Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (13) összesen

Téma: Publikációs lehetőség és keresetkiegészítés

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Felkiáltójel Publikációs lehetőség és keresetkiegészítés

A Felsőfokon.hu az ország első és legnagyobb szakmai blogmagazinja bloggereket és szakterületvezetőket keres. Bloggereket várunk minden területre (szakágaink folyamatosan bővülő listája megtekinthető a Szakágak | Felsőfokon.hu linken). Elsősorban a Környezetvédelem szakterületen szenvedünk hiányt bloggerekből, de minden szakágban várjuk a jelentkezőket, és szakterületvezetőket is várunk a Jog és közigazgatás, Orvos- és egészségtudomány, Hadászat és rendészet, Média és marketing szakterületekre.

A leendő bloggerek feladatai:

* Szakmai blogok írása tartalmi és terjedelmi megkötés nélkül egy adott szakterületen.
    * A szakmai blogmagazin reklámozása interneten: saját blogok megosztása Facebookon és más közösségi oldalakon, szakmai honlapokon, általános és szakmai fórumokon, és linkgyűjteményekben. Ajánlott a blogger kollégák bejegyzéseinek népszerűsítése is.
    * Nem kötelező, de ajánlott feladat a további bloggerek toborzása.

A fentieken kívül a szakterületvezetők további feladatai:

* A szakterületen megjelent blogbejegyzések szakmai felügyelete.
    * Szakmai bloggerek toborzása és felvétele a szakterület bloggerei közé.

Miért jó ez a bloggereknek?

* Szakmai fejlődési lehetőség (sokat tanulhatunk a bejegyzésekhez használt forrásmunkákból és mások szakmai blogjaiból is).
    * Új szakmai kapcsolatokat alakíthatunk ki.
    * Megmutathatjuk szaktudásunkat az interneten.
    * Szakmai ismertséget szerezhetünk.
    * A bloggerkonferenciákon hasznos ismeretekhez juthatunk és jó társaságban tölthetjük az időnket.
    * Jövedelemkiegészítésnek is jó: kattintás alapon juthatunk pénzhez a blogban megjelent hirdetésekből.
    * Távlati terv: akkreditáció, így akár tudományos fokozatok megszerzéséhez is elismerhetik publikációnak a blogbejegyzéseket.

Bővebb információ: info@felsofokon.hu
    Jelentkezés bloggernek vagy szakterületvezetőnek: Faragóné Hajdok Ilona főszerkesztőnél, faragone.ica@gmail.com

Kellemes blogírást kívánok!

Üdvözlettel:

Mészáros András
    szakterületvezető blogger
    Felsőfokon.hu, Környezetvédelem szakterület

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Alapbeállítás re: Publikációs lehetőség és keresetkiegészítés

Uhh a környezetvédelem az szívügyem, de sajnos csak laikusként. A másik, hogy inkább az infó megy, mint a nyelv(észet) így blogíróként sem remekelek. Viszont sok sikert kívánok annak, aki betölti az űrt.

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Találkoztam már ezzel, tetszene is a dolog. Csak még nem jöttem rá, hogy miért érné meg nekem jobban a felsofokon.hu oldalon közzétenni egy-egy írásomat, mint mondjuk egy saját weboldalon. Vagy hogy egyáltalán mit nyerhetek az oda megírt cikkekkel - egy virtuális vállveregetésen kívül.
    Ha ezekre választ kapnék és nekem is megfelelne, akkor szívesen írogatnék oda haditechnikai és hadtörténelmi témákban.

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Találkoztam már ezzel, tetszene is a dolog. Csak még nem jöttem rá, hogy miért érné meg nekem jobban a felsofokon.hu oldalon közzétenni egy-egy írásomat, mint mondjuk egy saját weboldalon. Vagy hogy egyáltalán mit nyerhetek az oda megírt cikkekkel - egy virtuális vállveregetésen kívül.
    Ha ezekre választ kapnék és nekem is megfelelne, akkor szívesen írogatnék oda haditechnikai és hadtörténelmi témákban.
    Nem csak virtuális vállveregetést kapsz, hanem valós okleveleket is. Ezen kívül pénzt is lehet keresni vele. Egy saját honlappal nem biztos, hogy sok pénzt szerzel... (Legalábbis azzal nehezebb pénzt keresni.) Szakmailag is fejlődhetsz: egy saját honlapon csak saját gondolataidat közölheted, nem tudsz továbblépni, de egy szakmai blogban sokat tanulhatsz a többiektől, akik hozzászólnak a blogodhoz, és sokat tanulhatsz azoktól is, akik a te szakterületeden írnak blogot. Egy saját honlapon ez is nehezebb. Jó társaságba kerülhetsz, szakmai elismerést kaphatsz. Kb. ezért jó, de ezt is megkérdezheted az info@felsofokon.hu címen.

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Idézet g-easy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Uhh a környezetvédelem az szívügyem, de sajnos csak laikusként. A másik, hogy inkább az infó megy, mint a nyelv(észet) így blogíróként sem remekelek. Viszont sok sikert kívánok annak, aki betölti az űrt.
    Amennyire kapokodok mostanában (pl. azért, mert ma is 3 fő jelentkezett környezetvédelmi bloggernek, és 1 héten belül 3 állásajánlatot kaptam, ebből kettőt a blogom miatt), el is felejtettem megköszönni, hogy maradhatott ez a téma és nem törölted reklám miatt. Köszönöm, hogy nem törölted, és köszönöm a biztatást.

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Idézet walaki eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nem csak virtuális vállveregetést kapsz, hanem valós okleveleket is.
    ??? Oklevelet? Ha tudnád, mennyi oklevelem van! ... Kérsz egyet belőle?

Egy saját honlappal nem biztos, hogy sok pénzt szerzel... (Legalábbis azzal nehezebb pénzt keresni.)
    Hát nem tudom. Én speciel lassan 3 éve a saját honlapjaimból élek.

Szakmailag is fejlődhetsz: egy saját honlapon csak saját gondolataidat közölheted, nem tudsz továbblépni, de egy szakmai blogban sokat tanulhatsz a többiektől
    Igazából a saját honlapom is lehet blog, ahol mások is írhatnak.
    Itt a kérdés részemről igazából az, hogy:
    - Kik olvassák?
    - Kik írnak oda blogokat?
    - Milyen pénz jön be belőle?

Amit írtál a másik hsz-ben, hogy állásajánlatokat kaptál a blogolás miatt, az egy jó megoldás. Bár én nem keresek állást, pláne nem haditechnikai témakörben, de ez azért figyelemreméltó lehet. Ezek szerint szokták olvasni komolyabb emberek is.

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

scs: Gratulálok az okleveleidhez!

A honlapjaidból élsz? Jó neked. Van rajtuk hirdetés? Vagy fizetnek valamilyen szolgáltatásodért?

Kik olvassák? Kb. 50-60 ezer ember, diplomások és egyetemisták. Ebből 17000 fő regisztrált is az oldalon. (A hozzászólásokhoz regisztráció kell.)
    Kik írnak oda blogokat? Egyetemisták és diplomások. Több bloggerünknek doktori címe is van.
    Milyen pénz jön be? Kattintás alapú jutalék. Az változó, hogy mennyi, meggazdagodni nem lehet belőle, de keresetkiegészítésnek jó. Fix összeget nem tudok mondani.

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

scs: Gratulálok az okleveleidhez!
    Köszi. Oklevelet összehozni egyébként nem nagy kunszt manapság. Tudást már sokkal nehezebb szerezni.

Van rajtuk hirdetés? Vagy fizetnek valamilyen szolgáltatásodért?
    Is-is. Főként hirdetésekből jön.

Kik olvassák? Kb. 50-60 ezer ember, diplomások és egyetemisták.
    Ez jó. Bár az 50-60ezernél kérdéses, hogy naponta vagy havonta van ennyi. Ha jól látom, itt havi látogatószámról van szó (legalábbis az alexa ezt sugallja - ez napi 1,5-2ezer körülit jelenthet).

Milyen pénz jön be? Kattintás alapú jutalék. Az változó, hogy mennyi, meggazdagodni nem lehet belőle, de keresetkiegészítésnek jó.
    Az a baj, hogy ez után ugye (elvileg) adózni kell, ami meg ugye elviszi 60%-át. És a kattintásonkénti jutalékból (gondolom) csak részt kapok, nem a teljes egészet.
    Igen jó és igen sok cikket kell ahhoz írni, hogy ne csak fagyipénz jöjjön be belőle havonta. Ráadásul én vállalkozó vagyok egyébként is, pont ilyen jelegű bevételekből. Én nem játszhatom meg, hogy az innen jövő pénzt majd jól elsusmusolom. Bizony be kell vallanom - ergo leadóznom.
    Ezért is vetettem fel, hogy igazából részemről lehet, jobban megérné, hogy ha már írhatnékom van, akkor azt a saját weboldalaimon gépelem el, nem másokén. Úgy a pénz teljes része is az enyém, és a weblap is az enyém (nem tudják azt mondani később, hogy bocsi, elment a vonat).

Egyébként kipróbáltam. Regisztráltam, illetve hozzá is szóltam az egyik cikkhez. Sajnos azóta sem jelent meg a hozzászólásom. Így erős a gyanúm, hogy nincs az a hűdenagy pörgés. Bár ez a haditechnika témában volt - az ilyen témában érdeklődő emberek inkább a lemil blogon szoktak ólazni, avagy az index fórumán beszélgetnek. Lehet, más témában máshogy van.

Igazából lehet, az az előnye, ami neked is bejött: munkát szerezni. De nekem munkám van temérdek, nem kell még több.

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

scs: pénzben még keveset lehet keresni, de szakmai elismertséget lehet szerezni (a tervezett akkreditáció után még inkább), új szakmai kapcsolatokat kialakítani, és a látogatottság, tehát a megkereshető pénz is folyamatosan nő. Igaz, hogy az oldal üzemeltetői is kapnak részesedést a kattintás alapú bevételből (50% a bloggeré, 50% osztódik tovább, kapnak belőle a szakágvezetők, szakterület-vezetők és az oldalt is ebből tartják fenn), de így is lehet belőle bevétel. És ha már a pénznél tartunk: vannak partnereink, akik kedvezményeket adnak a bloggereknek. Tervezünk vásárlói csoportot, hogy a honlapunkkal kapcsolatba kerülő szakemberek kedvezményesen vehessék meg a munkájukhoz szükséges eszközöket; sajtóigazolványt is kiválthatunk, amellyel sok rendezvényre ingyen mehetünk be; és akinek van cége vagy vállalkozói engedélye, az a blogger féláron kaphatja a villanyt, gázt. Tehát egyre több előnye lesz ennek a blogmagazinnak, ráadásul ez a cég közhasznú nonprofit kft, tehát ha adományozol nekik, akkor leírhatod az adódból.

Az 50-60 ezer látogató nem havi adat. Havonta 91 ezer látogatás van nálunk, 39 ezer egyedi látogatótól. Az 50-60 ezer a visszatérő látogatóink száma, akik már 1-nél többször jártak nálunk.

A pangásról annyit, hogy ez blogtól és bloggertől függ, agrár területünkön pl. napi 3-4 bejegyzés van, ennek nagy részét a szakterületvezető írja egyedül. Nálunk, a környezetvédelmi területen most már naponta vannak bejegyzések, és vannak olyan bloggerek, akik 3 hónap szünet után tértek vissza a blogíráshoz. Tehát ez változó, de nem a pangás jellemző az oldalon. Szerintem nézd vissza az utolsó 2-3 bejegyzés dátumát annál a bloggernél, abból megtudod, hogy milyen gyakran ír blogot, kb. akkor teszi ki a megjegyzésedet is. (Akkor szokták megnézni a bloggerek a régi bejegyzéseiket, és akkor válaszolnak a megjegyzésekre, amikor új blogbejegyzést írnak.)

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Nem rossz dolog ez, ahogy elnézem. De sajnos a magam részéről szerintem nem fog működni.
    Az én szakterületemen (legalábbis amiről szívesen írnék) nem blogokon jönnek össze az emberek. Legalábbis kevesen. Ráadásul ebben a szakmában több száz ember már ismer szegről-végről; vagy mert dolgoztam velük már, vagy mert máshonnan futottunk össze. Ennél többet hova? Felének a nevét már lassan el is felejtettem.
    Ha pénzt akarok keresni vele, akkor inkább az én oldalaimon írok. Ott többen megfordulnak és a pénz is mind az enyém. Ha meg hobbiról van szó (mert inkább az lenne), akkor megint csak inkább saját weblapon csinálok egy blogot ... vagy még inkább írok egy magánjellegű naplót az utókor számára a hőstetteimről és kalandjaimról.
    Szóval nem nekem van ez kitalálva, még ha egyébként tetszik is a kezdeményezés.

Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104