SCS. Ha elfogadnám azt, hogy az Újvilág Fordítást "direkt félrefordították", akkor eleve alaptalan lenne a hitem. Vissza a "tényekhez" amik sértik a hitnézetem. Ha én, és még legalább 7.500.000 ember nem fogadja el, hogy ezek tények, akkor nekik nem számít ténynek, szóval csak valami újabb, hitet aláásó hipotézis. De ha annyira a tények és bizonyítékok embere vagy, magyarázd meg nekem, miért lett jobb az életem azóta, hogy közelebb kerültem Istenhez a Tanúk által? Erre NINCS racionális érv! Ha nem vagy ateista, elnézést kell tőled kérnem, csak megzavart, hogy minden áron a Biblia és Isten ellen érveltél. De rájöttem, hogy pusztán csak racionális ember vagy, aki csak azt fogadja el, ami szerinte igaz, megfogható, és észérvekkel magyarázható. És hogy vallás vagy szekta, vagy bármi? Nem mindegy! A szektát nem fogadják el államilag (pl. Kuplux Klán), míg a vallást (Jehova Tanúi) igen! A Tanúk erőszakosságával kapcsolatban meg: vannak ilyenek, TÉNY ahogy írtad, nem vitatom, de tanácsban a Testülettől NEM ezt kapjuk, hogy bármi áron tanúskodjunk. Ha valaki elutasít szó nélkül otthagyjuk (én legalábbis). A megbocsátásról meg: létezik nálunk is természetesen, ha az illető megbánta, ill. nem szándékosan követte el a bűnt, de aki meg se bánta, és szándékosan is követte el, akkor sem rögvest kizárás jár, hanem először elbeszélgetnek vele a Vének és feddésben részesül. Ha az sem használ, utána jön a kiközösítés. De hogy mennyire irgalmas Istenünk van, ha az illető kiközösítése után változtat az életmódján, és végre megvallja, és megbánja bűnét ismét visszatérhet. Azzal meg nem értek egyet, hogy mindenki olyan vallású, amilyennek mondja magát. Ez TÉNY!!! SZEMÉLYES tapasztalat. Mentem a piacon, és megállított egy koma, aki Nagykőrösi Jehova Tanújaként mutatkozott be. Eleve nem ismertem a gyülekezetből, amit furcsálltam is. De gondoltam, legalább leleplezhetem. Nem árultam el rögvest, hogy Tanú vagyok, csak hallgattam, és idővel persze előkapott egy Ébredjetek! folyóiratot, ami a tanúk kiadványa. Aztán meg mondtam, hogy nem érdekel. (csak a leleplezés végett) Aztán nekiállt ordítozni velem, hogy a pokolban égek el a hitetlenségem miatt, meg ilyenek. (A Tanúk eleve nem tanítják, sőt, cáfolják a poklot.) Aztán jöttem én. -Én viszont egy IGAZI Tanú vagyok!-mondtam neki. Erre elkezdett futni. Ha nem lett volna ott a rendőr, simán meglóghatott volna, mivel én a hitem miatt nem verhetek össze senkit.

Ez volt a szerencséje. Az őrsön a kihallgatásánál elmondta, hogy a paptól kapott 1000FT-ot, hogy azt tegye, amit tett, vagyis hogy a mi kiadványainkkal "térítgesse" az embereket.

A pap azóta már nem pap, a komát viszont elengedték. Azóta többet nem láttam. Ennyit erről. És hogy a vérátömlesztést mér nem engedik a Tanúk? Mert a Biblia és a kiiskolázott lelkiismeretük tiltja. Különben is, aki életében azt tette, ami helyes Istennek, Ő fel tudja támasztani. Szóval ez is csak hit. És hogy milyen bizonyíték van a Teremtő létezésére? Egyszóval minden!!!

Ha látsz egy házat, elhiszed (gondolom), hogy van egy tervezője, és egy kivitelezője, aki felépítette azt. Én amikor meglátom, pl a gyönyörű tájat, az élőlényeket, a bonyolult emberi testet és értelmet, a csodás világegyetemet eszem ágába sem jut, hogy "csak" úgy a véletlen folytán alakult ki. Végezetül egy Bibliavers: Róma 1:20 "Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és istensége, úgyhogy nincs mentség számukra." Walaki is azt írta, hogy a Tanúk a Bibliából válaszoltak neki. Hát, én is ezt teszem.