Ha valamilyen módón tudnánk klónozni dinokat... Igen.
Ez egy nagyon fontos kérdés! Kérem, hogy a véleményeteket ha tudjátok indokoljátok is meg......
Ha valamilyen módón tudnánk klónozni dinokat... Igen.
Szerinted???
Azt hiszem, a mai történelmi tudásunk szerint nem...de még alszom egyet a kérdésre...ha hozzávesszük az időutazást, vagy a genetikát, akkor feltétlenül találkoztak/tunk...
...ill. fogunk még találkozni...
Fél éjszaka nem aludtam e kérdés miatt, annyit gondolkoztam rajta...
De komolyan, nem viccelek, érdekes felvetés, filózni tényleg lehet rajta...
Találkozni találkozhatunk, ha időutazunk, vagy klónozunk, (nem nekem kellett kitalálni, számos sci-fi foglalkozik ezekkel...), de az talán tudományos tény, hogy ők sokkal régebben éltek, mint mi (legalábbis mostani jelenünkkel számolva...)
Én inkább arrafelé terelném a témát, hogy szerintem hosszú távon biztosan nem élhetnénk együtt...mármint mi és a dínók...
Mert hogy vagy mi nem élnénk túl, vagy ők nem. Vagy ők ennének meg minket, vagy mi dobnánk a fejükre egy atombombát... persze azzal a saját fejünkre is...hacsak nem menekülünk vissza a mi időnkbe...
lehet, hogy azért haltak ki a dínók, mert mi visszamentünk az atombombánkkal, (az időben, mert féltünk, hogy az összes növényzetet lelegelik "előlünk" a hatalmas testű növényevők...) s nem is meteorit végzett velük...
Mindenki a túlélésre törekszik...ők nagyobb állatok, mint mi - testileg - s simán felfalnak minket...ha a növényevőket vesszük, azok meg elennék előlünk a kaját...mi végül talán behúzódnánk a föld alá...már az a néhány ember aki nem halt éhen, vagy nem ették meg...
Mi most együtt élünk olyan állatokkal, melyeket a dínók leszármazottainak, utódjainak tekintünk...méretük jelentősen kisebb, mint őseiké volt....ezért gondolom...mi pedig egyre nagyobbak vagyunk, mint az őseink...
Már meg ne haragudj a kérdésért - semmi személyes - de honnan jutott ez eszedbe?
Érdekes felvetés...ördögi kör...
Ha nem tudjuk a DNS-ből előállítani (borostyán, szúnyog, dínóvér...Jurassic park)...nem találkozunk velük...akkor nem esznek meg minket... a néhány túlélő - természetesen amarikai természettudós, élükön Jeff Goldblum-malnem utazik vissza az időben, hogy a jura korban vessen véget a dínók uralmának...akkkor kipusztítjuk a dínókat, nem lesz dínó, nem lesz szúnyog, ami belekössön a borostyánba...nem lesz a kutatóknak miből kivonni a dínó DNS-t...DE a jura korban mégiscsak életben maradt egy dínó, akit megcsípett egy szúnyog...amelyik belekötött a borostyánba, s a mi kis kutatócsoportunk kinyerte a DNS-ét...a körforgás addig tart, míg vagy a dínók, vagy mi végleg kihalunk...
Mit bonyolítom itt a dolgokat?
Most is együtt élünk a dínók leszármazottaival...a bronto... (vegaszaurusz)utódja a zsiráf és az elefánt ...ott a krokodil, a Loch Ness-i szörny,
és még sorolhatnám...
Szervusz Kedves Süni!
Köszönöm, hogy egyedüliként hozzászóltál a témához...
Nem is gondolnánk, hogy milyen lényeges ez a kérdés az emberiség múltjának ismerete szempontjából.
A tudomány jelenlegi állítása szerint, sok tudós az életét teszi rá, hogy 65 millió évvel ezelőtt a Yucatán félszigetre becsapodó óriásmeteorit vetett végett a dinók uralmának. A légkört szennyező füst és hamutenger sokáig elborította a Napot, annak sugárzása csak redukált mértékben fejtette ki hatását, s ennek következtében a földi flóra, növényzet nagymértékű pusztulásnak indult. A növényevő dinók táplálék hiányában tömegesen pusztultak, majd idővel pedig a ragadozó dinók zsákmányállatok hiányában dobták fel a talpukat.
Ez idáig rendben is volna, de hol volt ekkor az ember? Nos ekkor még a teremtő zacskójában (heréjében) sperma alakban, ha egyáltalán fellelhető volt, mert az ember evolúciós megjelenéséről csak mintegy 2 milló évvel ezelőttől kezd a tudomány beszélni.
Tehát a dinók kihalása és az ember földi létben történő megjelenése között kerek 63 millió esztendő van. Azért ez egy komoly választóvonalnak tűnik.
Mit gondoltok helyes ez az állítás??????