Gondolom sokan találkoztatok már azzal a jelenséggel mikor valaki a társaság hatására nagyon de nagyon berúg. Miközben ő csak egy szolid, határait ismerő szórakozni vágyó személy. Nem egyszer találkoztam olyan emberekkel házibulikban ahol a legcsendesebb és visszahúzódó embert buzdították bizonyításra és cukkolták,hogy igyon többet. Sose lett jó vége.
Nektek erről mi a véleményetek? Ekkor ki a hibás? Esetleg veletek is történt már ilyen?
De akkor az nem relatív,hogy hol a határ szerintem. Persze nem úgy,hogy 6 feles mindenkinek elég. Hanem inkább a részegség fokozatára gondolok. Persze ha valaki nagyon be van nyomva én azt mondom,hogy a társaság az egy kupac szerencsétlenség ha még jobban önti belé a piát. Gondolj csak bele hányan isszák magukat tudattalanra..ekkor tényleg bármit megtesz az ember.
Ekkor már nem nagyon tudja belőni,hogy hol a határ..sőt az se tudja mi az.
Találkoztam-e már ilyennel? Pufff... Most hétvégén is itattak, mint a disznót ( mondjuk névnapom volt )
Emlékszem, hogy volt középsuliban egy nagyon szerencsétlen osztálytársunk ( csúnyácska is volt meg barátai sem voltak ) és az volt az osztálykiránduláson a poén tárgya, hogy leitatták szerencsétlent, aki szerintem akkor és ott rúgott be életében először. Az ofő előtt lebukás volt, persze értesítették a fiú szüleit, azt tudom hogy az apja nagyon megverte... Pedig nem az ő hibája volt... Ő csak be akart valahogyan illeszkedni egy olyan társaságba, ami taszította el magától. Csak ebben látta a megoldást. Mindenesetre ez egy örök példa maradt számomra.
most ez egy nagy kérdés,hogy akkor a társaság felelős vagy pedig maga a személy? szerintem mind a kettőnél lehetne javítani (főleg szemüveg az általad hallott esetnél)...de..én nem tudnám konkrétan azt mondani,hogy igen ez csak a te hibád vagy ez csak a társaság hibája. Egy hülye kell hozzá és ha ebben társra lelnek nincs megállás..
Szerintem meg az egyén felelős nem a társaság. Ők csak bolondozni akarnak, viszont az egyén dönti el, hogy szeretne-e inni vagy sem. Csak a könnyen befolyásolható emberekkel lehet ezt megcsinálni. Szóval Én nem a társaságot hibáztatnám, ez egy egyéni döntés, hogy le akarja inni magát az ember, vagy sem. Az meg a másik amit bubu mondott, hogy ez inkább a fiataloknál fordul elő, mivel késöbb több felelősségérzete lesz az embernek és megpróbál vigyázni a társaira.
Szerintem meg mindkettő ludas. Az ember önmagáért felelős. Magán kívül semmi másra sem számíthat az életben. Erre idővel mindenki rájön.
A társaság meg viselkedjen emberként és nem egy használati tárgyként akin jól lehet röhögni, mert olyanokat csinál, amiket amúgy nem tenne meg. Főleg ha a társaság barátokból áll. Miféle barát az olyan aki alád kapar?!
Részben egyetértek veled, de nem hiszem el, hogy lenne olyan társaság, aki csak azért itat le valakit, hogy röhögjön rajta! Ha lenne ilyen mégis, és valaki ebbe belemegy, hogy nem bírja a piát és mégis hagyja, hogy itassák az meg is érdemli... De ha valakinek van tartása, és tudja a saját határait, akkor a társaság sem képes befolyásolni őt!
Azért az eléggé sekélyes és gyerekes ha valakinek az örömöt tud okozni,hogy a másik a tudattalanságig issza le magát. Bár az lenne az ésszerű ha valaki alkoholt iszik akkor tudja,hogy az felelősséggel jár...ez olyan,mint amikor valamikor láncfűrészt használ az se kalimpál vele félkézzel és közben újságot olvas. Szóval tudni kell mihez tartani magunkat.