-
Tagocska
Használtautó vásárlás hitelre
Üdv Mindenkinek,
Autóvásárlásra szántam el magam, de sajnos nincs elegendő pénzem arra, hogy egyben kifizessem az autót.
Egy 1999es évjáratú 1.9 köbcentis Dízel Golfot néztem ki magamnak, ami 1,5 millió forintba kerülne.
A véleményeteket szeretném kérni, hogy a Budapest Bank által kínált "Kézből kézbe! hitel valóban jó-e, mert ha tényleg ez a hitelkonstrukció megbízható, akkor megoldódna az autóvsárlási problémám.
Aki segítene nekem az nézze meg, a www.kezbolkezbehitel.hu -t és az oldal megtekintése után mondja el nekem a véleményét erről a hitelről.
Segítségeteket előre is Köszönöm
Laci
-
re: Használtautó vásárlás hitelre
Szia LaciHun!
No, megpróbálok utánajárni a dolognak. Van egy-két hitelügyintéző ismerősöm, de ez kemény piac, ne számíts olyanra, hogy azt mondják "ez a egyetlen tuti legjobb" általában van vagy így, vagy úgy buktató.. de most a válság alatt én kivárnék a helyedben, mindenki ezt teszi.. és bár a kereskedők a válság csökkentésére azt mondogatják, hogy emelkedni fog az autók ára.. ha jobban belegondolsz.. csökkenni fog.. minden csökken, bár az importnak nem kedvez a gyenge forint, ha nem tudják eladni (nem kapnak könnyen hitelt az emberek) az autókat, kénytelenek lesznek mindenféle kedvezményt/akciót adni..
-
Tagocska
Én is autót szeretnék venni,bár nekem "kicsit" több hitelre lenne szükségem. Az használtautó hitelek is drágábbak lettek a válság miatt? Adnak most egyáltalán hitelt a bankok?
-
Úgy tudom, hogy svájci frank alapút nagyon nehezen, de azt nem tudom, hogy ez az autóra is vonatkozik e.. az viszont biztos, hogy most annak nagyon megemelkedett a forint gyengülése miatt, akinek abban volt/van..
pl. egy 47 ezer forintos havi részlet (ami két hónapja még 47 volt) most 55 ezer.. ez szerintem hatalmas különbség..
amit még tudok, a thm-et sem érdemes nézni (vagyis de, de azzal még mindig tudnak trükközni, egy "halandóval" szemben) , ha találsz ajánlatokat, az a nagyon fontos, hogy hány ezer, hány hónapon keresztül.. szorzás és már meg is kaptad az értéket.. még arra érdemes rákérdezni, hogy egy esetleges szerződés módosítás esetén mennyi büntit kell fizetni.. pl. több pénzhez jutsz és ki tudod egyben fizetni a hátralékot.
ez azért is fontos, mert akkor érdemesebb hosszú futamidőt választani.. pl. 120 hónap, ekkor egy év alatt a kis törlesztés miatt nem fizetsz ki túl sokat, ekkor egyben kifizeted, akkor + a bünteté (30-50ezer) és már ki is szálltál belőle.. viszont, ha nem tudod így megoldani, akkor érdemesebb csiszre vinni a fizetési képességet és a lehető legrövidebb időre kérni..
Amit tudok, egy ismerősöm most vett így autót.. 300.000 önrész 3 évre, az erős forinttal számolva.. 1500.000 ft-os autót úgy vett, hogy 1700.000-t fizetett volna vissza.. (de ugye csak 1200.000 volt a hitel összeg) ez volt a havi 47.000.. ez most a havi 55-57 ezer .. (ezek közelítő számok, 1-2 ezres eltéréssel, nem tudom pontosan)
-
Tag
Hello,
én már igénybevettem ezt a hitelt tavasszal, és én eléggedett vagyok vele.
A kezdeteknél az volt a pozitívum, hogy nem kellett plussz pénzeket fizetnem a banknak és más cégeknek sem. Például nincs közvetítői díj, hitelbírálati díj, szerződéskötési díj, és ha szeretnéd a casco biztosítást beleépítheted a finanszírozási díjba.
Úgy halottam, h a mostani helyzetben is kaphatsz hitelt forint vagy svájci frank alapon.
Üdv: Béla
-
Tagocska
Megnézem ezt a BB-s oldalt,és van rajta egy hitelkalkulátor,ahol bármit beállíthatsz és személyre szabottan megkapod a havi törlesztőrészletet! Én az összeget összehasonlítottam más bankokkal,és nincs akkora különbség,mint ahogy vártam. de utána beugrott,hogy ebben az összegben amit a BB kínál már benne van a casco(ami egyébként min 5ezer/hó,sőt vmi biztosítás is (azt nem tudom,hogy mi,én a Bt ikszeltem),ami nem kevés! Nem mondom,hogy ez lesz a nyerő,de szimpatikus,csak sajna nálunk nincs a városban BB!
-
Tagocska
Igen én is láttam a kalkulátort és eléggé szép összeg jött ki, de ez amit a kalkulátor kiszámol vajon megfelel-e a valóságnak. Mert ha megfelel annak nagyon örülnék, mert kedvező a törlesztőrészlet.
-
Tag
De itt a BB-nél elintézhető egyben minden! Azaz Casco eladás meg ilyenek! Ez szerintem elég hasznos hogy a hitelbe be van építve a casco fizetése!
-
Aktív tag
hello!
Erről én is hallottam és múlt héten felkerestem őket személyesen is. Nagyon készségesek voltak, de akkor is leszögeztem,hogy még körbenézek a piacon. Szeretnék venni egy új autót és a legjobb hitellehetőség érdekelne! Tud valaki ajánlani egyet?
előre is köszi
-
Tag
Arra vigyázz hogy ha elmész egy használt autó kereskedőhöz akkor valószínú ő is fog ajánlani egy hitelt valamelyik banknál, mivel nekik szerződésük van velük és általunkm prémiumot kapnak a felvett hitel összegéből. Tehát jobb ha magunknak intézzük el a hiteleket. Ez a fenti BB egész jónak tűnik amúgy. Lehet hogy egy próbát megér