Szavazás eredménye: Mennyire értesz egyet azzal amit láttál és olvastál?

Szavazók
7. Ezen a szavazáson nem szavazhatsz
  • Nagyon tetszett, egyetértek vele

1 14,29%
  • Tetszett, de nem mindennel értek egyet

0 0%
  • Tetszett is meg nem is. Több dologban más a véleményem

2 28,57%
  • Egyáltalán nem tetszett. Távol áll tőlem ez az egész

4 57,14%
Oldal: 5 / 5 ElsőElső 12345
Eredmény: 41 - 46 (46) összesen

Téma: Honnan veszed a bátorságot?

Félisten Bíborvirág logója
    Hozzászólás
    618

Alapbeállítás re: Honnan veszed a bátorságot?

Idézet HAL9000 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Mindenki feltámad, te is scs. Aztán jön az ítélet. Aki koma, az örökélet és bódogság, aki nemkoma, azt nemtom (lehet pokol vagy mi)...

Azért van az hogy hinni kell és nem tudni, mert Isten igazi cimbiket szeretne, nemcsak ilyen robotokat érted... Szóval aki annak ellenére hisz benne hogy éppen csak a szándékait van lehetősége megérteni, az egyetért vele. Nem úgy mint az, aki ellene fordult (ezmeg a gonosz). Ez az élet meg felfogható próbaként.

Tényleg nem tudom mi lesz azokkal akik elutasítják Isten. Csak annyit tudok hogy Isten jó.

Nekem kell Isten. Akkor is kéne, ha nem lenne :-) És pont olyan kéne, mint aki van.
    Klassz vagy!

Tagocska sziszikeh logója
    Hely
    Kiskunlacháza
    Hozzászólás
    18

Igen a téma elég kemény...

Minden szülő azért szül gyermeket,
    Hogy megmutassa neki az életet.
    Az élet rendje nem a gyerektemetése,
    És a gyilkos bocsánatért esdekelése!

Ez csak így hirtelen jött.De amúgy igen a téma kemény és ehhez nem nagyon tud az ember hozzászólni mert ha befogadnám gyermekem helyett gyerekemnek olyan nincs!Mert azt a kis lelket nem lehet pótolni.Főleg nem egy belülről romlott elméjű ember által.Senkit se lehet pótolni.És ilyen eset a gyilkos szüleinek egyrészt felelőssége mert az ilyet az is meghatározza hogy történt-e vele valami olyan trauma ami a szüleihez köthető, legalábbis én nem állítanám bíróság elé mert nem kapna egyebet csak pár évet.Én lelkileg tönkretenném vagy esetleg bezáratnám egy elmegyógyintézetbe egy kis gumiszobába.Magyarországon a törvények nagyon lazák... és ez sajnos nagy baj....
    Nekem ennyi a véleményem

Hozzászólás
    618

Idézet Bíborvirág eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Kénytelen vagyok a történetem elé írni néhány sort, mielőtt megköveznek. Ez a történet - remélem - emberek közt nem történt meg. Ez csak egy példázat akar lenni, vagy halvány , esetleg rossz hasonlat arról, hogyan és mit, mekkora bűnt bocsátott meg nekünk az Isten. Őróla, az ő megbocsátani tudására és a Fiára vonatkoznak ezek a sorok. Természeretes, hogy ha emberi ésszel, érzésekkel olvassuk, egy iszonyatos, embertelen dologról lenne szó és senkitől nem lenne elvárható, hogy úgy viselkedjen a gyilkossal szemben, ahogy az Atya viselkedett velünk, emberekkel szemben. Jézus gyilkosai tetszik, nem tetszik- mi vagyunk. Így szíveskedjetek az alábbi történetet elolvasni.

"Tegyük fel, hogy van egy hatéves fiad. Mint egyetlen gyermeked, életed legfőbb öröme és gyönyörűsége. És ezt a fiút szemed előtt borzalmas módon meggyilkolják. Hogyan éreznél az alávaló gyilkossal szemben?
    Ha minden tőled telhetőt elkövetnél azért, hogy az iszonyú gonosztevő szörnyű tettéért meghaljon, akkor ez a bosszú műve lenne.
    Ha pedig elállnál attól, hogy magad végy elégtételt és a gyilkost polgári bíróság ítélné el, akkor ez az igazságosság műve lenne.
    De ha a gyilkosnak mindent megbocsátanál, sőt, meghívnád magadhoz, hogy éljen ezentúl a te családodban, és ezen túlmenően megölt gyermeked helyébe gyermekeddé fogadnád, akkor ez a megbocsátás, a kegyelem műve lenne."
    Nézd meg kérlek, a videót is!

Pörölykezű sibidubiwápápábubáp logója
    Hozzászólás
    224

Sajnos a videó eltávolításra került így nem tudtam már megnézni... :S
    Ellenben a témához amit leírtál ahhoz hozzászólván: A bosszú az egy igen érdekes dolog és nyilván elsősorban ember függő, hogy az adott helyzetbe ki hogy reagálna mennyire vehemensen vagy éppen elnézően, de egy valami biztos hogy bárkiről is lenne szó első indulatában ha az az illető a keze közé kerülne azonnal neki állna bántalmazni ha megtehetné, mert az ember már csak ilyen hisz állatok vagyunk...
    A megbocsájtás ha ugyan ebben az esetben egyáltalán létező dolog szerintem rengeteg időbe telik és nem egyik napról a másikra és 100%-os sosem lesz, szerintem nincs is az a normális ember akinek az menne.. .S

Hozzászólás
    618

Idézet Bíborvirág eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Subinak:
    Asszem, ez a jó URL-cím most. Más érdeklődőknek is ezt ajánlom, a régi URL-cím már nem érvényes!
    A fönti hozzászólásoddal teljesen egyetértek. Én lehet, hogy megforgatnám benne a nagykést.

Hozzászólás
    618

Igazán örülök és nem is gondoltam, hogy több, mint 5000 alkalommal (vagy ötezren?) megnézték, de legalábbis kinyitották ezt az általam indított nemtommit (szaknyelven nem tudom, mi). Igaz, reagálni már enyhén szólva kevesebben akartak. De az is nagyszerű, hogy ennyi embert érdekelt. Köszönöm a figyelmet!

Oldal: 5 / 5 ElsőElső 12345

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104