Ha akart volna enni, akkor a komplett hűtőt tolja be az étkezőbe
Nálunk már a magyarázat sem működik, mert a tömegben úgyis elveszne ha mindenki egyszerre dumál. Csupán befalják, komment nélkül
"bedeszkázni a konyhaajtót, körberagasztani szigetelőszalaggal, hogy a készülő kaja illata ne szivárogjon ki"...
Elképzeltem...
Nálunk a süti sosem jó...mindig van vele vmi. probléma...az egyik szelet kisebb mint a másik...ez selejt, meg kell enni..a másik nagyobb, mint a többi...az is selejt, azt is meg kell enni..a harmadik szelet kissé ferdére sikerül....selejt, megenni...a negyedik világosabbra sült a többinél...szintén selejtes, meg kell enni...az ötödik egy árnyalattal sötétebb a többinél...a helyes eljárást "vele" szemben már ismered...a következő megrepedt, az utána lévővel szintén van valami gond...szóval...párom szokta mondani, hogy nem is szereti, utálja, ezért pusztítja, ahol éri...
Nincs menekvése a tejtermékeknek...
Ja és a legjobb...hazajön, "Nem is akarok enni!"... felkiáltással első útja a hűtőhöz vezet... ott turkál, s egy tálcát megpakolva ül le kajálni... csak mosolygok, s belegondolok..."Mi lenne, ha AKART VOLNA enni?"
Ha akart volna enni, akkor a komplett hűtőt tolja be az étkezőbe
Nálunk már a magyarázat sem működik, mert a tömegben úgyis elveszne ha mindenki egyszerre dumál. Csupán befalják, komment nélkül
Hello csajok!
Miért hagytátok abba?!
Nagyon élveztem az eszmefuttatásotokat!
Én szeretek főzni, bár sohasem szakácskönyvből vagy recept alapján, hanem ha megkóstolok valamit és tetszik, elgondolom, hogy mi kellhet bele és elkészítem a saját kútfőmből és ízlésem szerint. De azért szívesen vennék pár receptet. Mostanában kaptam rá a mézes - húsos dolgokra!
Sziasztok!
Én még nem vagyok konyhatündér, de rajta vagyok a dolgon.
Nem sokat szoktam sütni-főzni. Ez korábban a sok munkám, most meg a munkanélküliségem miatt van. Azért kezdem magam egyre többször rávenni a főzésre, mert azért nagyon jó érzés finom-friss-meleg-főtt kaját enni. Nekem nagy kedvencem a mézes-mustáros-szószos hús rizzsel, volt olyan, amikor heti 1x biztosan azt csináltam.
Nálam a konyhai eszközeim sem a megszokottak: nincs gáz/villanytűzhely, a mikróm elromlott, úgyhogy egyelőre az elektromos főző-sütőedényem van. Lehet, hogy ha teljesen felszerelt konyhám lenne, akkor nem használnám ennyit, de jelen körülmények között már nagy tapasztalatom van az edénnyel kapcsolatban. Igazából dicsérni tudom csak, szinte mindent el tudok benne készíteni (eddig talán csak levest nem főztem benne). Most is épp rotyog a pörkölt, még 1/2 óra és lehet ebédelni... hmmmm, csak kibírjam addig, mert már nagyon éhes vagyok.
Én a nosalty.hu-ról szoktam reggelente recepteket válogatni. Nagyon jók vannak, érdemes megnézni.
Kapros-fehérboros hús túrós sztrapacskával jó párosítás lenne szerintetek?
Olaszos töltött paradicsom:
Kb 4-5 nagyobb darab paradicsomnak kivájod a belsejét. A húsát és a levét külön teszed egy tálba, majd összeturmixolod a felét, a másik fele nem kell mert túl sok lesz a töltelékhez. A maradékot elteheted bruschetta-hoz.
Fogod a szardíniát másfél-két konzervnyit, összetöröd, belefacsarsz egy fél citromot, összekevered a petrezselyemzöldjével, ami kb egy csokornyi, ezek után hozzáöntöd az összemixelt paradicsomot és a másfél deka parmezánt na meg a zsemlemorzsát (kb 150g) Felteszed pár csepp olivaolajjal serpenyőre, kicsit összefőzöd, aláronnyantasz, közben érdemes beledarabolni 5-6 db nagyobb fekete olivabogyót. Pár percig kis lángon tűzön tartod, kevés vizet is lehet hozzá önteni. Amikor kész - kóstolgasd közben- beletöltöd a kibelezett paradicsomokba, a sütőt felmelegíted 150 celsiusra és a kész, elvileg ha jól csináltad púposra megtöltött paradicsomokat berakod a sütőbe, a tetejére lehet pár csepp olivát cseppenteni. Addig süsd, amég meg nem pirul, barnul a töltelék a tetején, figyelni kell, mert ha túl sokáig sütöd, könnyen szétrepedhetnek a paradicsomok és akkor oda az egész. HA kész és maradt még némi petrezselyemzöldje díszítésként rádobhatsz pár levélnyit.
Isteni finom köretként, vagy nasiként akár hidegen is, de ha sokat csinálsz, akár főételnek is elmegy. Dukál húsokhoz, tésztákhoz.
Jó étvágyat!
Kakukkfüves kacsamell, szőlős kivitelben.
kell hozzá: 2 kacsamell bőrével együtt, ami kb 80 dkg
só,bors, gyömbér vagy gyömbérpor
15 dkg kimagozott szőlő
3 dl szőlőlé, barnacukor, 5dkg vaj, friss kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma
elkészítés: a kacsamell bőrös felét irdald be és a húst sózd meg, borsozd és szórd meg gyömbérporral ízlés szerint. Hideg serpenyőbe tesszük a bőrös felükkel lefelé a melleket, és mérsékelt tűznél kezdjük el elősütni. Ha a bőrös rész megpirult, fordítsuk meg a húsokat és tegyük mellé a 2 gerezd fokhagymát és a friss kakukkfüvet és így 150 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt süssük készre. Eközben a vajon olvasszunk fel kevés barnakcukrot, dobjuk rá a szőlőszemeket, sózzuk, borsozzuk, gyömbérezzük. ráöntjük hidegen a 3dl szőlőlevet és kicsit felforraljuk!. A kacsamellet alufóliába tekerve pihentessük 10 percig, majd rézsútosan vágjuk szeletekre és tálaláskor vonjuk be mártással.