Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (14) összesen

Téma: őszinteség

Tagocska boszorkány logója
    Hely
    hajós
    Hozzászólás
    19

Boldogtalan őszinteség

ti hogy vagytok vele!elmondani ami a szivünket nyomja?vagy hallgasuk el?én olyan lány vagyok aki nem tud másot megbántani,inkább hallgat lehet hogy rosszul csinálom.de volt rá pl:: elmondtam amit gondolok és amit érzek ,rosszul sült el.én éreztem magam pocsékul.szóval én hallgatok!

Tag spontan logója
    Hozzászólás
    54

Alapbeállítás re: őszinteség

Bizonyos ajtókat jobb csukva hagyni. Gondolj csak a Kékszakállúra.

Tag Srapnel logója
    Hely
    Szolnok
    Hozzászólás
    35

"Fölismerhetőnek kell lenned, belső világodat mindenkor állandó és világos jelekkel kell kifejezned - különben veszélyes vagy: és ha gonosz vagy, akkor a csorda szempontjából a színlelőképességed a lehető legrosszabb. Megvetjük a titkos, fölismerhetetlen dolgokat. Következésképpen állandóan fölismerhetőnek kell lenned, nem rejtőzködhetsz, nem hihetsz abban, hogy megváltozol. Az őszinteség követelményének előfeltétele a személyiség felismerhetősége és stabilitása. Valóban csak nevelés kérdése, hogy a csorda-tagba plántáljuk az ember lényegének bizonyos hitét: e nevelés előbb feltalálja ezt a hitet, utána pedig "őszinteséget" követel."
    /Friedrich Nietzsche - A hatalom akarása/

A hazugság ember voltunkhoz tartozik. Lehet emiatt bűnbánatot érezni, csak nem érdemes. Az emberi inteligencia a hazugságok elkészítésének és kiküszöbölésének igényéből adódó szelekciós nyomásra alakult ki. Mikor azt mondjuk, nem hazudunk, önmagunknak is hazudunk. A "mindig magadat add" dogmáját, pedig vodafon típusú reklámok szuggeráljánk belénk, ami persze nagyon kúl, hiszen lelkiismeretfurdalás nélkül szabad utat adhatunk állatias ösztöneinknek.

Diana
    Vendég Diana logója

Van amiről jobb nem beszélni...tény.
    Szerintem nem kell evidensen hazudni. Becsaptak már azzal kapcsolatban, mit gondolnak rólad és előfordult, rájöttél, mi volt az igazság? Vacak érzés, talán vacakabb, minthogyha igazat mondtak volna, szerintem.

Kérésre törölve 110209
    Vendég Kérésre törölve 110209 logója

"A hazugságot szeretem. A hazugság az ember egyetlen kiváltsága a többi élőlény felett. A hazugság vezet el az igazsághoz! Hazudok, tehát ember vagyok. Egyetlen igazságot se fedeztek fel úgy, hogy előbb tizennégyszer vagy száztizennégyszer ne hazudtak volna. És ez tiszteletre méltó, alapjában véve. De mi még hazudni se tudunk a magunk eszével! Hazudj a magad módján, és megcsókollak érte. A magam módján hazudni majdnem többet ér, mint más nyomán igazat mondani. Az első esetben ember vagy, a másodikban csak szajkó."
    Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

"Cseppet sem vagyok hazudós! - tiltakozom -
    Az lehetséges, hogy néha elhallgatok valamit,
    esetleg füllentek, vagy ellentmondok a tényeknek,
    de sose hazudok!"
    Vavyan Fable

"Én soha életemben nem terveztem törvénytelenséget.
    Hogyan tervezhetnék ilyesmit,
    amikor sohasem ismertem a törvényt,
    és fogalmam sincs, mit ír elő?"
    Graham Greene

Diana
    Vendég Diana logója

Megjegyzés: ha meg elolvasom a törvényt sem biztos, hogy sikerül a "normál" értelmi képességeimmel (vagy még a normál fölöttivel) megértenem.
    Valahogy nem közérthetően vannak megfogalmazva.
    Hol vannak az egyértelmű dolgok? Fúj, "sötét letűnt korok" , hogy aszongya lopsz, kapsz húsz botütést érteeeeddd?

Tagocska mazsi48 logója
    Hely
    Fejérmegye
    Hozzászólás
    4

Boldogtalan re: őszinteség

Én öszinte vagyok általában . Nem mindig éri meg öszintének lenni itt a neten . Ez a tapasztalatom . Sokat irok magamrol , útána meg csalódok . Lehet , hogy naiv vagyok . Mindig megfogadom , hogy legközelebb nem leszek teljesen öszinte . De az vagyok . Aszt szoktam irni , az légy aki vagy .

Kérésre törölve 110209
    Vendég Kérésre törölve 110209 logója

Tempora mutantur et nos mutamur in illis.
    (Az idők változnak és mi változunk velük.)

Srapnel Nietzsche szemlélete figyelemre méltó.
    Csak a bökkenő az, hogy Nietzsche idejében nem volt világháló.
    A net fórum lényegét „Messziről jött ember azt mond, amit akar.” mondás tökéletesen kifejezi.
    De hát egyáltalán miért kellene hazudnunk és miért kellene igazat mondanunk itt a fórumon?
    Nem ez a lényeg, hanem a tartalom.
    Van egyáltalán mondanivalónk a többiek számára?
    Mert ha nincs akkor mit ér az őszinteség? Ha, van akkor megbocsájtható a hazugság!

Nekem nincsen mondanivalóm, tehát bölcsen tettem volna, ha hallgatok!

Tagocska siraz logója
    Hozzászólás
    3

Tudd kivel lehetsz őszinte, kivel nem.

Tökfej Bagi Zoltán logója
    Hozzászólás
    112

Idézet siraz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Tudd kivel lehetsz őszinte, kivel nem.
    Pontosan így van. Miután tudod kivel lehetsz őszínte, igyekezz velük körbevenni magad, így nem kell annyira jó memória sem

Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104