Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (15) összesen

Téma: Vonatok

iceman36
    Vendég iceman36 logója

Alapbeállítás Vonatok

Én nagyon imádom a vonatokat. Szerintem a végtelenségig el lehet róluk beszélni.
    Várom a társalgókat
    Ez a téma csakis a vonatokért van.
    Csinál érdekes cikkeket,illesz be érdekes képeket,észrevételek.

Utoljára módosítva: iceman36 által : 2009-08-15 12:43

iceman36
    Vendég iceman36 logója

Alapbeállítás re: Vonatok

A Szajoli vonatbalesetről biztos mindenki hallott,mondjuk én még 2004-2005 körül szembesültem hogy mekkora katasztrófa történt,mert mikor volt akkor még újszülött voltam ,na de mi a véleményetek erről ,volt e valaki közvetlen közel a balesethez,vagy annak helyszínéhez. Tudom hogy nagyon sokan meghaltak,de még erről a balesetről nem hallottam túl sok mindent,tud valaki erről beszélni

Tagocska lauda logója
    Hozzászólás
    11

A vonat nekem is a kedvencem. Főleg azért mert amikor vidékről jártam a fővárosba iskolába, jó kis kocsmát lehetett csinálni a fülkékből Wc van, cigizni lehet(ett), más nem is kellett. Volt rá példa, hogy elkábulva, megvakulva estem le róla a Keletibe hmmm... azok a szép idők.... Ja és persze nem utolsó sorban mindig tele volt sok-sok csinos lánnyal a vonat, akik szintén iskolába mentek. Egy buszon nem lehet beszélgetésbe elegyedni, max. a melletted ülővel, de egy vonaton sokkal könnyebb az ismerkedés, és nem is veszik sokan rossz néven és tolakodónak.

iceman36
    Vendég iceman36 logója

Örülök hogy még egy vonat rajongót tudhatok ezen a fórumon

Félisten Grievous logója
    Hely
    Az
    Hozzászólás
    766

Engem kihagytál iceman! Bár jobban tetszenek az autók meg a repülőgépek.

iceman36
    Vendég iceman36 logója

De akkor is szereted a vonatokat így akkor +1 még ezen a fórumon

Tagocska Victoria logója
    Hozzászólás
    5

Reggel és este vonattal jövök-megyek, és mennyit álmodozom rajta, amíg utazom Valaki esetleg modellezik?

Tagocska 481 001-0 logója
    Hozzászólás
    6

Van 1-2 modell. Inkább fotózom ezeket a csodákat!

Tagocska mipityunk logója
    Hozzászólás
    1

Idézet iceman36 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A Szajoli vonatbalesetről biztos mindenki hallott,mondjuk én még 2004-2005 körül szembesültem hogy mekkora katasztrófa történt,mert mikor volt akkor még újszülött voltam ,na de mi a véleményetek erről ,volt e valaki közvetlen közel a balesethez,vagy annak helyszínéhez. Tudom hogy nagyon sokan meghaltak,de még erről a balesetről nem hallottam túl sok mindent,tud valaki erről beszélni
    A szajoli vonatbaleset közelében de sokat tudok róla! Súlyos vonatbaleset volt! A szajoli vasútállomáson 1994. 12. 02 tolatást végeztek az 1. vágányra nem tudom pontosa hány vagonból álló szerelvényt toltak rá! Közben a 2. vágányon fogadták 16:38-kor meg elinditóták Püspökladány Bp. Nyugati pályaudvar között közlekedő személy vonatot! A személy vonat után 2 kocsival szabálytalanul elindult a tolatás 1. vágányról váltóra és az eredetileg a 2. álló vágány úttat így felvágta! Így állt rá a 6. vágányra! A váltó kezelő elfelejtette elenörizni a váltót mert az eredetileg váltókar egyezett, hogy a vágány út 2.-ra vezeti majd a vonatot! Közben 16:47-kor érkezett Nyíregyháza Bp Nyugati között közlekedő 613-as gyors néhány perc késésel aminek az állomáson átkelett volna haladni! Aminek szabad jelzést adtak szinte teljes sebbeségel rá hajtott a válokra! A mozdony vezető csak a sín szálakból látta, hogy az egyik váltó nem úgy áll ahogy kellene 110km hajtót a kitérön való váltóra! Amin a v43 1360 pályaszámú mozdony meg az első kocsi áthalad de a második kocsi már kisiklott rántva magával a többi kocsit is második kocsi belerohant az épületbe a halottak meg a sérülttek zöme ebben a kocsiban utazott a többi kocsi kisiklotan állt meg! 20 percre az esemény után érkezet ki az első tűzoltó meg mentő! De a mentést a vonat nem sérült utasai kezdték el! 27 a helyszinen meghaltak 4 szálítás meg a kórházban haltak meg! A sérülteket szolnoki kórházakba meg Karcagra ietve Ceglédre szálitoták! A vonat forgalom felborult nagy késések iletve járat kimaradások voltak! Így lett a magyarország egyik legsúlyosabb vonatbalesete! De voltak ettöl nagyobb és súlyosabb vonatbalesetek magyarországon sajnos!

Tagocska (T)arkhon(y) logója
    Hozzászólás
    2

Idézet iceman36 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    De akkor is szereted a vonatokat így akkor +1 még ezen a fórumon
    +1 . Gyerekkorom óta szeretem, bár a lelkesedésem egy kicsit alábbhagyott, a kedvenc közlekedési eszközömnek mondhatom

Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi: