Eredmény: 1 - 10 (10) összesen

Téma: Te miben vagy jó? Állás, hobby

bubu001
    Vendég bubu001 logója

Alapbeállítás Te miben vagy jó? Állás, hobby

Egyre többször olvasom azt különböző blogokon, hogy az emberek panaszkodnak, hogy valamihez nagyon értenek, de nem találják a helyüket.

Te szerinted miben vagy jó, hasznos a mai társadalomban?

Miben tudsz többet szerinted, mint a melletted ülő személy?

Szerinted találhatunk így a személyiségünknek megfelelő munkát pl a neten?

Tagocska budnori logója
    Hozzászólás
    11

Alapbeállítás re: Te miben vagy jó? Állás, hobby

Én speciel saját véleményem szerint az átlagembertől jobban értek a pszihológiához. Ezen belül is az érzelmekhez, a kapcsolatokhoz, a problémamegoldához, és a hatékony feszültségmentes kommunikációhoz. Pénzt ezzel nem kereshetnék, mert a tudást könyvekből és nem egyetemről szereztem. Viszont a környezetemben élőket el tudom látni tanácsokkal, ha kérik, és a saját magam életét is jobban tudom ezáltal irányítani.

A másik dolog amihez talán többet értek az a techika világa. Ha egy kütyü vagy egy gép meghibásodik, akkor általában meg tudom mondani mi a baja, és ha lehetőség van rá meg is tudom javítani. Tervezésből is jó vagyok. Elég jól átgondolom a készülő eszközt mielőtt gyártásra kerülne. Ezt konkrétan tanultam is, szóval ebből zsetont is lehet termelni

Pörölykezű sibidubiwápápábubáp logója
    Hozzászólás
    224

Én amiben jó vagyok az a naplopás meg a póker De abbol még nem tudok megélni nA jó ez nem igaz a műszaki dolgokban azért elég otthonosan mozgom valamint informatika terén is képzett vagyok

bubu001
    Vendég bubu001 logója

Idézet sibidubiwápápábubáp eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Én amiben jó vagyok az a naplopás meg a póker De abbol még nem tudok megélni nA jó ez nem igaz a műszaki dolgokban azért elég otthonosan mozgom valamint informatika terén is képzett vagyok
    Sokan vannak akik a pókerből jól megélnek. Te még nem próbáltad?

Mentor Archer11 logója
    Hozzászólás
    525

Szuper re: Te miben vagy jó? Állás, hobby

Én meg elég jó vagyok az íjászat terén. Na de menjek el vadorzónak? A céllövészettel meg még sokszor a nevezési díjat se nyerem meg Aztán meg ott a darts, egész profin tudom fordítva fogva dobni a nyilakat, és a tábla közepébe vágni, de hogy ebből valaki megéljen....

Tagocska borsobaba logója
    Hozzászólás
    12

én nagyon jó vagyok pl kirándulásban vagy túrázásban illetve sajnos vásárlásban is viszont ha a kettőt összekötöm nem is olyan rossz mert mindig megtalálom a legszuperebb túracuccokat,legutóbb így akadtam rá egy Merrell bakira,amit nagyon jó áron meg tudtam venni és ha ilyen szép havas marad az idő akkor ki is tudom próbálni a hétvégén.bár az a baj,hogy ebből én sem tudnék megélni!bárcsak valaki azért fizetne,hogy kirándulok

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Idézet bubu001 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Egyre többször olvasom azt különböző blogokon, hogy az emberek panaszkodnak, hogy valamihez nagyon értenek, de nem találják a helyüket.

Miben vagyok jó? Talán környezetvédelemben.
    Miben vagyok hasznos? Semmiben, mert nem volt még igazi munkahelyem. Most van egy szakmai blog, amit írok, de majd később jár érte pénz, és nem tudom, hogy meg lehet-e élni belőle...
    Miben tudok többet, mint a mellettem ülő személy? Pl. abban, hogy én létezem. Most egyedül ülök a szobámban.
    Neten munkát keresni? Lehet. (Személyiségünknek megfelelőt? Ez azon múlik, hogy melyik hirdetésre pályázunk.)

Állás: környezetmérnök vagyok. 2004-ben szereztem egyetemi diplomát Veszprémben, 2006-ig hivatásos álláskereső voltam, aztán 2006. május 15-től 2007. február 28-ig Zircen dolgoztam a múzeumban, ahol önkéntes voltam a geológián, majd 2007-től 2010-ig PhD hallgató voltam Veszprémben a Radiokémia Tanszéken, és 2010. szeptembertől megint állást keresek.

A geológián változatos feladataim voltak, ásványleválasztás (egy víznél 3-szor sűrűbb folyadékba szórtam homokot, összeráztam, a nehézásvány leülepedett, a könnyű felúszott a tetejére, és így szétválaszthattam a kétféle ásványt), geológiai gyűjtemény leltározása (teljes leltár kb. 1949-től nem volt, egy részleges leltár volt a 80-as években, aztán én készítettem el a teljes leltárt), angol geológiai cikkek magyarra fordítása (szakszótárral úgy, hogy 2001-ben szereztem középfokú nyelvvizsgát, de azóta nem használtam a nyelvet), de még sok más apróságban is részt vettem, még mamutot is ástunk.
    A PhD doktori képzésnek volt előzménye, 2004-ben és 2005-ben is felvételiztem már, először saját kedvemért, aztán anyukám kedvéért, 2007-ben pedig a múzeumi geológus kedvéért, de csak 2007-ben sikerült, és azért a Radiokémia Tanszékre, mert a geológusnak volt egy ismerőse, aki ismert ott valakit, és így találtam témát. (A felvételin már nem számított az ismeretség, csak a témaválasztáshoz kellett.) Doktori címet végül nem szereztem, részben azért, mert nem volt előképzettségem radiokémiából, részben nem értettük meg egymást a témavezetőmmel (későn jöttünk rá, hogy egyikünk sem rossz ember, csak mások az elképzeléseink, mindketten a másiktól vártuk volna az első lépést majdnem 3 évig), részben az egyetemi rendszer is rossz volt, mert gyakran nem tudtam, hogy kihez forduljak a problémáimmal, ki miben illetékes, és a tájékoztatás is alacsony színvonalú volt, gyakran kellett mindenkinek egyesével utánajárni olyan közérdekű információknak, amiket a nagy, közös beiratkozáson mindenkinek elmondhattak volna 5 perc alatt... Csak az ösztöndíj miatt maradtam 3 évig (93 ezer Ft/hó adómentesen).
    Január végén 1 hétig dolgoztam a Ceglédi Vajda Alapítványnál, egy környezetvédelmi projektre hívtak, de nem azzal kellett foglalkoznom, hanem mindenféle apró dolgaikat kellett intéznem, szerződésem sem volt, és olyan szállást kaptam, ahol volt ugyan saját szobám + zárható fürdőszoba + teljes ellátás, csak éppen nem lehetett kimenni a szállásról, mert 2 nagy kutya állandóan meg akart enni... Ezért 1 hétig voltam ott, aztán felmondtam.
    Most szakmai blogot írok a Felsőfokon.hu oldalon, már van 1 bejegyzésem. Állítólag ezzel is lehet majd pénzt keresni, de nem a blogból, hanem hirdetésekből, kattintásokból. Nem tudom, hogy meg lehet-e élni belőle, de arra jó, hogy ne unatkozzak és felfrissítsem a környezetmérnöki tudásomat.

Hobbi: olvasás (kedvenceim: Világsikerek regénysorozat, Leslie L. Lawrence, Wilbur Smith, P.G. Wodehouse, és egy mensás ismerősöm: Antalffy Tibor bá, akinek a blogját is olvasom, de szívesen olvasok mást is, 4 éves koromtól szinte mindent; de az irodalmat, mint tantárgyat soha nem szerettem, mert felesleges belemagyarázásnak éreztem az elemzéseket, és soha nem találtam el, hogy mit kellene gondolnom az adott műről, és jobban szeretek prózát olvasni, mint verset, viszont az amatőr költészetet néha élvezem; és szeretem elolvasni a helyi újságokat + az IPM-et is), rejtvényfejtés (főleg skandináv és logikai rejtvények, Sudoku, Kakuro, + amiben alkotni lehet, pl. Grafilogika), társasjáték (családdal táblás játékok, + Yucata.de weboldal), séta a városban, kirándulás (ha van kivel és van hova), internetezés (saját blog, szakmai blog, Duma Fórum, saját levelezőlista), zenehallgatás (újabban főleg Petruska András zenéje érdekel). Tévét nem sokat nézek, érdekelne a Spektrum, National Geographics, Animal Planet, Discovery, de már ezeken is folyton reklám van (azért néha nézek egy-két műsort ezeken, meg néha amit a család néz a TV2-n, RTL Klubon + néha nézem a Barátok köztöt is, de más sorozatot nem, és valóságshow-t sem). Újabban moziba is járok, amióta a legjobb barátommal jó filmeket sikerül választani (legutóbbi filmélményem: A király beszéde, és valószínűleg a Social network lesz a következő), gimnáziumban színházba járni is szerettem, akkor az egész osztálynak volt színházbérlete, de ma már nem lenne rá pénzem (és gimnazistaként mindig elvárták, hogy öltönyben menjek színházba, és az öltönyt soha nem szerettem).
    Utoljára módosítva: walaki által : 2011-03-05 23:29 Oka: Elírás

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Mert szegények nagyon buták, azért panaszkodnak.

Ugyan nem számoltam még össze, de alighanem ezermester vagyok...
    De komolyabbra fordítva - nézhetjük úgy, hogy ezernyi dolgoban vagyok jó. Jobban értek a matematikához, kohászathoz, honlapkészítéshez, haditechnikához, irodalomhoz, közgazdasághoz, harcművészetekhez, politikához, csillagászathoz, mezőgazdasághoz, stb. mint az emberek 95%-a.
    Ugyanakkkor mondhatom azt is, hogy nem értek semmihez és semmiben nem vagyok jó, mert mindig van mit fejlődni, és mindenben van olyan ember, akinek a tudása többszöröse az enyémnek.
    Szóval ez nálam nézőpont kérdése.

Én speciel tudok írni és olvasni - ő nem. Kiválóan kezelem a számítógépet - ő viszont nem tudja, mi az (bár nem is látszik rajta, hogy különösebben feszélyezné ez a dolog... ). És még tengernyi ilyen dolog van, amiben jobb (hatékonyabb) vagyok nála. Ugyanakkor sok dolog van, amiben ő a jobb/hatékonyabb. Pl. öreg kora ellenére kiváló a mozgáskoordinációja és az egyensúlyérzéke, nagyon jó a látása és kiváló a hallása. ... A macskám fekszik épp a szomszéd fotelben.

Bárhol lehet munkát találni. A világ tele van el nem végzett feladatokkal. Még net sem kell, hogy megtalálja az ember. Ha esetleg valakinek nem lenne munkája, bátran keressen fel, adok neki. Rengeteg megvalósításra váró ötletem van, de mindegyikhez sok munka kell. Akár az egész világnak tudok munkát adni, mindenféle túlzás nélkül.
    Egyébként azoknak, akik nem találnak munkát, íme egy lehetőség:

Így legyél gazdag

A jóember elárulja, hogy hogyan lett milliárdos. Semmi extra dolgot nem csinált: kitartóan dolgozott.
    Nem kifogást kell gyártani, hanem megoldást!

Tagocska Lilian89 logója
    Hozzászólás
    16

Baromi jó a helyesírásom

Láthatatlan tag bubu001 logója
    Hely
    Butapest
    Hozzászólás
    65

Mint Schmitt Pálé?
    amitől a falra mászom mostanában: vok
    amennyire én tudom az wok, és kínai főzőedény.

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104