Nagyon elkeseredettnek kell lenni ahhoz,hogy az ember nyugodtan várja,míg belepi a hó!Szerintem.
Mit jelent méltósággal meghalni? Polcz Alaine, a Magyar Hospice Alapítvány létrehozója utolsó könyvének elején a méltóságot a következő képpel festette le:
"Barátaim a bölények. Csapásaik a pusztán nyílegyenesek, mint a kifeszített kötél, száz meg száz egymás mellett. Hóviharban, ha az ügy reménytelen, nem trappolnak tovább ész nélkül, összeesésig. Megállnak, s megvárják, míg ellepi őket a hó."
Nagyon elkeseredettnek kell lenni ahhoz,hogy az ember nyugodtan várja,míg belepi a hó!Szerintem.
Én még fiatal vagyok a témához. Nem akarok még meghalni, szeretnék legalább 100 évig élni, de ha egyszer meghalok, akkor hirtelen szeretnék meghalni, hogy észre se vegyem, ne haldokoljak sokáig. Nem szeretném tudni, hogy már nincs sok hátra.
A hóviharban való megállás az pont azt jelenti, amit megfogalmaztál,hogy nem érdemes az "út" végén orvosról orvosra, kórházból kórházba járni. Engem is inkább a hóvihar vigyen el egyszerre.
Nekem nagyon(teljesen)kiégettnek kellene lennem ahhoz,hogy ne akarjak "túlélni".Könnyen lehet,hogy gyávaságból.Félnék meghalni.De ez én vagyok,téged nyilván más hajt.
Meghalni én is félnék, de azért 2-3 évig kórházban, műtétek ,lélegeztető gépek sorozata után, vagy előtt azért meggondolnám milyen áron a túlélés. De hej erre ráérünk még mondaná Pató Pál úr.
Ebben igazad van!Viszont 2-3 évnyi szenvedés után én elkeseredettségről beszélnék,nem méltóságról!!!!!
Szerintem zárjuk le ezt a témát. Talán nem is gondoltam komolyan. Az Élet szép, és élvezni kell amig lehet.
Benne vagyok,zárjuk!Kösz a "vitát",jó egészséget kívánok!