is lesz! Persze, akik nem a szomszéd városba, hanem messzebbre is utazgatnak kénytelenek valami "kipufogós szerkezettel" menni. Emellet igyekszem tartós és jó minőségű fogyasztási cikkeket venni, mivel minnél jobb, annál kisebb a valószínűsége, hogy tönkremegy, és ki kell dobni. A járművekre visszatérve meg az a fő gond, hogy a gonosz olajcégek sorra felvásárolják a napelemes autó, a vízzel üzemelő vasút és az egyéb ilyen környezetbarát eszközök szabadalmát.

Tagocska szfanni logója
    Hozzászólás
    26

Én úgy védem a környezetet hogy környezetmérnöknek tanulok illetve a szelektív hulladékgyűjtés is a mindennapok részévé vált.Ezenkívül a családtagokat is nevelem hogy ne szórják szét a papírt az utcán mert meddig tart azt a nyavalyás valamit kidobni egy kukába.Akkor csak ott égetem a villanyt ahol éppen tartózkodom, feleslegesen nem megy a tv, a számítógépet is csak akkor használom ha fontos.én még egyenlőre csak ennyit tehetek

Tagocska naszaly logója
    Hozzászólás
    18

Mi már a gyerekünket is próbáljuk környezettudatos életmódra nevelni: otthon együtt tapossuk össze a pet palackokat, együtt visszük le a szelektív szigetekhez, tudja melyik színű konténerbe melyik hulladékot kell dobni. Gyakran ő figyelmeztet, hogy zárjam el a csapot, amíg szappanozom a kezemet (ezt az oviban tanulták!), illetve próbáljuk fölöslegesen nem égetni az összes villanyt a lakásban (bár ebben nincs igazán konszenzus atekintetben, hogy mi környezetbarátabb, égve hagyni vagy föl-leoltogatni a villanyt..)
    Ti ez utóbbit hogy tudjátok?

Tag Károly logója
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    89

Én inkább úgy gondolom, hogy nem a szeletív hulladékgyűjtés kéne, hogy az alapja legyen a környezetvédelemnek (persze ez is, mert nagyon fontos), de ennél többet tehetünk a Föld és egyben a környezetünk megóvásáért, ha próbálunk minél kevesebb szemetet termelni.
    Ennek nagyon egyszerű módjai, ha a termékekből a nagyobb kiszereléseket vesszük, nem kérünk nejlon zackót, hanem viszünk magunkkal szatyrot a vásárláskor (lehetőleg nem műanyagot, a vászon sokkal tartósabb és strapabíróbb is - szerencsére erre a hipermarketek kezdenek is átállni, de én azt látom sokszor inkább megveszi a vásárló 20x a környezetbarát szatyrot, minthogy magával hozza otthonról..)

Tagocska szfanni logója
    Hozzászólás
    26

Én is lelkesen védem a környezetet, és erre buzdítok mindenkit, de néha mégis azt érzem, hogy én itt töröm magam, de minek, mivel egyetlen gyár, egy óra alatt annyi káros anyagot bocsát ki, mint amennyit nekem egymagamnak egy év alatt sem sikerül megóvnom, visszatartanom. Fontos beépíteni a köztudatba az egyén szintjén, hisz hosszútávon így érhető el változás, de szélmalomharc ez a nagyüzemi szennyezés ellen..

Mentor Archer11 logója
    Hozzászólás
    525

Szuper re: Környezetvédelem

Idézet szfanni eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Én is lelkesen védem a környezetet, és erre buzdítok mindenkit, de néha mégis azt érzem, hogy én itt töröm magam, de minek, mivel egyetlen gyár, egy óra alatt annyi káros anyagot bocsát ki, mint amennyit nekem egymagamnak egy év alatt sem sikerül megóvnom, visszatartanom. Fontos beépíteni a köztudatba az egyén szintjén, hisz hosszútávon így érhető el változás, de szélmalomharc ez a nagyüzemi szennyezés ellen..
    Azért csak törjed magad! Ha te se törnéd magad, máris egyel kevesebben lennénk! Az igaz amit ide írtál a gyárakról. De ha máris egy csomóan teszünk valamit a környezetért, és mások is világ szerte, akkor valamicskét máris tettünk azért, hogy szebb világban éljünk. De ha én lennék is az egyetlen, aki tesz valamit a környezetért, nekem már az megérné. De hála Istennek, nem egyedül vagyok, vagyunk még egy páran!!!

A téma címkéi: