Sajnos a fiatalok körében, ez egyre elterjedtebb dolog. Lehet, hogy csak ilyen beavatás féle volt az egész, de ha ez máskor is megtörténik, akkor bizony az öcséd is ludas lehet a dologban. Mondjuk, ha másnak nem volt semmi baja, akkor belefér egy pár ilyen. (Legalább ingyen volt a pia)
Ez mindig is így volt a legkisebbet vagy a legfiatalabbat kiszúrják maguknak aztán addig piszkálják amíg benne nincs a " játékban " mondjuk az elég durván hangzik hogy miután hányt még utána is itatták!!!
Ez is egy megoldás, csak ha látják, hogy tud inni, akkor sokkal többet is meg tud inni... De szerintem, akkor is ha valaki azt mondja, hogy márpedig ő nem fog többet inni, akkor tényleg nem iszik többet. Például nálam, ha azt mondom vége akkor vége, nincs az az erő amivel be tudnának önteni még több alkoholt a szervezetembe.
Én úgy gondolom hogy aki nem tudja mérsékelni az alkoholfogyasztást , legyen az fiatal , középkorú vagy öreg az ne igyon...az a leggusztustalabb dolog ha valaki olyan matt részeg , hogy mindent szét**** és nem lehet vele semmit kezdeni...
Magyarországon az a baj, hogy ez szerintem nagyon nagy problémát jelent, mivel már nagyon fiatal korban elkezdik ezt az emberek és sajnos ennek nem lesz valami jó vége amire öregek lesznek. Szerintem a legnagyobb baj az, hogy a fiatalok azt gondolják, hogy ők menőbbek lesznek attól, ha minden hétvégén a sárga föld alá iszák magukat. Pedig személyes véleményem szerinte ez nem a menő kategóriába hanem inkább a szánalmas kategóriába lehet sorolni. A megoldás szerintem sokkal egyszerűbb mint azt sokan gondolnák. Szerintem a legjobb az lenne ha a szórakozóhelyeken és a boltokban is komolyabban vennék azt a törvényt miszerint kiskorú nem vásárolhat magának alkoholt. Szerintem ha erre odafigyelnének akkor már lényegesen kevesebb lenne a részeg kiskorú. A másik megoldás szerintem még az lenne, hogy az egy társaságban mozgók közül az öregebbek figyelmeztetnék a fiatalokat, hogy ennek nem lesz jó vége, és hogy ez egyáltalán nem menő dolog abban a társaságban. És még ugyanide kapcsolódik az is, hogy ha megkérné őket 1 fiatalabb személy, hogy vegyen nekik alkoholt akkor arra nemet mondanának, mivel még nem nagy korú így nem lenne neki abból semmi hátránya, hogy nem inna azon az estén semmit. Sé szerintem igen is jól érezheti magát az ember úgy egy buliban, ha nem iszik az ember.
azt látom, bár én sem vagyok nagyon öreg, de azt látom hogy a mai fiatalokat nem érdekli túl sok minden, de túl sok mindent nagyon korán kezdenek el, pl sex drog, alkohol, és ezzel még az alkoholgyártó cégek is ösztönzik őket, gondolok itt a mostanában bevezetett hell es energiaital feat viszkire vagy a zwack bácsi féle fütyülős italra, bár régen is volt bacardi brezer de nem ennyi féle, és ez még jobban erőlteti hogy igyanak alkoholt. Mindenkinek tisztában kéne lenni hogy mennyit bír.
az a baj a mai fiatalokkal leginkább azon kívül, hogy kiskorúak isznak, hogy nem ismernek mértékletességet... sőt ösztönzik egymást hogy minél többet...
úgyérzem, hogyha valaki buliban annyit iszik csak, hogy jól érezze magát, oldottabb legyen az még nem probléma
Mint már mondtam, ha valakinek van önuralma, akkor bárki bármit mondhat neki, akkor sem fog többet inni. A fiataloknál ez mostanában tényleg probléma, mindig annyit isznak, hogy utána magukról nem tudnak. Ennek én sem látom nagy értelmét, mert általában ez a mennyiség hamar távozik a szervezetükből, és nem fogják fel azt, hogy ez így pénzkidobás. De míg "anyu" támogatja őket anyagilag, addig erre nem is fognak rájönni!