Én tiszteletben tartom mindenki vallását*, de te is tartsd tiszteletben a helyesírást!A "rejtélyes" szóban a második j helyett ly van.
(Gépelési hibáért nem szólnék, mert azt én is gyakran elkövetem, de ezért szólok.)
*Az eredeti témáról:
- Én nem vagyok vallásos.
- Szerintem mindenki abban hisz, amiben akar, de az egyházra, mint szervezetre (kevés kivételtől eltekintve) nincs szükség. Ha az egyház fenntart egy intézményt (pl. iskolát, anyaotthont, hajléktalanszállót, stb.) az jó, de akkor is az intézményre van szükség, nem az egyházra.
- Megfigyeltem, hogy minél vallásosabb valaki, annál szűklátókörűbb, és a katolikusok hajlamosak a bigottságra, mint a reformátusok. (Ezt kizárólag a katolikus és református rokonaim tanulmányozásából szűrtem le, nem biztos, hogy általános érvényű, de nem találkoztam még kivétellel.)
És a végére egy kérdés: Ha a Bibiliában benne van, hogy ne ölj, és az egyház a Bibliában hisz, akkor miért voltak keresztes háborúk és miért volt inkvizíció?

LinkBack URL
About LinkBacks

Válaszol idézettel
A "rejtélyes" szóban a második j helyett ly van. 
Szóval rejtélyes! És nem "rejtéjes" Lsd. HELYESÍRÁSI TANÁCSADÓ SZÓTÁR: 600.oldal, 2.oszlop, 16.sor