Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (24) összesen

Téma: Egyenlítő hitel

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.098

Alapbeállítás Egyenlítő hitel

Egy új Emesés reklámban láttam az egyenlítő hitelt.

őő.. majdnem értem, de nem biztos. Ez egy megtakarítással összekötött, hitel. Lényege nagyjából, hogy több pénzhez jutunk, mint amennyi megtakarításunk van, és csak a különbözet kamatozik. Viszont az a rész nincs meg, hogy miért jobb, attól, ha külön van megtakarításom.. pl. szóval van egy fundamentám.. és mivel az egy kedvező megtakarítás, csak annyi hitelt veszek fel, amennyire e felett szükségem van így szintén csak arra fizetek kamatot..

valaki győzzön meg..

Tagocska JaiHo logója
    Hozzászólás
    1

Alapbeállítás re: Egyenlítő hitel

Kedves g-easy!

Az egyenlítő hitel egy igen innovatív termék, mi, szakmabeliek is az elmúlt hetekben ismerkedtünk csak meg vele. Szerencsére a BB nem hagyta ki a hitelközvetítői szakmát és folyamatosan kikérte a véleményét, így az eredeti elképzelést jócskán átdolgozva, finomítva dobták csak piacra.

Szóval az egyenlítő hitel az nem befektetéssel kombinált hitelfajta így szerencsére (alap esetben) nem halasztott tőketörlesztéses konstrukcióról van szó.

Lényege nagyon egyszerű.
    Az ügyféllel csak a ténylegesen kint lévő hitelrész után fizettetnek kamatot.
    A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a felvett hitelösszeg tőkéjéből napi elszámolással levonják a BB-s folyószámlán lévő összeget (ami lehet bármi, pl. munkabér és egyéb átutalások, lekötött betétek, stb..), és az így megmaradt tőkerész feletti összeg kamatfizetését egy technikai számlára átrakják, azaz a többlet kamatfizetést elkülönítve gyűjtik. Ezt az ügyfél számára pozitív kamatkülönbözetet fél évente pedig ingyenesen előtörlesztik az éppen aktuális tőketartozásba, aminek az eredményeképp a futamidő végül lerövidül. Az "egyenlítéssel" a tőketartozás 75 %-áig lehet élni, azaz ha pl. 10 millió hitelt vesz fel az ügyfél és 8 millió forintot rajta hagy a számláján, akkor is (csak) 2.5 millió forint után fizet ténylegesen kamatot.

Tehát ha neked van egy lakástakarék pénztári megtakarításod, ami lejárt és lakásvásárlásra fordítod, akkor az egyenlítő hitel azért lehet jó megoldás, mert amit eddig LTP-be fizettél, azt rajta hagyhatod a számládon, ami végül csökkenti a futamidődet. (a logikai bukfenc az ott van, hogy eddig csak LTP-t fizettél.. )

Igazából a termék azon ügyfélkörnek készült, akik aktívan használják a bankszámlájukat és vannak olyan pénzeszközeik, amiket csak időnként használnak, addig meg ugye bankszámlán tartják..

Mindenesetre jelentős megtakarítást lehet elérni akkor is, ha csak a munkabért utaltatja át az ember, össze hasonlítva más pénzintézetek hasonló kamatozású termékeivel..

Üdv,
    az aktualishitelek.hu csapata

Hasonló témák:

Tagocska duhosnyul logója
      Hozzászólás
      4

Szerintem ez egy butaság!

Ha mondjuk van egy kb 7-8 milla között eladható ingatlanom és nagyobbra szeretném cserélni a lakásom és felveszek mondjuk 4 milla hitelt a nagyobb lakáshoz, akkor hol jó ez nekem?

Ha eladom a lakásom lesz mondjuk 8 millám beteszem a BB be és felveszek 12 millát és csak a 4 millió után kell kamatot fizetnem??? Ennek csak akkor volna haszna ha a 8 millámra kamatot is kapnék. Ez persze kizárt, a bankok nem hülyék csak minket néznek annak.

Köszönjük Emese

Tagocska guevajan logója
      Hozzászólás
      26

Tehát akkor itt tulajdonképpen az számít, hogy mennyi pénz van a számlámon? Akkor ez csak úgy éri meg, ha sok pénzt tartok rajta? Tulajdonképpen hogyan néz ki pontosan a megtakarítás? Mert a rajta lévő pénztől változik ezek szerint, de ez mennyire jelentős?

Bocsánat a sok kérdésért, csak ez így elég bonyolultnak hangzik. Érdekelne mennyit lehet nyerni rajta, mondjuk másfajta konstrukciókhoz képest. Kifejezhető ez százalékban vagy thm-ben?

Tagocska Hadtel logója
      Hozzászólás
      24

Idézet duhosnyul eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Szerintem ez egy butaság!

Ha mondjuk van egy kb 7-8 milla között eladható ingatlanom és nagyobbra szeretném cserélni a lakásom és felveszek mondjuk 4 milla hitelt a nagyobb lakáshoz, akkor hol jó ez nekem?

Ha eladom a lakásom lesz mondjuk 8 millám beteszem a BB be és felveszek 12 millát és csak a 4 millió után kell kamatot fizetnem??? Ennek csak akkor volna haszna ha a 8 millámra kamatot is kapnék. Ez persze kizárt, a bankok nem hülyék csak minket néznek annak.

Köszönjük Emese
      Az egy rossz példa volt amit az előbb említettek, mert ott az egész 80%-ot rajtahagyták, ez akkor jó, ha te mondjuk felveszel 4 milliót, de havi szinten használod azt a folyószámlát és mondjuk rá megy a fizud, abból mondjuk rajta is marad a kamat levonása után is 10-20 ezer ft akkor az kivonódik a hitel tőkéjéből és csak azután kell fizetned a kamatot, tehát úgy mond ez egy dinamikus előtörlesztés, mert egyébként ha előtörlesztenél igaz csökkenne a futamidő, de egy jelentősebb büntetést fizetnél, mert ezt nagyon nem szeretik a bankok, ezzel a megoldással pedig ezt szó nélkül megteheted Ez benne a jó

Itt most nem Emeséről, van szó, ez végre egy igen jó kis konstrukció, egy olyan lehetőség ami azoknak jó akik tényleg használják is a folyószámlájukat

Tagocska guevajan logója
      Hozzászólás
      26

Idézet Hadtel eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      ..., tehát úgy mond ez egy dinamikus előtörlesztés, mert egyébként ha előtörlesztenél igaz csökkenne a futamidő, de egy jelentősebb büntetést fizetnél, mert ezt nagyon nem szeretik a bankok, ezzel a megoldással pedig ezt szó nélkül megteheted Ez benne a jó

Itt most nem Emeséről, van szó, ez végre egy igen jó kis konstrukció, egy olyan lehetőség ami azoknak jó akik tényleg használják is a folyószámlájukat
      Ez jól hangzik. Akkor ezt úgy kell érteni, hogy mondjuk van 5 000 000 adósságom és a számlámon van 100 000, akkor csak 4 900 000 után számítják fel a kamatot? De én még azt nem értem ebben, hogy ugye a bankszámlámon folyamatosan változik a pénz mennyisége, mikor jön a fizu, akkor több van, aztán utána fogyogat, akkor hogyan határozzák meg azt, hogy melyik alapján számítják a kamatot? Valami átlagot számolnak, vagy minden hónapban megvan az, hogy melyik napon nézik a számlán a pénzmennyiséget? Ez tökre érdekelne, mert nem mindegy... Viszont az mindenképpen jó, hogyha így ilyen előtörlesztés szerűen csökkenhet a futamidő meg ezáltal a fizetendő kamatteher is.
      Légyszi írjatok erről valamit!

Tagocska palmus88 logója
      Hozzászólás
      10

Bárcsak ez akkor létezett volna mikor én vettem fel a hitelem. Úgy alakult, hogy lehetőségem lett az egészet visszafizetni, hát ne tudjátok meg milyen harcot kellett megvívnom. Már ezért megéri az ötlet.

Tagocska ghajni logója
      Hozzászólás
      6

Erről hol tudok bővebben olvasni? Elég jól hangzik, de ebből nekem nem derül ki, hogy ha felveszek x összeget akkor mennyi lesz a havi törlesztőm meg mennyit kell visszafizetni.

Tagocska candy logója
      Hozzászólás
      15

Ahogy én látom aki nem tud megfelelő mennyiségű megtakarítást félreraknia, annak nem igazán éri meg, de javítsatok ki ha tévedek mert én is épp megoldást keresek a jelenlegi lakáshitelem kiváltására mert a frank alapú alapból is rossz konstrukció már tarthatatlan számomra. Ott tartok, hogy az alapvető szükségleteket nem tudom biztosítani a gyermekem számára.

Tagocska duhosnyul logója
      Hozzászólás
      4

Idézet guevajan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Ez jól hangzik. Akkor ezt úgy kell érteni, hogy mondjuk van 5 000 000 adósságom és a számlámon van 100 000, akkor csak 4 900 000 után számítják fel a kamatot? De én még azt nem értem ebben, hogy ugye a bankszámlámon folyamatosan változik a pénz mennyisége, mikor jön a fizu, akkor több van, aztán utána fogyogat, akkor hogyan határozzák meg azt, hogy melyik alapján számítják a kamatot? Valami átlagot számolnak, vagy minden hónapban megvan az, hogy melyik napon nézik a számlán a pénzmennyiséget? Ez tökre érdekelne, mert nem mindegy... Viszont az mindenképpen jó, hogyha így ilyen előtörlesztés szerűen csökkenhet a futamidő meg ezáltal a fizetendő kamatteher is.
      Légyszi írjatok erről valamit!
      Akkor az előző példát nézve van 8 millám és felveszek mellé 4 et és 12 ért veszek egy nagyobb lakást.

Van mondjuk 200 ezer forint fizetésem ezt a bankszámlámra utalom, és 180 ezret költök el a hónapban teljesen egyenletesen.
      Akkor átlagosan 110 ezer van a számlámon a köv. hónapban 130 aztán 150 és így tovább.
      Ezen mennyi kamatot fogok? az egész törlesztőrészlet 0-5, 0,8% át???

És azért mert a bankban van a lém mennyi költséget von a bank? Biztos sokszor elő fog fordulni kb. 2 havonta 1X hogy ki kell vennem kp-t és nincs a közelben BB automata. Biztos előfordul hogy bankfiókba kell pénzt felvennem. És az is biztos előfordul hogy utalok erről a számláról mert kivenni drágább.

Ha ezt mind összeszámolod kb. havi 2000 plusz költséget okoz ez nekem. Ja és hogy a törlesztőrészlet jobban néz ki kb.1000 forinttal? Ennyire nem hülye senki. Vagy aki igen válassza Emesét.

Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104