Ha hitelt nem is, de lízinget fel lehet venni önerő nélkül.
Szerintetek az OTP vagy az Erste konstrukciója a jobb?
A banki hitelfeltételek szigorításával gyakorlatilag teljesen eltűntek az alacsony önerővel felvehető lakáshitelek a hitelpiacról. A feltételek szigorodtak, a jövedelem vizsgálat is erősebb lett.
Azonban ha valaki kicsit jobban körülnéz, találhat még olyan lakásvásárlási hiteleket, ahol 10-15% önerő mellett megvásárolható az adott ingatlan. Ezeknek a hiteleknek a Teljes Hiteldíj Mutatója (THM) a fél évvel ezelőtti állapotokhoz képest (2008 augusztus) jelentősen megemelkedett, mind kamatban, mind egyszeri költségekben.
Alacsony önerővel egyenlőre még mindig elérhető a fészekrakó hitel, ahol 10% önerő mellett akár kedvező kamattal és THM-mel is elérhető a hitelkonstrukció. Euró alapon már akár 5.8-5,9 % THM mellett.
A 0 % önerővel felvehető lakáshiteleknek egy jó darabig búcsut mondhatunk, legfeljebb akkor elérhető, ha egy kiegészítő ingatlanfedezet is be tudunk vonni a finanszírozásba.
Ha hitelt nem is, de lízinget fel lehet venni önerő nélkül.
Szerintetek az OTP vagy az Erste konstrukciója a jobb?
Szia!
Európában az egyik két legerősebb bankkot hoztad fel választásul. Az erste a második legnagyobb.
Ha lakás hitelben gondolkodol, akkor én mind a két bankot ajánlom, de az erstét előnyben részesítem egy újnyival. Több olyan lakáshiteles szerette volna kiváltani a lakáshitelét kedvezőbbre, aki az ersténél volt. A hitelt finanszírozó bankok közül egy sem volt olyan, amelyik kedvezőbb törlesztő mellett váltotta volna kia a hiteleket. Voltak ígéretek, de olyan feltételek mellett, melyeket szemmel követni lehet de megfelelni semmiféle képpen sem. Ellenben az OTP most össze szedte magát és elég jó feltételekkel finanszíroz.
Van lehetőség önerő nélküli lakásvásárlására, de egy jó ügyvéd mindenféle képen kel hozzá.
Szia!Engem nagyon érdekelne miképp lehetne önerő nélkül hitelt felvenni!Kérlek írd le,hogy lehetne!