Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (21) összesen

Téma: A nők és az elhízás

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Felkiáltójel A nők és az elhízás

Miért félnek a nők az elhízástól? És miért félnek kevésbé a férfiak? Ha egy nő kigömbölyödik, akkor (kb. 13-14 éves korától kb. 45-50 éves korig) van mentsége: a terhesség. De ha egy férfi kigömbölyödik, akkor nem hivatkozhat terhességre, ott egyértelműen elhízás az ok. Mégis a nők félnek jobban, pedig nekik van mire hivatkozniuk. Csak én látok ebben ellentmondást?

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Alapbeállítás re: A nők és az elhízás

Szerintem a férfiak is sok esetben hasonlóan gondolkodnak erről, csak ők:
    - Nem mutatják ki.
    - Ha mégis elhíznak, megmagyarázzák maguknak.
    Emellett a nőket jobban érdekli általában, hogy mások mit gondolnak róluk, mint a férfiakat (persze kivételek itt is vannak).

Egyébként a terhesség nem mentség az elhízásra, mint ahogy nem is magyarázza azt. Kivéve a jelen társadalomban, ahol általánosan elfogadják magyarázatként.

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Azt hiszem másképp látjuk a terhességet, mint mentséget. Én arra gondoltam, hogy az elhízás letagadható, ha a nő terhességre hivatkozik, valahogy így: "Nem híztam, csak terhes vagyok, azért vagyok ilyen gömbölyű.". Erre gondoltam, mint mentségre. A többi válaszodat köszönöm, értékes információkat kaptam.

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Ja így valóban lehet mentség. Bár azért nem hiszem, hogy mindig ezzel élne az ember lánya. Legalábbis elég bután veszi ki magát, ha egyszer azt mondja, hogy terhes, majd mikor várnák a babát, hát nem jön semmi.

Félisten Bíborvirág logója
    Hozzászólás
    618

Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ja így valóban lehet mentség. Bár azért nem hiszem, hogy mindig ezzel élne az ember lánya. Legalábbis elég bután veszi ki magát, ha egyszer azt mondja, hogy terhes, majd mikor várnák a babát, hát nem jön semmi.
    Mindennek a hülye elvárások az okai. Meg a média. Állandóan azzal foglalkoznak, hogy megmondják nekünk, hogy mi a szép. A legritkább esetben az, amit a média sugall. Én tudom, hogy számomre mi a szép és értékes, a média meg le van sz@rva.

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Idézet Bíborvirág eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Mindennek a hülye elvárások az okai. Meg a média. Állandóan azzal foglalkoznak, hogy megmondják nekünk, hogy mi a szép. A legritkább esetben az, amit a média sugall. Én tudom, hogy számomre mi a szép és értékes, a média meg le van sz@rva.
    Szerintem félig igazad van. A média részével nem értek egyet. A média csak következménye az elvárásoknak.
    És - nem tudom, erre gondoltál-e - de nem a mások elvárásaival van a baj. Sokkal inkább az adott alany megfelelési kényszerével.
    A legtöbb ember arra törekszik, hogy megfeleljen az embertársainak, hogy elismerjék, stb. És ez hatással van arra is, hogy ő hogyan vélekedik másokról, és arra is, hogy mit vár el, hogy mit várjanak el róla. (Ha zavaros, szólj, és kifejtem bővebben. )
    Nekem pl. soha nem lesznek önértékelési zavaraim meg hasonlók. Egyrészt tökéletesen tisztában vagyok a saját hibáimmal és előnyeimmel, és el is fogadom azokat. Másrészt igen magasról teszek arra, hogy mások mit gondolnak rólam. Így máris nincs ilyen problémám.
    A legtöbb ember (99,9999%) viszont másoknak akar megfelelni, így egyértelmű, hogy gondjai adódnak, ha a másik ember nem azt látja, amit ő elvárna, hogy lássanak róla.

Láthatatlan tag bubu001 logója
    Hely
    Butapest
    Hozzászólás
    65

szerintem száz, kétszáz évvel ezelőtt is voltak elvárások, mindig megvan minden kornak a maga divatja. Az akkori "média" is hajszolta az ideálokat .

miért félnek?

mert elvettem valahogy, vagy beleszerettél és fél, ha változik, akkor már nem kell.

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Én a nyitó kérdésen kívül nem tudok érdemben hozzászólni ehhez a témához, de nagyon értékes gondolataitok vannak, mindegyikben lehet némi igazság.

Félisten Bíborvirág logója
    Hozzászólás
    618

Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nekem pl. soha nem lesznek önértékelési zavaraim meg hasonlók. Egyrészt tökéletesen tisztában vagyok a saját hibáimmal és előnyeimmel, és el is fogadom azokat. Másrészt igen magasról teszek arra, hogy mások mit gondolnak rólam. Így máris nincs ilyen problémám.
    Dicséretes, ha tisztában vagy a saját hibáiddal. Mi van akkor, ha a te egyik hibádból adódóan másnak valami kára keletkezik? (anyagi vagy erkölcsi?) Az szerinted rendben van, mivel te ilyen és ilyen vagy és kész? Téged mennyiben vigasztal, ha az én -egyébként általam ismert és elismert- hibám neked valami kárt okoz?

Láthatatlan tag bubu001 logója
    Hely
    Butapest
    Hozzászólás
    65

úgy gondolom scs a testi "hibákra" gondolt ebben a hozzászólásában elsősorban.

Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104