Sziasztok,
kullancs ellen szerintetek mi a leghatásosabb, ki mit használ?
Köszi: Liza
Akkor én az ellentéted vagyok.. a szúnyogok amennyire nagyon szeretnek, úgy a kullancsok egyáltalán nem, valami nem tetszik nekik a véremben, még sosem volt bennem, jönnek és inkább távoznak. Így még nem is kellett soha semmilyen riasztót kipróbálnom.
Tök fura, engem meg a szúnyogok nem csípnek. Ha a haverommal, meg a feleségemmel üldögélünk a szabadban, őket össze-vissza csípik, rajtam meg egy-két csípés lesz csak reggelre.
Az utóbbi egy évben meg három kullancsot szedtem össze.
Bennük egy sem volt, pedig ők is ott voltak velem, mikor a vérem vették a bozótlakók.
Valami vegyi anyag lesz az oka, ami egyén függő. Nemrég szedtem a fogamra "Dalacin" nevű antibiotikumot.. én vígan üldögéltem a tóparton, míg a többiek élet-halál harcot vívtak úgy, hogy rajtuk volt 2 doboz "off" is.. nekik az sem hatott, az antibiotikumos vérem viszont egyetlen szúnyognak sem kellett.. na ilyesmi lehet normál, természetes, a szervezetünk által termelt anyag miatt, szerintem.
Most hogy mondod:-
Én szoktam néha pálinkát inni, asszony viszont utálja, ő Becherovkás, haver meg inkább Hubertust iszik ha rövidezünk. Lehet, hogy emiatt más szagú a kipárolgásunk.
Ezt én is hallottam pont egyik nap....ha beléd mászik és már benned van akkor a gyufa fejével körbe kell dörzsölni és ki fog jönni belőled mert elvileg annak a szaga jobban érdekli mint a véredé vagy, zavarja....ezt nem tudom.
Jövő héten megyünk evezni. Tudtok ajánlani valami jó kullancsriasztót?
Én egy Poly B nevű gyógyszert szedek, mikor kimegyek az erdőbe, és láss csodát!MUUUKKODIIIK!!!
Egy a hátránya, hogy 2 héttel akció előtt kmár szedni kell a tuti védelemért.