Nem tudom, ti hogy vagytok vele, engem sokszor zavar ez a sokszor túlzott rövídítés.... . . nem akarok most nagy szavakat használni, na de mi lesz a szép magyar irodalmi beszédünkkel? Azért csak szebb, ha a hétköznapokban "normálisan" beszélünk, legalább szóban. . . még ha az írásos kommunikáció le is rövidül. . .ezek mondjuk talán leginkább MSN-en jönnek le,és oké SMS-ben pl. tényleg spórolni kell a karakterekkel, de egy e-mailben, vagy egy fórumhozzászólásban miért olyan nehéz pár karakterrel többet bepötyögni?
Hogy mire gondolok?
Szerintem tudjátok...Pl.
Mind1
Asszem
Könyi
Cír
Vájjá
Xar
Tuttad?
Tutta?
Lecc
LOL
Mé
Vki
Vmi
Sztem
Nm
Naon
Oan
Thx
Nm
Np
Sk
Micsinsz?
miva?
. . sz. tem, is mutogathatunk is egymásnak kézzel-lábbal, mint az ősemberek. . . de minek, ha beszélgethetünk is? Egy órás beszégetés alatt nyerünk két percet azzal, hogy sz. tem, meg nemtom? Ott nem azért használja, aki használja, csak már megszokásból mondja. . . kicsit persze viccesnek is lehet venni. Írásban a jelek kellenek, mert az érzéseidet csak azáltal tudod közvetíteni, ez oké. . .hisz írásos kommunikációban félreérthető lehet az ember nemegyszer...sz.tem ezzel nem csak én szembesültem már... azt meg, hogy iskolában vizsgán elfogadják ezt kommunikációnak. . . mert már ezt is hallottam...szerintem nagyon gáz. . .
Várom a véleményeiteket...
Még rengeteg kimaradt...lehet bővíteni a listát...
Nos én jobban szeretem az ómagyart beszélni, de aki rovásírással beszél azzal tökéletesen, ellentmondás nélkül egyet tudok érteni...
Igazán nem akarok kötözködni, -- de most vagy kihagytad a "nem" szócskát, s:
"Nos, azért NEM tudok mindenben egyetérteni azzal, aki ezen a "nyelven" szólal meg"
-et kellett volna írni, vagy pedig helyesen "magyarul":
Nos, azért mindenben egyet tudok érteni azzal aki ezen a "nyelven" szólal meg...