- Ünnepek
-
Aktív tag
Ünnepek
Lehet, hogy már van ilyen téma valahol, de én nem találtam: mi a véleményetek az ünnepekről? Nem csak a most elmúltakról beszélek, hanem pl. szülinap, névnap, húsvét stb....
-
Tag
re: Ünnepek
Úgy vélem ezek az ünnepek,már csak a pénzről szólnak. Elmagyarázom.Úgy látom,hogy az emberek arrafelé mennek,hogy ki milyen drága ajándékot tud venni. Ha valaki ezt nem tudja megtenni,szinte szégyelli magát.Miért?Pedig ezek arról szólnak,hogy együtt legyen a család.(szerintem)Mi már évek óta másként ünnepelünk.Mindenki csak egy ajándékot kap,úgy hogy közösen összedobjuk a pénzt.Legyen ez szüli-névnap,vagy akár karácsony. Aztán az aktuális ünnep közelében egy nap összejövünk és együtt ünnepelünk.
Idén karácsonykor már ajándék sem volt,hanem azokat a rokonokat hívtam meg,akikkel még nem ünnepeltük a karácsonyt.12-en voltunk és hidd el anyagilag ez is sok volt.
-
Aktív tag
Igen, nagyon sok helyen a pénzről szól a dolog. Ami elindította bennem ezt a gondolatmenetet az az, hogy nagyon nehezen tudom kitalálni, hogy a másik minek örülne igazán? Mert ha látom, hogy nagyon örül az ajándéknak, az mindent megér. Viszont ha nem találom el, az látszik a másikon és óriási csalódás a számomra. Ezért döntöttem úgy, hogy akkor veszek valakinek ajándékot, amikor találok valamit, amiről tudom, hogy örülni fog neki. ( Lehet, hogy bunkóság. ) És a többiektől ( barátok, család ) sem várom el, hogy feleslegesen költségbe verjék magukat. Nehéz volt megszokniuk, de "szerencsére?" sikerült hozzám idomítani őket. Ezért nem szeretem a karácsonyt sem, mert inkább 364 napig szeretek mindenkit, és egy napig nem, mint fordítva.
-
Tag
Ja,azt nem írtam,hogy a közös ajándék megvétele elött mindig megkérjük soroljon fel pár dolgot amire szüksége van,vagy amit szeretne.Persze,persze ez nem illik,de így elkerüljük a "bakikat"
-
Aktív tag
Volt ( van ) egy nagyon jó barátom ( csak nagyon ritkán találkozunk ), aki fergetegesen ki tudta találni, hogy az ember milyen ajándéknak örülne. Ő vette a fáradtságot, és figyelt egész évben, és az elejtett mozdulatokból, szavakból összerakta, hogy mit ajándékozzon. Szerintem ez is egy megoldás a "bakik" elkerülésére, csak kicsit fárasztóbb. Megpróbáltam én is, de meghaladta a dolog az én csekély értelmiségi képességeimet.
-
Aktív tag
A barátnőm szerint az ünnepekben ( karácsony ) az a legjobb, hogy lehet sok cukrot és csoki enni. Térdig járunk itthon a csokipapírban. Én a sonkát jobban pártolom. holnap karácsonyfa bontás. Alig várja, hogy hozzáférjen a fal felé lévő cukrokhoz!!!
-
Aktív tag
Karácsonyfa szétszedve, szaloncukor elfogyott. Most jön a legrosszabb: pár napja névnap, és mindjárt születésnap. Szerintetek van értelme ilyenkor ajándékozgatni? Szerintem az, hogy van aki szereti az embert és ( ajándék nélkül ) megköszönti, mert eszébe jutott, ( és nem azért mert a naptárat figyeli és kötelességének érzi, hogy ajándékot kell venni ) mindennél többet ér. Nemsokára itt a húsvét!
-
Tag
Látod most jönnek gondok.Nálunk is közeleg egy névnap.Szerintem most is az lesz,hogy megkérjük ,mondjon egy pár dolgot amit szeretne,összedobjuk a pénzt és amit tudunk megvesszük.Egyre nehezebb vásárolni. A kisgyerekeknek,még könnyű mert játékok mindig vannak,de a felnőttek???!!!
Az meg már olyan sablonos,hogy piát,stb vegyünk. Ez már olyan kényszeredettnek tűnik.Akkor meg minek??
-
Aktív tag
Szerencsére, mint említettem már, a családot egy kicsit beidomítottam, és ilyenkor csak egyszerűen felköszöntjük egymást, ajándékot ( meglepit ) pedig akkor veszünk, ha olyan dolgot találunk, aminek a másik biztosan örül. Persze ez a barátok esetében nem megy, mert ők ragaszkodnak ahhoz hogy felköszöntsenek, és olyankor MUSZÁLY nekem is majd őket!
-
Tag
A "muszály" nagy úr és kényelmetlen.