Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (21) összesen

Téma: sztrájk

Tag etlek logója
    Hozzászólás
    61

Alapbeállítás sztrájk

Szerintetek mit lehet elérni a sztrájkkal? Ez a kérdés vonatkozik a BKV, Máv és Volán társaságokra is!Ti hogyan viszonyultok hozzá?Megértitek--ellenzitek?

ant
    ant nem elérhető
    Aktív tag ant logója
    Hozzászólás
    131

Alapbeállítás re: sztrájk

Bár nem ismerem a "miérteket", és talán megértem azt is hogy ha valamivel nem értenek egyet, akkor azt hozzák akár a világ, sőt a vezetőik tudomására, de hogy ezzel másnak gondot, esetleg kárt is okozzanak, az nem tetszik. Én nagyon sok olyan embert ismerek ( sajnos ) aki örülne, ha munkahelye lenne, nem hogy még nekiállna sztrájkolni. Ha nekem a munkahelyemen problémám van a fizetésemmel, esetleg a juttatásaimmal, akkor bemegyek a főnökömhöz és megbeszélem vele. Ha pedig nem tetszik amit a munkáltatóm mond, akkor megyek vagy másik munkahelyre, vagy munkanélkülire. Sőt, amilyen időket élünk, az is lehet, hogy majd a munkáltatóm fog elküldeni, mert rengeteg jelentkező van a a helyemre. ( Ezt most nem kell félreérteni, nem zsarol, illetve nem él vissza a hatalmával, csak egyszerűen, ha pl. én is valakit alkalmaznék, mint vállalkozó, és ajánlanék neki 200 Ft-os órabért, és nem vállalja, akkor keresnék olyat, aki elvállalja. Ha pedig elvállalja ennyiért a munkát, akkor utána ne ugráljon nekem, hogy többet akar. ) Szerintem sokan nem tudják megbecsülni azt, hogy van munkahelyük! ( Sajnos voltam már munkanélküli, nem egyszer, és bizony az álláskeresési támogatás ( 3 éve volt kb. 16.000,-Ft/hó ), elég sovány ).

Tag etlek logója
    Hozzászólás
    61

Tudod én nap mint nap együtt utazom nemegy BKV gépkocsivezetővel.Tegnap reggel beszélgettem velük és kiderült,hogy nem is tudták,hogy sztrájk lesz hétfőn ( mármint konkrétan),ők is a tv-ből értesültek.Tudod ez nekem egy kicsit furcsa. Nem látok mást mint a hatalmak harcát,főleg a Máv sztrájkoknál.Amikor a fizetésekról beszélgettünk,teljesen elhűltek amikor elmondtam nekik ,hogy pl. én ki kétműszakban járok dolgozni,82 ezret viszek haza."Hogy tudsz megélni??" Ja ,ezek szerint én varázsló vagyok!!!

Kérésre törölve 110209
    Vendég Kérésre törölve 110209 logója

Felkiáltójel re: sztrájk

Elmesélem a saját történetem.
    Munkanélküli voltam és nagyon örültem, amikor felvettek egy üzembe villanyszerelőnek.
    Szereltem a villanyt egy ideig, aztán a főnökeim (Minden üzemvezető a főnököm volt.) kitalálták hogy ha hiányzik valaki, akkor be kell ugranom helyette. Így lettem segédmunkás, gépkezelő, gépbeállító műszerész, lakatos és labortechnikus. Aztán az elektromos munkálatokra már csak ebédszünetben, kávészünetben és túlórában maradt idő. Bementem reggel hétre és hajnali egykor estem ki az üzemből.
    Egyébként rendes volt a tulaj, mert becsületesen kifizettet és elég jól kerestem.
    Ez egészen addig amíg működött amíg össze nem szakadtam és kórházba kerültem, ahol megállapították, hogy a túlterhelés maradandó elváltozásokat okozott. Előtte soha életemben nem voltam kórházban és nem volt semmi betegségem.
    Ha lett volna szakszervezet és kollektív szerződés, akkor még legalább két embert fel kellet volna venniük.
    Az üzem nagy nyereséggel dolgozott és tudtak volna alkalmazni több embert.
    Így viszont a tulajnak több pénz maradt a zsebében, én tönkretettem magam és ráadásul másokat is kiszorítottam a munkához jutás lehetőségétől.
    (Szolgáljon ez a történet tanulságul azoknak, akik ellenzik a sztrájkot.)

Tag omyc logója
    Hozzászólás
    68

Idézet etlek eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Tudod én nap mint nap együtt utazom nemegy BKV gépkocsivezetővel.Tegnap reggel beszélgettem velük és kiderült,hogy nem is tudták,hogy sztrájk lesz hétfőn ( mármint konkrétan),ők is a tv-ből értesültek.Tudod ez nekem egy kicsit furcsa. Nem látok mást mint a hatalmak harcát,főleg a Máv sztrájkoknál.Amikor a fizetésekról beszélgettünk,teljesen elhűltek amikor elmondtam nekik ,hogy pl. én ki kétműszakban járok dolgozni,82 ezret viszek haza."Hogy tudsz megélni??" Ja ,ezek szerint én varázsló vagyok!!!
    Pár évvel ezelőtt(2003-ban) egy miskolci épületgépészeti kft-nél voltam anyagbeszerző.
    Gyakran jártam fel Budapestre cuccért.
    Havi tízezer km-t vezettem egy hosszúplatós,ponyvás Ford Transitot.
    A pakolás is természetesen az én reszortom volt.
    Egyszer az egyik villamossági nagykerben valahogy szóba jött a bérezés.
    Én mondtam,nekem 260 a bruttóm,mire a raktáros azt mondta,az nem olyan rossz pénz,ő 8 éve itt dolgozik,neki 360.
    Én 50 felett jártam,a raktáros a harmincas éveiben.
    A végére csak sikerült tisztázni,hogy én a bruttó órabéremrő,ő meg a bruttó havi jövedelméről beszélt.
    Erre igencsak leesett az álla.
    A cégemnél akkortályt egy csoportvezetőnek volt 500 Ft bruttó órabére.

ant
    ant nem elérhető
    Aktív tag ant logója
    Hozzászólás
    131

Nem arról van szó, hogy ellenzem a sztrájkot, mert mint írtam, biztosan megvan a miértje, amit én nem tudok, és nem tudok átérezni, mert nem vagyok azoknak az embereknek a helyében. Arról beszélek, hogy ha valakit alkalmazok x bérezéssel, amiben megállapodtunk, és esetleg túlhajtom is de jól kifizetem, akkor utána, vagy esetleg közben ne sírjon, hanem hagyjon ott, és keressen mást, jobbat.
    Proletar!:
    Gondolom neked is megvolt a lehetőséged, hogy otthagyd a munkát, csak akkor jól jött az akkori fizetés ( mert mint írtad, rendesen kifizettek ).

Tag etlek logója
    Hozzászólás
    61

Proletár!
    Tudod nálunk van kollektív szerződés,amiben szabályozva van a túlóra is.Namármost.Ha odajön a főnök,hogy maradok-e túlórára,nem mondom azt,hogy nem,vagy hogy kimerült az a keretem amit a szerződésben van. Örülök,hogy több pénzt vihetek haza,és TE is így voltál vele.Nem gondolunk akkor semmire,csak arra,hogy esetleg kifizetem a rezsi hátralékomat.mert ugye most már ez a tét sok helyen.
    Te sem viselkednél másként most,mint akkor.és ezen nem oszt és nem szoroz a kollektív szerződés.
    Különben a törvényen felüli túlóra különleges jutalomként van feltüntetve a bérelszámolásodon.

Tag etlek logója
    Hozzászólás
    61

Ja ,és holnap már a MÁV is csatlakozik,tehát,hogy jutok be dolgozni???!!!

Kérésre törölve 110209

Nyíl re: sztrájk

Idézet ant eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nem arról van szó, hogy ellenzem a sztrájkot, mert mint írtam, biztosan megvan a miértje, amit én nem tudok, és nem tudok átérezni, mert nem vagyok azoknak az embereknek a helyében. Arról beszélek, hogy ha valakit alkalmazok x bérezéssel, amiben megállapodtunk, és esetleg túlhajtom is de jól kifizetem, akkor utána, vagy esetleg közben ne sírjon, hanem hagyjon ott, és keressen mást, jobbat.
    Proletar!:
    Gondolom neked is megvolt a lehetőséged, hogy otthagyd a munkát, csak akkor jól jött az akkori fizetés ( mert mint írtad, rendesen kifizettek ).
    Sajnos nem volt más lehetőségem.
    Akkoriban egy hónapja már semmilyen jövedelmem nem volt.
    Nagy nehezen bejutottam R... úr komposztáló üzemében.
    Ő egy igazi magyar vállalkozó. Most nem mesélem el a történetét, hogy hogyan lett többszörös milliárdos, pedig igen tanulságos történet.
    A komposztáló üzembe vettek föl ahol karbantartó villanyszerelő és üzemeltető voltam.
    Gyakorlatilag egy modern gépsort vezérelt két párhuzamosan üzemelő számítógép.
    A számítógép speciális programja angol nyelvű volt és bonyolult folyamatot irányított.
    Ez a két központi gép vezérelt még 16 PLC-t.
    A betanulási idő alatt a harmadik napon jött a tulaj ránézett a kollégára (diplomás mérnök, őt is villanyszerelőként alkalmazták), aki betanítást végezte és azt mondta neki: - Ki van rúgva, menjen az öltözőbe és öltözzön át!
    Ott maradtam a saját eszemre hagyatkozva.
    Vért izzadva, sok kétség között végeztem a munkám, folyamatos üzem 24 órában, 12 órás váltásokkal.
    Később hét végén, és ünnepnapokon rám tették még három üzem teljes műszaki felelőségét.
    Mindezt minimálbérért és zsebbe adott homályos összegért.
    Egy hónapig voltam ott. Hónap végén nem kaptam meg a kialkudott összeget.
    Amikor felmondtam a tulaj pofátlanul azt mondta, hogy kiszúrtam vele.
    Utána egy ideig szintén nem volt munkahelyem és aztán nagy szerencsével (vagy szerencsétlenségemre) bekerültem arra a munkahelyre, ahonnan aztán kiestem a betegség miatt.
    A magyar vállalkozókkal kapcsolatban finoman szólva is nagyon rossz tapasztalataim vannak.

A fiataloknak ha boldogulni akarnak az életben azt tanácsolom, hogy tanuljanak nyelveket és külföldön keressék a boldogulásukat, mert itthon alkalmazottként csak a megaláztatást, a nyomort fogják kapni.

Kérésre törölve 110209

Király re: sztrájk

Idézet etlek eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ja ,és holnap már a MÁV is csatlakozik,tehát,hogy jutok be dolgozni???!!!
    A rendszerváltás után nem sokkal a taxisok lezárták az ország összes útját.
    Akkor napi 15 km-t kerékpároztam hogy be tudjak jutni a munkahelyre.
    Kicsit fárasztó volt, viszont a levegő nagyon tiszta volt, annak következményeként, hogy nem jártak az autók.

Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104