-
bubu001
Vendég
freemail, citromail, hotmail, gmail - miért használjuk?
Van egy korosztály, akinek nincs lehetősége saját e-mail címre, de kíváncsi lennék, hogy ki melyiket, és miért használja? Mi volt ami miatt az adott szolgáltató mellett döntöttetek? Miért freemail, miért gmail.com.
Nekem a freemail a fiatalságom miatt maradt meg, megszoktam, de kíváncsi lennék, hogy most mi alapján dönt egy fiatal. (nálam fiatalabb)
-
Tag
re: freemail, citromail, hotmail, gmail - miért használjuk?
Én a freemailt régen használtam, valahogy akkor mindenkinek az volt aztán azért csináltam én is azt. Most már csak a gmailt használom mivel szolgáltatás és átláthatóság szempontjából a legjobb. A freemail rengetegszer volt lassú és sok levél nem jött meg, a gmail-nél ilyen hiba sosem volt. Az a helyzet hogy a google tudja a dolgát
-
Gmail.. tartós.. hiába van olyan domainem, ami már x éves (nem is tudom, régi) nem bízok benne annyira, mint a gmail-ben. Valamivel jobb szakik dolgoznak ott, mint én vagyok.. (persze másban nem, de biztonságos szerver konfigurálásban biztosan jobbak) :P van több gmailem leginkább szintén a biztonság alapján beosztva. Ami pl. a paypalomnak van megadva az a legdurvább jelszóval rendelkezik, amivel weblapokra regisztrálok, az a leggyengébbel.. és pont így oszlik meg a tartalma is.. a legfontosabban leginkább más oldalak jelszavait tárolom stb..
-
Én is anno a freemaillel kezdtem, mikor még ismerkedtem az Internettel. Igazából nem is értettem még akkor, hogy mi fán terem az E-mail és mi a különbség a mail és az Internet között. Az meg, hogy freemail, külön rejtély volt. 
Utána készült 1-2 újabb freemailes meg citromailes címem, mert nem szerettem mindenhova ugyanazt használni; pláne nem azt, amit az ismerőseimmel való levelezésre használtam.
Utána jött a gmail, ami szintén hasonló okból lett megalkotva. majd megismerkedtem a Thunderbird levelezőprogival, így nem volt gond a több címmel. Végül pedig jött a honlapkészítéses-keresőoptimalizálásos dolog, ami igényelte, hogy szinte minden szolgáltatónál legyen címem, hogy tudjam tesztelni a kimenő leveleket, stb.; na meg a saját domainek címei is csapódtak melléjük. Most speciel 22 címem van, amit aktívan használok, de ez valszeg növekedni fog. Hála az égnek, a Thunderbird megoldja szépen, és még menteni is könnyen és gyorsan tudom az egész levelezést. 
-
Tag
Hm, lássuk csak, mikor az első e-mail címem csináltam az freemailos volt. Akkor úgynevezett divat volt és azért, utána jött a citromail korszak, mert az volt az idő szolgáltatója, majd msn címet csináltam és leragadtam a hotmailnál. Szeretem mert nagy tárhely, sok levél és egyben msn cím is, tehát ha be vagyok jelentkezve egyből felugrik az ablak hogy e-mailom jött ettől, attól. Ezen kívül még van gmailom is bár nem nagyon használom 
Amúgy jellegzetesen az a fajta ember vagyok, aki szinte minden szolgáltatót, oldalt végigpróbál és leragad a legjobbnál 
Utoljára módosítva: Lilus által : 2011-04-01 13:35 Oka: kihagytam egy gondolatot
-
Tagocska
Én a freemailt évek óta nem használom nem nyerte el a tetszésem az utóbbi években történt változtatás.
A citromail-t részesítem előnyben, de néha a lassúsága miatt berágok rá. a gmail a legjobb véleményem szerint a és a yahoo mail.