Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (14) összesen

Téma: Kötelező biztosítás kalkulátor

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Alapbeállítás Kötelező biztosítás kalkulátor

Létezik ilyen? Az szerintem nagyon jó lenne, ha lenne "személyes adatok mentes" kalkulátor. Itt arra gondolok, hogy pl. egy regisztráció mentes kalkulátor, amely először a gépjármű típus, teljesítmény, bónusz stb.-t kéri be, és ha nekem tetszik az ajánlat (mert már korábban kiadja az ajánlatokat) akkor a köv lépésnél jönnek ezek az adatok, ami a megkötéshez szükséges. Tud valaki ilyenről?

Tagocska Proviti logója
    Hozzászólás
    16

Alapbeállítás re: Kötelező biztosítás kalkulátor

Szia!
    Már hogyne létezne illetve...
    Ha személyes adatok megadása nélkül szeretnél díjat számítani, akkor az alábbi adatokat azért pontosan add meg:
    nemed, születési év, irányító szám, előzmény biztosítások adatai, gépjármű cm3, gyártási év.
    A neved lehet pl Próba Péter stb. Ha megkaptad az eredményt és választottál nincs más dolgod, mint a díjszámító kalkulátor vissza gombját használod és javítod a nem valós adatokat.

g-easy
    Vendég g-easy logója

Így akkor értem, akkor itt is kell egy kis manipuláció..

Az irányítószám miért számít? Más a díj, ha a délalföldön lakok és más, ha a kisalföldön? Vagy itt csak az számít, hogy (forgalmas) nagyváros, vagy (egy lélek se aki belém jöhetne) kis faluban? Mert akkor bejelentkezek a nagyihoz, míg megkötöm a kötelező biztosítást..

Tagocska Proviti logója
    Hozzászólás
    16

Idézet g-easy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Így akkor értem, akkor itt is kell egy kis manipuláció..

Az irányítószám miért számít? Más a díj, ha a délalföldön lakok és más, ha a kisalföldön? Vagy itt csak az számít, hogy (forgalmas) nagyváros, vagy (egy lélek se aki belém jöhetne) kis faluban? Mert akkor bejelentkezek a nagyihoz, míg megkötöm a kötelező biztosítást..
    Pl. Posta biztosító - Tételes irányítószám felsorolás van, ami része a díjszámításnak. A szerződő lakcíme a kalkuláció része. A Budapesti lakosok fizetik a legtöbbet.

Kalkulálásnál mindig az állandó lakcímet kell megadni! Az azért nem jó, ha csak a kötés idejére jelentkezel át a nagyidhoz, és utánna vissza, mert ha kárt okozol nem fizet a biztosító, mivel változás bejelentési kötelezettséged van.
    De ha nincs bónuszod, akkor lehetne a nagyid az üzembentartó!
    Te maradsz a tulaj, ? az üzembentartó, és ? kötheti a biztosítást!

Novemberben kell felmondanod hozzá a kötelezőt, és lehet is megkötni a szerződést a nagyi nevére, utána okmányiroda. Gondold át, hogy megéri e.
    Az okmányirodai költség egy 1.4-es kocsinál kb 12.000.-Huf

Tagocska tgears logója
    Hozzászólás
    1

Kalkulátort több helyen is van a neten, "tudnivaló a kötelező biztosításról" google kereséssel leírást is találsz. Érdemes tisztában lenni az alapfogalmakkal és a kedvezményekkel. Nem biztos, hogy a lakcímmel takarítasz meg a legtöbbet

g-easy
    Vendég g-easy logója

Nemsokára újra itt a kötelező biztosítás váltási időszak.

A hitel fórumon félek, hogy megjelenik egy-két hirdető.. Kéretik nem saját malmunkra terelni a vizet, hanem gondos és független segítséget nyújtani, ha kérdések merülnek fel. (mellesleg attól jobb marketing nincs is)

Köszönöm.

Tagocska Hadtel logója
    Hozzászólás
    24

Én új vagyok még így a kötelező biztosítás terepén és folyton változnak a dolgok, mondjuk nem csoda, különben fölösleges lenne a váltás is...
    Engem igazából az érdekelne, hogy hogyan épül fel ez az egész, milyen tényezők növelik/csökkentik a díjat, mik azok a fő változók, amik befolyásolják?
    Ha kocsit akarok venni, milyet érdemes, amire olcsó a kötelező? Van erre valami szabály, vagy biztosító válogatja?

Sky
    Sky nem elérhető
    Tagocska Sky logója
    Hozzászólás
    6

Hát most mindenképp új dolog a motor teljesítménye alapján kalkulált díj a korábbi hengerűrtartalmat figyelembe vevő számítással ellentétben, ez például számít tehát az autóvásárlásnál. De van számos más szempont is, ami sokat nyom a latba, pl.: hogy Budapesten laksz-e, vagy vidéken, stb. Ahogy olvastam a hírekben, ez számít leginkább. Az sem mindegy, hogy a bonus-malus rendszerben hol vagy.

Tagocska frufruka logója
    Hozzászólás
    16

Idézet Hadtel eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Én új vagyok még így a kötelező biztosítás terepén és folyton változnak a dolgok, mondjuk nem csoda, különben fölösleges lenne a váltás is...
    Engem igazából az érdekelne, hogy hogyan épül fel ez az egész, milyen tényezők növelik/csökkentik a díjat, mik azok a fő változók, amik befolyásolják?
    Ha kocsit akarok venni, milyet érdemes, amire olcsó a kötelező? Van erre valami szabály, vagy biztosító válogatja?
    Általában függ - de nem mindenhol függ: a korodtól, a lakhelyedtől, a Bonus-odtól, és persze az autód teljesítményéről.
    Olyan, hogy díjnövelés nincsen, mert van egy fix ár, és azt tudod a többi paramétereddel csökkenteni - ezért van lehetőség arra, hogyha évekig nem okozol semmilyen galibát, egyre kevesebbet fizetni. (Több bonus.)
    Olyan kocsit amire olcsó a kötelező? Hát akkor lehetőleg kis teljesítményű autót vegyél, mert az alapján (is) számolják a díjat.

Én viszont arra lennék kíváncsi, hogy most ugye már a tavalyinál és olcsóbb árak vannak, vannak olyanok akik azt mondják, hogy inkább nem is foglalkoznak vele, vagy azért körbenéznek ők is?

Tagocska Hadtel logója
    Hozzászólás
    24

Köszönöm szépen a választ!

Azóta már én is jobban utána néztem és végigolvastam jó pár cikket. Most azon vagyok hogy végignézem az összes biztosítót és mindenhol kipróbálom a kalkulátorokat. Elég nagy különbségeket lehet így találni...! Amúgy szüleim az UNIQA-nál vannak, lehet hogy most én is átmegyek oda, még nem tudom, gondolkozom rajta. Azt tudom hogy a legolcsóbbat semmikép sem választom, inkább fizetek egy kicsit többet de a háttérszolgáltatások is legyenek a kornak megfelelőek. Szempont ez is mert még is csak hozzájuk vagyok kötve egy évig, így fontos hogy jól együtt lehessen működni velük ha bármi gond van. A kérdésedre meg válaszolva szerintem mindenki megnézi hogy mennyit fizetne máshol, mégis csak több ezer Ft-ről lehet szó. Aki tehetősebb az biztos nem foglalkozik vele de egy átlag embernek azért nem mindegy...!

Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104