Oldal: 6 / 10 ElsőElső 12345678910 UtolsóUtolsó
Eredmény: 51 - 60 (97) összesen

Téma: Kullancs ellen?

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Alapbeállítás re: Kullancs ellen?

Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Bekenceficézed zsírral, és a kullancs (mivel nem akar megfulladni) kimászik.
    A hátránya, hogy elkezd köpködni, mert ugye fuldoklik - így belédköpködi a különféle, szorgos munkával összegyűjtögetettt kórokozóit is. Így két legyet üthetsz egy csapásra. Kullancs sem lesz benned, és ingyen hozzájutottál pár ezer baktériumhoz, vírushoz.
    Én is erre gondoltam, de nem mertem leírni, mert Dzsozi dicsérte a módszert, és azt hittem, hogy ha én ismerem egy módszer hátrányait, akkor azt más sem dicséri. Vagy talán nem ez a zsírfedés? Én mindig azt hallottam, hogy a kullancsra semmit nem kenünk, mert köpköd. (És hallottam mást is, amit nem sok ember tud: A kullancs nem rovar! A kullancsok az atkák közé tartoznak, az atkák pedig nem rovarok, hanem pókok. Nem 6 lábuk van, hanem 8. Csak tudnám, hogy ki számolgatja egy kullancs lábait. )

Mentor Archer11 logója
    Hozzászólás
    525

Idézet walaki eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Én is erre gondoltam, de nem mertem leírni, mert Dzsozi dicsérte a módszert, és azt hittem, hogy ha én ismerem egy módszer hátrányait, akkor azt más sem dicséri. Vagy talán nem ez a zsírfedés? Én mindig azt hallottam, hogy a kullancsra semmit nem kenünk, mert köpköd. (És hallottam mást is, amit nem sok ember tud: A kullancs nem rovar! A kullancsok az atkák közé tartoznak, az atkák pedig nem rovarok, hanem pókok. Nem 6 lábuk van, hanem 8. Csak tudnám, hogy ki számolgatja egy kullancs lábait. )
    Amit leírtál, azt megerősítem. A zsírfedés tényleg jó technika annak, aki össze akar szedni valamit. Ezér találták ki a kanalat, mert gyors, és a kullancsban sem tesz semmi kárt, ezt utólag kell kivitelezni.

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Idézet Archer11 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ezér találták ki a kanalat, mert gyors, és a kullancsban sem tesz semmi kárt, ezt utólag kell kivitelezni.
    De brutális vagy. Ahelyett, hogy szépen visszaraknád a fűre vagy valamelyik ágra, hogy békében élhessen tovább, kinyírod? Ha már kiszedted, miért ölöd meg? Már nem árt neked.

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

De brutális vagy. Ahelyett, hogy szépen visszaraknád a fűre vagy valamelyik ágra, hogy békében élhessen tovább, kinyírod? Ha már kiszedted, miért ölöd meg? Már nem árt neked.
    Csatlakozom. (A kullancsokra nem érvényes a "Ne ölj!" parancs?)

Tagocska bex&feke logója
    Hozzászólás
    7

Én is a poly b -t ajánlom de sztem elég pár nap de ha nem akarsz gyógyszert beveni ak ne használj semit ne is fújd magad belém akkor sem jönnek.

Mentor Archer11 logója
    Hozzászólás
    525

Walakinek és SCS-nek: Azért, hogy utánam másba se mászhasson bele. Mert meg nem bocsátanám magamnak, ha esetleg éppen TE lennél az, akibe utánam belemegy! Szal csak más arra járókat védek
    A "Ne ölj!" parancs erre az esetre nem érvényes, mivel a kullancs támadólag lép fel velem . És állatokra alkalmazva 2 esetben engedélyezett az állat megölése: 1.Táplálékszerzés céljából (fúj, még mit nem ) , 2.Ön, és mások védelme érdekében. Mert ha valami tünetmentes, vírusos fertőzésem van, én meg szépen elengedem a jószágocskát tele a fertőzött vérrel, és belemegy egy gyengébb immunrendszerű személybe, mondjuk egy kisgyerekbe, máris ott a baj Hát ezért.

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

hogy utánam másba se mászhasson bele.
    A válasz ellentmond a vallásodnak (szerintem). Isten akarata az is, ha belemászik utána másba. Miért szegülsz ellen Isten akaratának?
    Ha isten akarata, hogy egy ember meghaljon betegségben (és emiatt tiltjátok a vérátömlesztést), akkor az miért nem Isten akarata, hogy belemásszon a kullancs?

A "Ne ölj!" parancs erre az esetre nem érvényes, mivel a kullancs támadólag lép fel velem
    Nem tudom, hallottál-e felőle. Úgy kétezer éve élt egy szimpatikus fiatalember. Mondott sok zavaros dolgot, amit sokan el is hittek neki. Az alábbi egy volt közülük:

"annak, aki arcul üt jobb felől, tartsd oda másik arcodat is"

Ugyan nem értek vele egyet, de asszem a te vallásod vezetői igen. Most akkor hogy is van ez? Egyéni értelmezés kérdése, hogy ölhetsz-e vagy nem?

És állatokra alkalmazva 2 esetben engedélyezett az állat megölése: 1.Táplálékszerzés céljából (fúj, még mit nem ) , 2.Ön, és mások védelme érdekében.
    Mondd, ez hol van említve a Bibliában?

Mert ha valami tünetmentes, vírusos fertőzésem van, én meg szépen elengedem a jószágocskát tele a fertőzött vérrel, és belemegy egy gyengébb immunrendszerű személybe, mondjuk egy kisgyerekbe, máris ott a baj
    Fura egy felfogás. Ha egy kullancs adott esetben volt már benned, és (mondjuk 100millióból 1X) belemegy utána egy másik emberbe (nem szokott), az ellen felépsz és még meg is ölöd szegény állatot, aki csak élni és szaporodni akart volna.
    Mikor viszont biztosan meghal egy ember, aki nem kap vérátömlesztést, azt a dolgot Isten akaratának tudod be és szépen végignézitek az ember kimúlását.
    Nem tartod ezt ellentmondásosnak? Én nagyon. :S

Mentor Archer11 logója
    Hozzászólás
    525

A válasz ellentmond a vallásodnak (szerintem). Isten akarata az is, ha belemászik utána másba. Miért szegülsz ellen Isten akaratának?
    Ha isten akarata, hogy egy ember meghaljon betegségben (és emiatt tiltjátok a vérátömlesztést), akkor az miért nem Isten akarata, hogy belemásszon a kullancs?

Nem tudom, hallottál-e felőle. Úgy kétezer éve élt egy szimpatikus fiatalember. Mondott sok zavaros dolgot, amit sokan el is hittek neki. Az alábbi egy volt közülük:

"annak, aki arcul üt jobb felől, tartsd oda másik arcodat is"

Ugyan nem értek vele egyet, de asszem a te vallásod vezetői igen. Most akkor hogy is van ez? Egyéni értelmezés kérdése, hogy ölhetsz-e vagy nem?

Mondd, ez hol van említve a Bibliában?

Fura egy felfogás. Ha egy kullancs adott esetben volt már benned, és (mondjuk 100millióból 1X) belemegy utána egy másik emberbe (nem szokott), az ellen felépsz és még meg is ölöd szegény állatot, aki csak élni és szaporodni akart volna.
    Mikor viszont biztosan meghal egy ember, aki nem kap vérátömlesztést, azt a dolgot Isten akaratának tudod be és szépen végignézitek az ember kimúlását.
    Nem tartod ezt ellentmondásosnak? Én nagyon. :S
    MINDEN esély esély, még ha kicsi is. Ha valaki másba is belemegy a kullancsom az nem Isten akarata. Egyszerűen csak megengedi, hogy megtörténjen. Ha valaki a sínek közé esik, és te nem ugrasz utána hogy megmentsd, te ölted meg, mert nem mertél a vonat elé ugrani, hogy az életedet kockáztasd? Aligha! Tehát sok minden van, amit a Biblia konkrétan nem ír le. Hanem ránk van bízva, hogy hogyan döntünk. "Mert a saját lelkiismeretéről mindenkinek magának kell majd magyarázatot adnia Isten előtt" Róma14:12. Például: "Ne dohányozz!", "Vagy ne drogozz!"-nincs benne a Bibliában, de van helyette egy alapelv, melyet alkalmazhatunk rájuk: "tisztítsuk meg magunkat a test és a szellem minden szennyétől” (2Korintusz 7:1) Már a cigarettről és drogról köztudott, hogy beszennyezi a testet.

És hol van, hogy élelmiszerként állatot ehetsz? "Minden állat, amely él és mozog, legyen nektek eledelül" 1Mózes 9:3-itt!

A vérátömlesztésről meg csak ennyit: Cselekedetek 18:29 "tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől"

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

MINDEN esély esély, még ha kicsi is. Ha valaki másba is belemegy a kullancsom az nem Isten akarata. Egyszerűen csak megengedi, hogy megtörténjen.
    Aha, értem. Micsoda kimagyarázás...!
    Akkor ha már minden esély esély, vegyünk egy kis okos példát.
    Adottak ugye a szúnyogok. Amelyek betegséget terjesztenek néha. Kicsi rá az esély, de esély. Van ugye sokmilliárd szúnyog.
    Kedves embertársaid megmentése érdekében miért nem tetted fel az életed arra, hogy kiírtsd az országból/világból ezt a fajt? Vagy legalábbis annyit belőlük, amennnyit csak bírsz? Miért hírdeted az igét, miért netezgetsz, ahelyett, hogy a szúnyogokat csapkodnád, fújnád, ölnéd? Hány és hány ember életét veszélyezteted most azzal, hogy nem ütöd agyon a sok kis vérszívót? Sőt, mint ahogy fogalmaztál, épp te vagy a gyilkos, aki nem tesz ezügyben meg mindent, hogy megmentse embertársait.
    Arról már nem is beszélve, hogy tőlünk délre bizony nagyon is valós ez a probléma (malária). Én a helyedben már mennék is Afrikába, maláriaszúnyogokat meg cecelegyeket csapkodni. Mert hát emberek millióinak halálát okozzák. És még komoly esély is van rá - ellentétben a mi kis kullancsunkkal, aminél minimális esély van, hogy két emberbe belemenjen.
    Hagyod, hogy a tétlenséged miatt emberek ezrei haljanak meg évente? Itt ülsz tétlenül, netezgetsz, térítgetsz, olvasgatsz, eszel-iszol, szórakozol - közben meg szemrebbenés nélkül végignézed, hogy embertársaid ezreit öljék a szúnyogok, kígyók, cápák, krokodilok, cecelegyek?
    Vagy ilyenkor ez az elv már nem számít? Csak akkor, ha éppen ki tudod vele magyarázni a gyilkosságodat?

Például: "Ne dohányozz!", "Vagy ne drogozz!"-nincs benne a Bibliában, de van helyette egy alapelv, melyet alkalmazhatunk rájuk: "tisztítsuk meg magunkat a test és a szellem minden szennyétől” (2Korintusz 7:1) Már a cigarettről és drogról köztudott, hogy beszennyezi a testet.
    Aha. Akkor javaslom, hogy ezentúl ne egyél és ne igyál semmit. Mert az is köztudott, hogy minden amit megeszel vagy megiszol, az bizony tartalmaz szennyező anyagot, nem is keveset. Még a desztillált vízben is vannak (igaz, nagyon kis mennyiségben) olyan molekulák, melyek pl. sugárzóak. Tehát szennyezőek. A sima csapvíz, ásványvíz meg aztán hajjaj! Az élelmiszerekről, tejről, tojásról, paradicsomról, paprikáról már ne is beszéljek.
    Talán a napfény jöhet akkor nálad számításba, bár annak meg UV hatása van, tehát azt ismét nem fogyaszthatod, mert az is a test szennye voltaképpen.
    Ücsöröghetsz egy sötét szobában ... hoppá, azt sem, mert levegőt veszel! Bakker, tele van mindenféle szennyel, nézz csak körül! Hogy fogsz ezek után élni?
    Vagy ilyenkor azok nem szennyező anyagok? Csak akkor, ha éppen te úgy gondolod? Csak akkor, ha éppen úgy van kedve értelmezni egyes embereknek a leírtakat?
    Micsoda kettős mérce!

A vérátömlesztésről meg csak ennyit: Cselekedetek 18:29 "tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől"
    Pontosítanék. Nem 18, hanem 15. És a teljes részlet:
    "Hogy tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a fúlvaholt állattól, és a paráznaságtól; melyektől ha megóvjátok magatokat, jól lesz dolgotok."
    De nézzük hát sorban.

Vér: Minden húsban van vér, mégha ki is folyatják meg kimossák az állatból. A zsidók szokása ezügyben is egy álszent dolog, mert egy testből nem lehet 100%-ig kiszedni a vért, akárhogy takarítod is.
    Ettél már állat húsát? Mert ha igen, máris megetted a vért. Rotty neki. Ennyit a hangoztatott elvekről.

Fúlvaholt állat: Nocsak. Mennyi állatnak is vágták el a torkát, mielőtt az asztalodra került? ... Ööööö.
    Bár a levegővétel, amellyel minden pillanatban megszeged a Biblia tanítását, no ahhoz képest a vérevésed meg a fulvaholt állat megevése már elenyésző kis bűnöcske.

Paráznaság: Mit is értünk paráznaság alatt? Csak mert a Biblia sehol le nem írja pontosan, hogy az mit takar. Ennyi erővel lehet paráznaság a házastárssal való együttlét is, meg lehet paráznaság az is, ha ránézel egy másik nőre (bármiféle hátsó gondolat nélkül). Értelmezés kérdése.
    Ki így értelemzi, ki úgy? Mikor melyik megfelelőbb számára?

Ejj már, nem szép dolog az, ha az ember megszegi a saját hitelveit. Az meg különösen nem szép, ha félremagyarázod a leírtakat, amikor azok kellemetlen fényt vetnek rád. ... Vagy csak az ellentmondásokkal nem tudsz megbírkózni? (Esetleg észre sem veszed azokat?)
    A többit a vallási topikban majd.

Mentor Archer11 logója
    Hozzászólás
    525

Aha, értem. Micsoda kimagyarázás...!
    Akkor ha már minden esély esély, vegyünk egy kis okos példát.
    Adottak ugye a szúnyogok. Amelyek betegséget terjesztenek néha. Kicsi rá az esély, de esély. Van ugye sokmilliárd szúnyog.
    Kedves embertársaid megmentése érdekében miért nem tetted fel az életed arra, hogy kiírtsd az országból/világból ezt a fajt? Vagy legalábbis annyit belőlük, amennnyit csak bírsz? Miért hírdeted az igét, miért netezgetsz, ahelyett, hogy a szúnyogokat csapkodnád, fújnád, ölnéd? Hány és hány ember életét veszélyezteted most azzal, hogy nem ütöd agyon a sok kis vérszívót? Sőt, mint ahogy fogalmaztál, épp te vagy a gyilkos, aki nem tesz ezügyben meg mindent, hogy megmentse embertársait.
    Arról már nem is beszélve, hogy tőlünk délre bizony nagyon is valós ez a probléma (malária). Én a helyedben már mennék is Afrikába, maláriaszúnyogokat meg cecelegyeket csapkodni. Mert hát emberek millióinak halálát okozzák. És még komoly esély is van rá - ellentétben a mi kis kullancsunkkal, aminél minimális esély van, hogy két emberbe belemenjen.
    Hagyod, hogy a tétlenséged miatt emberek ezrei haljanak meg évente? Itt ülsz tétlenül, netezgetsz, térítgetsz, olvasgatsz, eszel-iszol, szórakozol - közben meg szemrebbenés nélkül végignézed, hogy embertársaid ezreit öljék a szúnyogok, kígyók, cápák, krokodilok, cecelegyek?
    Vagy ilyenkor ez az elv már nem számít? Csak akkor, ha éppen ki tudod vele magyarázni a gyilkosságodat?

Aha. Akkor javaslom, hogy ezentúl ne egyél és ne igyál semmit. Mert az is köztudott, hogy minden amit megeszel vagy megiszol, az bizony tartalmaz szennyező anyagot, nem is keveset. Még a desztillált vízben is vannak (igaz, nagyon kis mennyiségben) olyan molekulák, melyek pl. sugárzóak. Tehát szennyezőek. A sima csapvíz, ásványvíz meg aztán hajjaj! Az élelmiszerekről, tejről, tojásról, paradicsomról, paprikáról már ne is beszéljek.
    Talán a napfény jöhet akkor nálad számításba, bár annak meg UV hatása van, tehát azt ismét nem fogyaszthatod, mert az is a test szennye voltaképpen.
    Ücsöröghetsz egy sötét szobában ... hoppá, azt sem, mert levegőt veszel! Bakker, tele van mindenféle szennyel, nézz csak körül! Hogy fogsz ezek után élni?
    Vagy ilyenkor azok nem szennyező anyagok? Csak akkor, ha éppen te úgy gondolod? Csak akkor, ha éppen úgy van kedve értelmezni egyes embereknek a leírtakat?
    Micsoda kettős mérce!

Pontosítanék. Nem 18, hanem 15. És a teljes részlet:
    "Hogy tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a fúlvaholt állattól, és a paráznaságtól; melyektől ha megóvjátok magatokat, jól lesz dolgotok."
    De nézzük hát sorban.

Vér: Minden húsban van vér, mégha ki is folyatják meg kimossák az állatból. A zsidók szokása ezügyben is egy álszent dolog, mert egy testből nem lehet 100%-ig kiszedni a vért, akárhogy takarítod is.
    Ettél már állat húsát? Mert ha igen, máris megetted a vért. Rotty neki. Ennyit a hangoztatott elvekről.

Fúlvaholt állat: Nocsak. Mennyi állatnak is vágták el a torkát, mielőtt az asztalodra került? ... Ööööö.
    Bár a levegővétel, amellyel minden pillanatban megszeged a Biblia tanítását, no ahhoz képest a vérevésed meg a fulvaholt állat megevése már elenyésző kis bűnöcske.

Paráznaság: Mit is értünk paráznaság alatt? Csak mert a Biblia sehol le nem írja pontosan, hogy az mit takar. Ennyi erővel lehet paráznaság a házastárssal való együttlét is, meg lehet paráznaság az is, ha ránézel egy másik nőre (bármiféle hátsó gondolat nélkül). Értelmezés kérdése.
    Ki így értelemzi, ki úgy? Mikor melyik megfelelőbb számára?

Ejj már, nem szép dolog az, ha az ember megszegi a saját hitelveit. Az meg különösen nem szép, ha félremagyarázod a leírtakat, amikor azok kellemetlen fényt vetnek rád. ... Vagy csak az ellentmondásokkal nem tudsz megbírkózni? (Esetleg észre sem veszed azokat?)
    A többit a vallási topikban majd.

Oks. Ehhez még csak annyit, hogy IGGGEN erősen kiforgatod a szavaimat.

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104