Próbáld ki a Hitman szériát(pc játék) és a bérgyélkosságban kiélheted magad.
Van több féle is, nekem szerencsére volt alkalmam lőni egyszer eggyel.
Dragunov orosz mesterlövészpuska volt, (jó, de vannak tőle komolyabbak is). Amikor először próbáltam, elgondolkodtam, hogy nem-e bérgyilkosnak kellene állnom.Olyan egyszerű lett volna vele.
De hát a bérgyilkosság mással is együtt jár, így lemondtam róla. Meg a Leon a profi film is befolyásolta a hirtelen jött gondolatom, merthát abba nekem nagyon szimpatikus volt a tag
Azt hiszem ez volt a legkomolyabb lőfegyver amivel lőttem. A vállról indítható rakétát még nem próbáltam, de az is faja biztos
Utoljára módosítva: lauda által : 2009-09-10 17:22
Próbáld ki a Hitman szériát(pc játék) és a bérgyélkosságban kiélheted magad.
Remek játék erről kezeskedem!Szinte minden küldetést csendes gyilkosként végeztem leírás nélkűl. A róla készűlt film szerintem meg egyszerűen nem méltó a játékhoz.
Szerintem többet is ki lehetett vólna hozni a témából. És amúgy is a filmben 47 átment Ramboba és lemészárolt mindenkit. A játékban pont az a lényeg hogy kevés áldozat legyen a küldetések végén...:P
Én is baromira bírtam a mesterlövészpuskákat. Egy ismerőssel, aki Ausztriában kommandós sokszor jártam fel egy Pesten található kis magánlőtérre, mindig hozott haza valamilyen fegyót, pisztolyokat, karabélyokat, rohampuskákat, és egyszer meglepett egy igazi L96-ossal!A kedvenc mesterlövész fegyverem, és ott volt a kezemben!!!
Sajna nem adta nekem
, de megengedte, hogy lőjek vele. Még a fülvédőn keresztül is zúgott a fülem a lövés után, meg rendesen megütötte a kulcscsontomat. De 200 m-ről leszedtem vele a nagyobb gyufás skatulya felső sarkát! Azt gondoltam magamban: "Vesssssssssssszéllyes vagggyooook!" -de aztán haver megszólal: "Láttam már jobb lövést is!" -Hát igen, nem készültem kommandósnak, én megelégedtem azzal, hogy egy airsoft L96-os vettem, és azzal osztottam a headshot-okat a játékokon
Dragunov (SZVD): Nem rossz cucc, bár nekem nem jött be. Elég erőteljesen ránt hátra és én azt nem szeressem túlzottan. Meg a markolata sem volt számomra az igazi; kissé esetlennek hatott.
A helyette újonnan bevezetett (illetve a MH-ben bevezetés alatt álló) "Szép" típus jobban bejött. Sajna azonban azzal nem sok alkalmam volt puttyogtatni.
A Gepárd M1 már egy más kategória volt. Roppant hatékony pusku, de erősen bele kell kapaszkodni a 12,7-es lőszer miatt.
De őszintén szólva a távcsöves fegyverek nem a kedvenceim. A nyílt irányzékot inkább szeretem. Így az AK-63D a kedvenckém.
Nem akarok kellemetlenkedni, de az SZVD nem mesterlövészpuska. A mesterlövészpuska egy precíziós eszköz, amit féltve dobozban tartanak, és csak a helyszínen szerelik össze. A mesterlövészek elbújnak, álcázzák magukat, és csak akkor fedik fel a kilétüket, ha nagyon muszáj. Az SZVD-n viszont ha kilövik, vagy csak egyszerűen összetörik a távcső, van rajta nyílt irányzék is. Tehát várhatóan harctéri alkalmazásra találták ki.
A Gepárd M1 megintcsak nem mesterlövészpuska, hanem rombolópuska, ahol az elsődleges cél a roncsolás, nem pedig a pontosság.
Szeretem, mikor a téma nagyjai eljönnek és közkinccsé teszik mérhetetlen tudásukat. Nincs is annál jobb, mikor tanulhatok tőlük.
Az SZVD magyar meghatározása: távcsöves puska.
Az orosz elnevezése: Sznajperszkaja Vintovka Dragunova
(ha lefordítod, akkor az mindent elárul arról, hogy mire is tervezték eredetileg).
Valóban van nyílt irányzéka. Ugyanakkor mesterlövész puskának volt tervezve, mert még külön lőszert is készítettek hozzá az oroszok. Igaz, mifelénk ilyen lőszer nincs, mert a Magyar Honvédség az SZVD-hez azt a lőszert használja, amit a PKM géppuskákhoz is (LPSZ esetleg B-32).
De ettől függetlenül az SZVD eredetileg mesterlövész puska, mégha mára veszített is a fényéből.
A Gepárd M1 meg aztán végképp mesterlövész puska.
Idézek a Magyar Honvédség részére kiadott egyik oktatóanyagból (a Gepárd készítője adta ki ha jól rémlik emlékeimben):
"A Gepárd puska a mesterlövész nagypontosságú fegyvere, amellyel a gyakorlott lövő első lövésre leküzdi 1200 m távolságból az álló alak (8. számú céltábla) méretű célt, továbbá eredményesen harcol könnyű páncélozott harcjárművek, lebegő helikopterek, katonai gépjárművek, rakétaindító állványok, könnyű beton és téglafedezékek ellen is."
De azért köszi!