- Uniqa Biztosító
-
Tagocska
Uniqa Biztosító
Lakásbiztosítás révén leírom a saját történetemet:
ui. Biztosítási Alkusz vagyok
Egy szép regel (pont ma egy hete), lejöttem az emeletről, és 3 cm-es vízbe pottyantam! Az egész nappali+ konyhában állt a víz.
A konyhában volt csőtörésem, -2 éves a ház- ráadásul melegvíz vezeték tört el, olyan volt az egész földszint mint egy gőzkabin 
Pénteken délelött bejelentettem a kárt az Uniqa Biztosító-nál.
Ma, azaz egy héttel késöbb reggel jött a kárrendező, felvette a káradatokat, fényképezett stb. jövő héten közli a kártérítés összegét.
Nagyon fontos: ha hasonló kár ér minket csináljatok minél több fényképet!
Végezzétek el a kárelhárítást, ami azt jelenti, hogy szüntessétek meg a kárt okozó tényezőt, jelen esetben elzártam a vizet, kihívtam a vízszerelőt, és ideiglenesen megjavítattam a vezetéket.
Illetve végezzétek el a kárenyhítési kötelezettségeteket, ami az esetemben a víz eltávolítását jelentette a földszintről, és a mozdítható bútorok áthelyezését száraz vízmentes területre.
Milyen ingóságokat érintett a kár? konyhabútor - totálkár -
nappali bútor, ülőgarnitúra stb.
Beszámolok majd a további fejleményekről 
-
Tagocska
re: Uniqa Biztosító
Sajnos nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak az Uniqa biztosítóval. Egyáltalán nem bánnak korrektül az ügyfelekkel. Csak a pénz tudják beszedni, de bármi gondod van, garantáltan nem fizetnek. Nekem casco biztosításom volt, és sajnos a kocsim totálkáros lett, de a biztosító egy ft-ot sem fizetett a kárért.
De a havi bevételt azért nem utasította vissza. Most ügyvédet fogadtam, de sajnos az Uniqa meg tudja bízni a legdrágább ügyvédeket is, mert nem fizet a károkért, ebből pedig igen szép összeget oda tud fizetni az ügyvédeknek.
Én mindenki akit csak tudok lebeszélek az UNIQA biztosítóról.
-
Tagocska
re: Uniqa Biztosító
Hogy nem korrekt? Az nem kifejezés. Az oroszlányi földrengés miatt a közelünkben minde biztosító fizetett, velem az Uniqa közölte, hogy mivel a rengés nem érte el az 5-ös szintet,nem áll módjában fizetni, pedig a kárbecslő véleménye szerint is több százezer Ft a kár. Bedühödtem, felmondtam azonnali hatállyal a szerződést. Erre közölték, hogy majd november 30-án mondhatok fel, addig nem. Sajmos év végéig már kifizettem a biztosítási díjat. Úgyhogy ajánlom mindenkinek az Uniqa Biztosítót messzire kerülje el!!!!
László
-
re: Uniqa Biztosító vélemény
Én idén náluk kötöttem a kötelező biztosítást. Eddig szerencsére nem okoztam kárt, remélem ezután sem fogok. Az Uniqa azért nem hasonlítható össze olyanokkal, mint a MÁV biztosító volt, így nem félek.