-
Tag
Yabe - Online aukciós oldal
Hallottam nemrégen erről az aukciós oldalról, és szeretném több ember véleményét kikérni az online vásárlásban.
-
Tagocska
re: Yabe - Online aukciós oldal
Szerintem jó, legalábbis én ki vagyok vele békülve! Sokszor szoktam, mert valamilyen szinten a hobbim. Igazából az a kérdés, hogy mit akarsz vásárolni, és milyen célból! Ha kacatokat akarsz, inkább hobbiból, akkor a vaterát vagy az ebay-t ajánlom. Ha komoly dolgokat szeretnél, pl számítógép, vagy tv, akkor a yabe-t. Főleg azért is mert ott olcsóbban kapod meg a dolgokat a fordított licitálás miatt.
-
Tag
Ezen a fordított aukciós dolgon kívül a legnagyobb különbség a többi ehhez hasonló oldal között, hogy itt csak a hivatalos kereskedések tehetnek neked ajánlatot. Magánszeméllyel és ha jól tudom használt áruval nem foglalkoznak.
-
Tagocska
Ja, hát ezért mondom én is hogy ha komolyan szeretnél vásárolni, és biztosra akarsz menni, akkor a yabe-t érdemes választani. Mondjuk én nem biztos, hogy vaterán vagy más ilyen oldalakon vennék 10ezernél nagyobb értékű dolgot, mert oké hogy vannak vélemények eladókról, meg jogi következmények, de nem biztos hogy kedvem lenne ezzel szórakozni ha véletlenül kifogom pont azt aki átverne...
-
Tag
Szóval akkor itt szinte mindent megkapok olcsóbban ha szeretném?
-
Tagocska
Sajnos nem jól tudod, mivel itt foglalkoznak használt dolgokkal is. Csak a magánszemélyek nem adhatnak el használt termékeket, a cégek igen.
-
Tagocska
De alapvetően nem jellemző, hogy használt cuccokat ajánlanának, mivel ha megnézed a többi eladót, akkor nem lennének versenyképesek. Szerintem, legalábbis szigorúan az én meggyőződésem szerint ide csak új termékeket ajánló cégek jönnek! Csak az esélye van meg annak hogy használt cuccok is felkerüljenek. Maximum majd ha többen lesznek akkor látom esélyét neki!
Átlában igen! Ha olyan cikket keresel ami van az eladóknak akkor több ajánlat érkezik, és olcsóbban kaphatod meg! Ha viszont kevésbé populáris terméket keresel, vagy csak nincs szerencséd, akkor lehet hogy nem kapsz szimpatikus ajánlatot. De az egész csak annyitól függ, hogy menyire felkapott az oldal! Viszont ha ismersz kereskedőket, akkor te is meghívhatod őket, és akkor szinte biztos hogy beszálnak a versenybe!
-
Tag
Hát sorry akkor nem jól tudtam. Én már feltettem két tendert. Majd megosztom a tapasztalatokat ha érdekel benneteket.
-
Tagocska
Én már használom egy ideje, mint cég, - tehát én a másik oldalon állok -de nem túl jók a tapasztalataim. Mármint a vásárlókról :-) kevesen vannak, és "csak az ár számít" alapon vásárolnak. Gyakorlatilag minőségi árut nem lehet eladni ott, pl. csak a "teszkó gazdaságos" kategóriáju számítógépeket veszik meg, de én azt nem vagyok hajlandó eladni, mert csak a kinlódás van a garanciával. Szóval a normálisabb, minőségi terméket értékesítő, fél év múlva és működő cégek gyorsan kiszálnak, maradnak a vadkapitalisták, akik lekaszálják a piac legalját. Maga a rendszer technikailag jó és megbízható, az ötlet zseniális, csakhát ez ugye Magyarország 
-
Tagocska
szerintem a yabe még nem érte el a kritikus tömeget.
kevés az eladó és kevés a felhasználó.
idővel talán jobb lesz...