Eredmény: 1 - 3 (3) összesen

Téma: Veritas RS III – Az igazság ára

iceman36
    Vendég iceman36 logója

Alapbeállítás Veritas RS III – Az igazság ára

342 ezer euró. Nettóban. Ennyi az ára a Veritas RS III-nak. Ez az az összeg, amiért megkapjuk a jelenlegi piac legexkluzívabb sportautóját.

Ezidáig csak találgatás folyt arról, vajon ki alkotja majd meg a modellt. Most ütött az igazság órája (latin: Veritas), végre kijött az új kocsi. Teljes pompájában áll a londoni Salon Privé-ben És a gazda, aki az autót megépítette rögtön konkrét árat is adott remekművének: 342.000 eurót. És ez csak nettóban értendő.

Az előző típusokkal ellentétben a mostani Veritas RS III teljesen új tervezésű orrot és motorháztetőt kapott, melytől igazán morcos és agresszív lett a megjelenése. Néhány adat elöljáróban: 5 literes V10-es motor BMW-től 600 lóerő, 347 km/h maximális sebesség, 3,2 másodperces gyorsulás 100 km/h-ig és 1170 kg össztömeg.

Elképesztő design

A Veritas csaknem öt méter hosszú (4,99 m), 2 méter széles, magassága viszont kevesebb, mint egy méter. Egészen pontosan 974 milliméter. Az igazán különleges és exkluzív külsőt a kevlár-karbon szálas borítás, a biztonságos tapadást pedig az ültetés és a szélesítés adja. Az egész kocsi extravagáns. Figyeljük csak meg a hoodscoopot az áramvonalas felépítést, a morcos szemeket! Leginkább egy száját kitátó, fogait kivillantó cápára hasonlít. A sofőr számára a friss levegő folyamatos áramlását is garantálták. Az alacsony szélvédő csak a két oldalon van meg, középen pusztán az egyedi tervezésű visszapillantó tükör helyezkedik el. Tető? A coupéra még kicsit várnunk kell.

Az autó az első német Forma1-es kocsi modern változata. A Veritas még az 1940-es években épített versenyautókat, de 1952-ben befejezte munkálatait. Látva ezt a járgányt, el kell ismernünk, megérte várni a cég feltámadására.

A hatásos design és a tökéletes motorika minden kétséget kizárólag régi örökség. Az autó vezetésekor csak magunkra számíthatunk. Érdekes módon nem találjuk meg benne azokat a manapság mindenütt jelenlévő láthatatlan segédeszközöket, mint kipörgésgátló, traction control. Az autó hatalmas vételára annak köszönhető, hogy mindössze 50 példány készül belőle.

Képek:

Félisten Grievous logója
    Hely
    Az
    Hozzászólás
    766

Alapbeállítás re: Veritas RS III – Az igazság ára

Ez egy igazi különlegesség, mind elképesztő külseje, mind ritkasága miadt. Én jobban szeretem azokat a sportkocsikat, amikből egy kicsit több készűl(KB 1000 körűl legyen) mert akkor olcsóbb. Amúgy ránézve a Shelby Cobra jutott eszembe!

Utoljára módosítva: Grievous által : 2009-08-14 19:57

iceman36
    Vendég iceman36 logója

Alapbeállítás re: Veritas RS III – Az igazság ára

Idézet Grievous eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ez egy igazi különlegesség, mind elképesztő külseje, mind ritkasága miadt. Én jobban szeretem azokat a sportkocsikat, amikből egy kicsit több készűl(KB 1000 körűl legyen) mert akkor olcsóbb. Amúgy renézve a Shelby Cobra jutott eszembe!
    Nekem is Chelby Cobra ugrott be először :P

A téma címkéi: