Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (26) összesen

Téma: Jean Michel Jarre Debrecenben

Tag Robi logója
    Hely
    Kiskőrös
    Hozzászólás
    30

Kacsint Jean Michel Jarre Debrecenben

2009. május 04.
    Főnix Csarnok, 20.00

Az Oxygene című kultikussá vált lemez megjelenésének 30. évfordulója kapcsán 2008-ban zajlott európai turné után, egy merőben más, kifejezetten nagy sportcsarnokra tervezett, fantasztikus látványnak ígérkező koncerttel készül a legenda.

World Arena Tour 2009-2010
    Közelgő világkörüli sportcsarnok turnéjával Jean Michel Jarre különleges utazásra hívja közönségét saját világába, ahol teljes mértékben elmerülhetnek az időtlen zene és látvány élvezetében.Ígérete szerint vadonatúj produkciója egyesíti a klub koncertek érzését az aréna koncertek energiájával.

Az analóg szintetizátorok fúziója a digitális technikával, a hatalmas méretű HD kivetítőkkel, látványos lézershow-val és a gondosan megkomponált fénytechnikával örök emléket hagy majd minden nézőben. Jean Michel Jarre egész pályafutása alatt újító művész volt, emberek milliót szórakoztatta akár koncertekről, akár lemezeiről legyen szó. Elektronikus zenéje és egyedülálló előadásmódja több tucatszor körbeutazta már a világot az USA-tól Kínáig, Londontól Egyiptomig, Argentínától Moszkváig. A közismert zeneszerző, Maurice Jarre fia. Ötévesen kezdett el zongorázni, de klasszikus zenei tanulmányait hamar abbahagyta és a jazz felé fordult. Még tinédzser volt, amikor megalakította a Mystère IV nevű rockbandát, majd 68-ban Pierre Schaeffer tanítványa lett. Tanulmányait a párizsi konzervatóriumban végezte, 1971-ben jelent meg első lemeze. A kezdeti, útkereső próbálkozások nem arattak sikert. 1975-ig főleg film és színházi zenéket komponált. 1976-ban jelent meg az Oxygène, mely a szupersztárok közé emelte, s példa nélkül álló nemzetközi sikert ért el, zenei szerkezetével és hangszerelési formáival valóságos zenei forradalmat indított el. Az évek során látványos előadásairól is elhíresült, bekerült a Guiness rekordok könyvébe, nyert Grammy díjat és megkapta a Francia Becsületrend lovagi címét.

2008 végén épp csak befejezte teltházzal futó európai turnéját, de máris a jövő évi látványos, high-tech koncertjein dolgozik, amelyeket kifejezetten sportcsarnok-méretre talált ki. Az előadás alatt felcsendülnek majd legismertebb dalai és témái. A művész eddig csak Budapestet tisztelte meg jelenlétével, azonban most sikerült elcsábítani Debrecenbe; így új showja csupán itt, a Főnix Csarnokban lesz látható!
    Jegyek december 16-tól kaphatóak a Ticketpro országos hálózatában.

Aktív tag speci logója
    Hely
    MATRIX
    Hozzászólás
    151

Alapbeállítás re: Jean Michel Jarre Debrecenben

nem is tudom már, hogy hol volt, de a Slágeren mondták be, olyan rossz volt a koncert, hogy a felénél már kb. a fele társaság elhagyta a helyszínt. annyira nekem sem tetszik az új album.

Tag Robi logója
    Hely
    Kiskőrös
    Hozzászólás
    30

Idézet speci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    nem is tudom már, hogy hol volt, de a Slágeren mondták be, olyan rossz volt a koncert, hogy a felénél már kb. a fele társaság elhagyta a helyszínt. annyira nekem sem tetszik az új album.
    Szerintem eltévesztetted, az nem Jarre volt.
    Egyik mostanában megrendezett koncertjéről sem hallottam ilyet.
    Meg egyébként is, pont bemondanák a rádióban...? Senkiéről nem mondanának be ilyet.
    Ott voltam a novemberi pesti koncerten, bizony a végéig ott volt a közönség.

Új album alatt a Teo&Tea-t érted, vagy a Oxygene-Live in your living room-ot?
    Utoljára módosítva: Robi által : 2008-12-21 13:51

Aktív tag speci logója
    Hely
    MATRIX
    Hozzászólás
    151

az oxygene albumról beszéltem, nem is tudtam, hogy van másik is neki mostanában, nem igazán vagyok nagy rajongója, van 2 albumom és kész. pedig a slágerben, azon belül bumerángban mondta be István Dani. mielőtt rákérdeznél: helyettesítette Bocsit. ez így volt, mondom. mondanám? Dani is csak értetlenkedett, még kérdezte is: énekelt vagy mit csinált. hogy hol történt azt nem tudom, mert nem az elejétől hallottam.

Tag Robi logója
    Hely
    Kiskőrös
    Hozzászólás
    30

Idézet speci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    az oxygene albumról beszéltem, nem is tudtam, hogy van másik is neki mostanában, nem igazán vagyok nagy rajongója, van 2 albumom és kész. pedig a slágerben, azon belül bumerángban mondta be István Dani. mielőtt rákérdeznél: helyettesítette Bocsit. ez így volt, mondom. mondanám? Dani is csak értetlenkedett, még kérdezte is: énekelt vagy mit csinált. hogy hol történt azt nem tudom, mert nem az elejétől hallottam.
    Ja, biztos SMS-t olvastak be.

A helyzet, hogy mindig vannak jó páran olyanok, akik nem is járnak utána, hogy milyen típusú koncert is lesz, csak látják, hogy "JMJ - Oxygene Tour és ennyi.
    Pedig ha utánanéznek, hogy csak az élő zenére, és csak arra koncentrálnak a zenészek, nem annyira a látványelemekre, akkor nem érte volna őket meglepetés. Én tudtam milyen koncert lesz, tisztán élő zene, nem ért meglepetés és nem bántam meg, hogy elmentem.

A jövő évi turné is élő lesz, de már hangsúlyozottan látványelemkkel. Azt tudom, hogy ezt tényleg nem kéne kihagyni! Ez egy "greatest hits" turné lesz, de a talán tavasszal megjelenő legújabb lemezéről is fog játszani új számokat.

Tag Robi logója
    Hely
    Kiskőrös
    Hozzászólás
    30

Jegyek valami rejtélyes ok miatt még nem kaphatók, hiába írja azt a cikk, hogy már lehet.
    A ticketpro késlekedik vele.

Tag Robi logója
    Hely
    Kiskőrös
    Hozzászólás
    30

"Egyeztetve a Ticketpro vezetőjével, minden Ticketpro irodában lehet jegyet kapni a koncertre december 18-tól.

Az ünnepek miatti felfordulásnak is vége lesz január 5-6-án, utána garantáltan helyreáll a szokásos országos terjesztési és nyitvatartási rend."

Ezt kaptam a Live Natiol-től...

Tag Robi logója
    Hely
    Kiskőrös
    Hozzászólás
    30

Jegyek kaphatók, a Ticketpro is feltüntette.
    http://www.ticketpro.hu/events.php?event=233

Tag Robi logója
    Hely
    Kiskőrös
    Hozzászólás
    30

A fenti rajz elvileg az ülésrendet mutatja.
    Miért lehet az a sok szabad hely a színpad és az ülőhelyek között? Lehet a rajz nem méretarányos?

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Hát, nem szeretnék butaságot mondani, de szerintem ez egy méretarányos, pontos rajz. A definiáltságából ítélve. Ha ilyen részletesre megcsinálják, nem hiszem, hogy az arányokat ennyire eltorzítanák..

Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104