Oldal: 3 / 8 ElsőElső 12345678 UtolsóUtolsó
Eredmény: 21 - 30 (80) összesen

Téma: Mit olvastál utoljára?

Tag etlek logója
    Hozzászólás
    61

Alapbeállítás re: Mit olvastál utoljára?

Tulajdonképpen felnőttnek,vagy gyereknek íródott A kisherceg??Jó,tudom,hogy kötelező olvasmány az általánosban,de nekem nem egyértelmű.Talán nem értem a lényeget?? Lehet.

A harmadik ikert elolvastam.Nekem nem tűnt lassúnak,bár sajnos a közepén már tudtam a végét.

Merlétől A Maleville tetszett a legjobban.El tudom képzelni,hogy így alakult ki a vallás.

A Madrapurt olvastad tőle? Na annak nem értem a végét?!

ant
    ant nem elérhető
    Aktív tag ant logója
    Hozzászólás
    131

A Madrapurnak én sem értem a végét, pláne, hogy az egész történet számomra zavaros volt, és csak azért olvastam végig, mert ha már belekezdtem....? Eszembe jutott még egy jó Follett könyv: Kaland Afganisztánban. Jó: kicsi krimi, kicsi akció, kicsi szerelem, kicsi kémkedés.
    Wilbur Smith könyvei?

Tag etlek logója
    Hozzászólás
    61

Nagyon szeretem!!!Kedvenc: A folyó istene---Hetedik tekercs

ant
    ant nem elérhető
    Aktív tag ant logója
    Hozzászólás
    131

Úgy tudom van egy harmadik része is, de nem tudom mi? Minden könyvének nagyon jó a meseszövése. Van valami nagyon-nagyon kedvenc könyved?

Kérésre törölve 110209
    Vendég Kérésre törölve 110209 logója

Király re: Mit olvastál utoljára?

Most olvastam A Valkűr hadművelet című könyvet.
    Michael Baigent és Richard Leigh írta.
    A könyv Claus von Stauffenberg életén keresztül mutatja be a nyugati világ értelmiségét.
    Jó kis iromány.
    Olyan aspektusból ábrázolja az eseményeket, amely távol áll a mai honi felfogástól.

Tag etlek logója
    Hozzászólás
    61

Proletar!

Nem ebből a könyvből készült a Valkűr c film. Azt láttam moziban,olvasni viszont nem olvastam.
    Általában amit olvastam azt nem nézem meg moziban,mert mindig csalódom.

Ant!!

Tulajdonképpen nincs igazából kedvenc könyvem,mert mindenevő vagyok.De, ha az első 10-15 oldal nem tud lekötni,akkor már nem olvasom tovább,mondhat bárki bármit.
    Arról nem hallottam,hogy megjelent a harmadik része a Hetedik tekercsnek,de utána nézek.

Tag etlek logója
    Hozzászólás
    61

Prolerar,az első mondatom kérdőmondat:.Bocsi

ant
    ant nem elérhető
    Aktív tag ant logója
    Hozzászólás
    131

A Valkür c. filmet én is láttam, és nagyot csalódtam benne. A könyvhöz sajnos nem volt szerencsém. Doku könyvet olvastam csak Staufenberg - ről, az "tetszett". Talán még a dolgokhoz való hozzáállása is. Kb. mint Schindler. Ha ismeritek Merle Mesterségem a halál c. művét, az is érdekes aspektusban mutatja be Auswitz parancsnokát. Elgondolkodtat. Kicsit bizarr, de....

Kérésre törölve 110209
    Vendég Kérésre törölve 110209 logója

Király re: Mit olvastál utoljára?

Etlek!

Nem járok moziba, így csak sejtem, hogy a a Valkűr c film arról szól mint a könyv.
    Röviden a könyvről:
    1944 július 20-án Stauffenberg és segédtisztje Haeften Rastenburgba utazott a Farkasverembe.
    A megbeszélés a betonbunker felújítása miatt a szabadban egy faházban volt.
    Itt helyezte el Stauffenberg a bombát. A robbanószerkezetet egy drótot átmaró sav hozta működésbe. Stauffenberg speciális fogót szerzett be, hogy a savat tartalmazó tartályt bal keze három ujjával össze tudja roppantani. ( Afrikában szerezte a sérüléseit.)
    A fogó maradványa ma Berlinben van kiállítva a Tartalékhadsereg valamikori főhadiszállásának az épületében. (Stauffenbergstrasse-én van az épület.)
    Stauffenberg elment a mosdóba hogy aktiválja a két bombát és már az elsőt aktiválta, amikor megzavarta egy törzsőrmester, akit azért küldtek, hogy siettesse őt, mivel a gyűlés hamarosan megkezdődik.
    A második bombát már nem tudta aktiválni és az Haeftennél maradt.
    A merénylet nem sikerült.
    A könyv ezzel a történettel nyit és aztán még sok mindennel foglakozik.
    Hát elég húzós olvasmány, mert a könyv sok íróra, regényre, versre és politikusra hivatkozik és a nyugati társadalom akkori hangulatát, felfogását próbálja bemutatni.

Tag etlek logója
    Hozzászólás
    61

Hát nagyon" kb" erről szól a film.Ha jól emlékszem azzal ért véget,hogy 42 merényletet kíséreltek meg Hitler ellen. Igaz ez?
    Amint érzékelem,nem regény,hanem történelmi tényekről szóló dokumentumkönyv.

.Merle-Mesterségem a halál--rémlik de nem emlékszem,hogy olvastam volna.

A téma címkéi: