Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (12) összesen

Téma: Segítsük gyermekünk elindítani az életben

Tagocska BlackYe28 logója
    Hozzászólás
    2

Kacsint Segítsük gyermekünk elindítani az életben

Mindenki tudja, hogy a pénz ami egy ember életében, ha nem is a legfontosabb, de az elsők között van. Mindenki szeretné megteremteni a gyermeke számára a lehető legnagyobb egzisztenciát és tőkét, hogy ha kilép a nagybetűs életbe ne a nulláról kelljen neki mindent elkezdenie. Ezenkívül mindenki tudhatja, hogy nekik már nem lesznek államilag támogatott helyek az egyetemeken és főiskolákon. Ha most valaki előre takarékoskodik havi csekély összeget a számukra, máris nem fog fájni a fejünk, hogy hirtelen nagyobb összeget kell kifizetni.

Félisten Bíborvirág logója
    Hozzászólás
    618

Alapbeállítás re: Segítsük gyermekünk elindítani az életben

Idézet BlackYe28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Mindenki tudja, hogy a pénz ami egy ember életében, ha nem is a legfontosabb, de az elsők között van. Mindenki szeretné megteremteni a gyermeke számára a lehető legnagyobb egzisztenciát és tőkét, hogy ha kilép a nagybetűs életbe ne a nulláról kelljen neki mindent elkezdenie. Ezenkívül mindenki tudhatja, hogy nekik már nem lesznek államilag támogatott helyek az egyetemeken és főiskolákon. Ha most valaki előre takarékoskodik havi csekély összeget a számukra, máris nem fog fájni a fejünk, hogy hirtelen nagyobb összeget kell kifizetni.
    Ez tisztára úgy hangzik, mint egy reklám, nem?

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Idézet Bíborvirág eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ez tisztára úgy hangzik, mint egy reklám, nem?
    De, szerintem is.
    Egyébként viszont a témafelvetés nem rossz. Nem mintha terveznék családot, de ha lenne gyerekem, akkor azt nem úgy segíteném elindulni az életben, hogy pénzt adok neki. Sokkal inkább úgy, hogy felkészítem az életre.

Hozzászólás
    618

Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    De, szerintem is.
    Egyébként viszont a témafelvetés nem rossz. Nem mintha terveznék családot, de ha lenne gyerekem, akkor azt nem úgy segíteném elindulni az életben, hogy pénzt adok neki. Sokkal inkább úgy, hogy felkészítem az életre.

Aztán mi módon, csak nem logikával?

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Idézet Bíborvirág eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Aztán mi módon, csak nem logikával?
    Akár. Leginkább úgy, hogy tanítja, neveli az ember a gyereket. Ahogy észrevettem, a mai fiatalok igen nagy hányadával nem foglalkoznak a szüleik. Akivel meg foglalkoznak, sok esetben azokkal sem megfelelően. Nem mintha az "én időmben" ez sokkal jobb lett volna, de valamivel talán akkoriban többet törődtek velünk. Pl. nekem mindig is kiváló tanáraim voltak (vagy csak én gondolom úgy).

Hozzászólás
    618

Érdekelne, hogy szerinted milyen a "megfelelő foglalkozás", hogyan képzelnéd el? Úgy emlékszem, nem sokra becsülöd az érzelmeket.

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

A megfelelő foglalkozás az én olvasatomban azt jelenti, hogy megfelelően foglalkozik vele.
    Egyébként egy szülőnek alapvető kötelessége lenne, hogy a gyerekével foglalkozzon amikor csak lehetősége van rá. Megértem, hogy van munka, megértem, hogy vannak elintézendő dolgok. Viszont minden más csak a gyerek nevelése kellene, hogy legyen. Mindegy, mit csinál, de azt együtt tegye a gyerekkel.
    Az nem gyereknevelés (legalábbis semmiképpen nem megfelelő), amikor a gyerek a számítógép előtt ül, eközben anyu meg apu tévézik a másik szobában.

Hozzászólás
    618

Érdekes. Mintha némi emberit vélnék felfedezni benned, ami eddig számomra hiányzott

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Bennem sokszor csalódnak az emberek. Hol pozitívan, hol negatívan. ... És általában többször is megtörténik ez a váltakozás.

Hozzászólás
    618

Az alaphelyzethez képest (=amit kezdetben produkáltál) egyelőre csak pozitív változást tudok elképzelni

Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104