Nekem Gore pajtással egy gondom van: Kilátás a karosszékből
Bort iszik és vizet prédikál.
Melyik az az Al Gore film?
Nekem ez tetszik:
(Vagy már említettem?)
Nekem Gore pajtással egy gondom van: Kilátás a karosszékből
Bort iszik és vizet prédikál.
Mit tehet egy hétköznapi ember a környezetért? Ezt: Felsőfokon | A szakmai blogmagazin
Egyébként a környezetvédelemmel kapcsolatban: az evolúcióval szemben nem sok esélyünk van . Pont tegnap mutattak egy cikket mely a NASA kutatásairol szól. Kanadában levő egyik tóban, melynek vize mérgező, kimutattak egy mikroorganizmust amelynek génjei a földi élettel ellentétben arzént is tartalmaz. Lehet, hogy az utánunk következö evolúciós generáció kezdeti egyedeit fedezték fel. Ki fog alakulni egy nemzedék, amely nem az oxigénen fog alapozni, hanem talán éppen a számunkra veszélyes CO2, vagy CO-ra fog létezni. A tüdejük mutálodik arra, hogy az oxigént lebontja, a szenet meg trágyaként kiüríti, és az élet már folytatodhat is tovább, de nélkülünk. Ez a mikroorganizmus az evolúció fejlettebb szakaszának hírnökei. Az számomra biztos, hogy az emberiség jövője a földön véges. Mint ezt már más cikkeimben írtam, mi is tovább fejlődünk a fény utján haladva egy másik bolygóra, melyen ami életfeltételünk hírnökei már jelen vannak. Pontosabban Krisztus óta. Hogy mikor fogjuk aFöldet végkép elhagyni azt én sem tudom, de az az érzésem, hogy már csak pár emberöltő időnk van. Egyébként a cikkben az is állt még, hogy a csillagok körül már kb. 500 Földhőz hasonló bolygót fedeztek fel. Tehát van hová menni, csak épp a NASA-nak van hülye ötlete, hogy mivel megyünk egyszerre olyan sokan oda. Képtelenség holmi rakétákkal csillag közi utakat megtenni. A Földről mindenesetre kihalunk, ami azért nem azt jelenti, hogy addig is a tudásunkhoz, képességeinkhez mérten, ne ovjuk az utókór számára. Sok sikert a csimpánzoknak. Nekik már legalább a számítógépet, meg az internetet nem kell feltalálják. Majd találnak maguknak valami más okosságot.
- A bejelentés nem tegnapi, hanem tavaly decemberi.
- Nem Kanadában van az említett tó, hanem Kaliforniában.
- A hír időközben megdőlt, legalábbis nem sikerült alátámasztani. Erről hivatkozás itt.
- Kevered a szezont a fazonnal. A szén, a foszfor, az arzén és az oxigén azok atomok (lásd periódusos rendszer). A CO és a CO2 viszont molekula, ami atomokból épül fel. A DNS alapjai atomok (6-féle), amelyek bázisokat (molekulaféleségeket) alkotnak, úgy mint: adenin, guanin, citozin, timin. Asszem általános iskolai tananyag mindez. Ha jártál oda, és esetleg figyeltél is órákon (amivel kapcsolatban erős kétségeim vannak), akor tudnád, hogy a CO vagy a CO2 nem helyettesítheti a bázisokban az oxigént vagy más atomot.
- A felfedezés lényege az lett volna, hogy a foszfor helyett egy másik, szintén a nitrogéncsoportba tartozó atom (az arzén) kerülhetne be a DNS alapkövei közé. Korában már volt arra is felvetés, hogy az Univerzumban a szénalapú élet mellett lehetséges lehet a szilícium-alapú élet is (ugyanis mindkét elem a széncsoportba tartozik, mindkettő 4 kapcsolódási lehetőséggel rendelkezik más atomok irányába - lásd periódusos rendszer). De egyikre sem találtak még bizonyítékot. Az arzénos dolognál még nagyon kérdéses és tavaly óta nem jött még hír, ami megerősítette volna, viszont kétségekből egyre több van.
- Amit írtál az oxigén lebontásáról és a szén trágyaként való kiürítéséről, az óriási baromság. Ha van egy minimális kémia ismereted (úgy az általános iskola 6.-7. osztálya elég hozzá asszem), akkor tudhatnád, hogy az oxigént nem lehet szénné és oxigénné bontani. Emellett ha nem csak kémiát tanultál az általánosban, hanem mondjuk biológiát is (szintén jönnek elő a kétségeim), akkor tudnád, hogy már igen régóta (sok száz millió éve) létezik olyan élet a Földön, ami a CO és a CO2 felhasználására képes. A CO-ot baktériumok képesek felhasználni (kemolitotróf baktériumok), bár ezt tényleg nem tanítják így biológia órákon. Amit viszont tanítanak (és szintén az általános iskolában), az az, hogy a CO2-t a növények bontják le, mely során a benne lévő szenet (C) a saját szervezetük építőanyagaként hasznosítják, míg az oxigént mintegy kiadják magukból - ezt lélegzed be te is, ezt a folyamatot nevezik fotoszintézisnek. Tehát nagy újdonság nem lenne egy olyan élőlény, ami a CO2-on él - de sebaj, a lényeg, hogy neked új.
- A Krisztusos résztől viszont nagyon jó az írásod. Addig csak mosolyogtam rajta, de onnantól átcsapott orbitális röhögésbe a dolog. Köszi érte!
Update: Bár így visszaolvasva az eleje is elég mulatságos.
- Az a baktérium is földi élet, mert a Földön van.
- Mire az tüdőt növeszt magának, addigra még a dinoszauruszok is visszatérnek.(Nekünk kb. 4-600 millió évbe telt, mire tüdőt fejlesztettünk magunknak.)
Köszi szépen a választ, én a bulvársajtóból értesültem a dologról amelynek a vége az lett, hogy a "NASA nyilatkozata lapzárta után érkezett" folyt pedig nem következett. Egyébként örülök neki, hogy a politikán kívül másban hasonló az érdeklődési körünk (ezt azért ne vedd bóknak), de a szénné égetésekkel remélem nem a krematóriumra gondolsz. Üdv: PirosKIrály -40+
Sziasztok!
Én igyekszem odafigyelni környezetem, (a Föld) megóvására! Szelektíven gyűjtöm a szemetet, biciklivel járok munkába, háziasszony révén igyekszem környezetbarát, természetes alapanyagú tisztítószereket használni, ami nem szennyezi a környezetet! Mint pl: szódabikarbóna, fehérítő só, mosódió (mosópor helyett), ecet stb... Még az öblítőmet is én magam készítem öko alapanyagokból! Utálom az olyan tisztítószereket, amelyek tele vannak klórral, egyéb egészségre káros vegyszerekkel, vegyületekkel, amelyek mosás-mosogatás során belekerülnek a csatornákba, így a vízet, sőt a földet is szennyezik..... De ezt úgy érzem nem kell magyaráznom... Van egy jó kis könyvem, amely tele van környezetbarát praktikákkal, receptekkel. Takarítás előtt előveszem, és nagyon jó ötleteket merítek belőle! A könyv címe: Környezetbarát háztartási praktikák.
Csak sajnos napjainkban nem sokan gondolkodnak öko szemmel és ezért tartunk ott ahol tartunk..... Ezt kellene reklámozni minden embernek a Földön, nem a mérgező anyagokat! :-)
Ha valakit érdekel érdekel ez a könyv, akkor itt megtalálod: Környezetbarát háztartási praktikák - Tiszta Jó Tisztítószer
Jó takarítást kívánok! :-)