Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (14) összesen

Téma: Svájci frank hitel végtörlesztése, visszafizetése

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Alapbeállítás Svájci frank hitel végtörlesztése, visszafizetése

Elég megosztott véleményeket olvasok a neten. Van aki szerint ez csak látszat intézkedés, mert hogy aki eddig gondban volt, az nem fogja tudni visszafizetni. Ellenben akit ismerek, mindenki azt mondja, hogy "van lehetőségük" így vagy úgy, családtól, ismerősöktől, gyerekektől, nagyszülőktől összeszedni ezt az összeget. Akik már eddig is segítettek volna, csak a 230-250 CHF/HUF árfolyamon, szinte duplájára nőtt tartozás már ők sem tudták volna összekaparni.

Itt lehet kérdezni szakértőt: http://adossagrendezo.hitel.co.hu/ad...zo-hitel-forum

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Alapbeállítás re: Svájci frank hitel végtörlesztése, visszafizetése

Kíváncsi leszek rá, hogy mi lesz a végeredménye. Én nem ezt tettem volna a Fidesz helyében, de mindegy, nem én vagyok ott.
    Mindenesetre jó esélyét látom, hogy megint lesz egy rakás "hitelkiváltó hitel" a bankoknál. "Váltsa ki a régi svájci frank hitelét .... hitellel!" és hasonlók. ... Az emberek meg belemennek, mint amikor a svájci frank alapúval váltották ki a forint alapút.

Utoljára módosítva: g-easy által : 2011-09-16 13:36 Oka: :)

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Most olvasom a cikket, hogy korlátozták a körét azoknak, akik igénybe vehetik. Mondjuk ez logikus: "Akik 180 forintos frank-, illetve 250 forintos euró árfolyam feletti kurzuson vették fel devizahitelüket, azok nem élhetnek a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével"

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Kezd úgy tűnni, hogy csak elhintették a port.

"Bár a konkrét összegről még nem döntött a kabinet, de mérlegelik, hogy valahol öt és tizmillió között legyen az a határ, ami alatt még lehet a végtörlesztés mellett dönteni."

Még pár nap és leszűkítik egy konkrét névre is, hogy akit nem úgy hívnak, az nem veheti igénybe. Durvább esetben még az "anyja neve"-t is meghatározzák.

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Nem kizárt, hogy itt inkább erről van szó:
    A devizahitel, az OTP és a Fidesz szavazó
    "Ha a Fidesz frakció a jelenlegi formájában fogadja el a devizahitelek kiváltásával kapcsolatos előterjesztést, akkor egyben megszavaz magának közel 350 millió forintos potenciális fizetéskiegészítést, és helyzetbe hozza a szavazóit, valamint az ország legnagyobb bankját."

Az, hogy a hitelesek tömegeinek segítsenek, az huszadrangú dolog.
    Viszont sokkal jobban tartanak ettől (főként a bankok, de szerintem a Fidesz és Mszp frakció egyes részei is):
    A per, amitől a bankok rettegnek

Láthatatlan tag bubu001 logója
    Hely
    Butapest
    Hozzászólás
    65

bullshit...
    nekem ez nem fog segíteni előre megmondom.

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Devizahitelek végtörlesztése: Benyújtásra került a törvényjavaslat Folyamatosan, szakértő által frissített cikk az aktuális "állás" alapján. Érdemes követni.

Tagocska István1 logója
    Hozzászólás
    1

Igazságtalannak és diszkriminatívnak tartom azt a határozatot amit az Országgyűlés hozott a devizahitelek végtörlesztéséről. Az autót CHF hitelre vásárlók is ugyanolyan hanem nagyobb hátrányban vannak mint a lakáshitelesek mivel az autó értéke a lakás vásárlással ellentétben már akkor csökken amikor kihozza a kereskedőtől. Egy négy- öt millió forintos középkategóriás autó törlesztésére már kb. a háromszorosát kell visszafizetni tíz év futamidő figyelembevételével. Nagyon sokan csereautóval vettek másik autót. Ha valaki nem tudja visszafizetni a bankok által előidézet válság miatt megemelkedett törlesztést akkor nemcsak az autóját veszti el hanem talán élete végéig is törlesztheti adóságát, mert még a nyugdíjból is levonják, nem beszélve a végrehajtói díjról, tehát lehet hogy öt millió helyett 15-16 milliót kell visszafizetni és autója sincs.
    Kérdésem, hogy meglehet-e támadni az alkotmánybíróságon az Országgyűlés határozatát, hogy terjesszék ki a végtörlesztés lehetőségét az autóhitelesekre is.

Tagocska Demokrata logója
    Hozzászólás
    3

Üdv!
    Nem kell meglepődni ezt mindenki tudta Orbán király csak hazudik. Muszály volt a nagy fejeseknek kedvezni hogy végtörlesszék a hitelüket, a kis emberek/akik nem olyan értékesek/ meg nem fontosak.
    A megoldás az lenne hogy mindenki a felvett összegen fizeti a hitelét, és a többletet a bankok visszautalják, ennyi feladata lenne a kormánynak. A Bajnai kormányt nem kell szidni, akkor 180ft volt a frank, ezek tények.
    Igen a fidesz kormány azt gondolja hogy a határon túliak megszavazzák 2014-ben őket, na de eljutnak odáig??????

Tagocska Demokrata logója
    Hozzászólás
    3

Kellemes napot mindenkinek!
    Fogjunk össze magyarok.
    Nem fogadom azt el, hogy a magyar emberek meggondolatlanul tudatlanul, vagyis csak úgy belementek a svájci frank kölcsönökbe. Vannak bizonyos élethelyzetek amikor lépni kell. De nagyon szigorú szabályoknak, vizsgálatoknak kellett megfelelni/2 lakás jelzálogba stb./ hogy meglegyen a kölcsön. És tudjuk is hogy ki kell fizetni a tartozást de csakis olyan áron amin felvettük. A BANK EGYOLDALÚAN MÓDOSÍTOTTA A SZERZŐDÉSEKET, AMIKOR A TÖRLESZTŐK ELSZÁLLTAK, ÉS EKKOR MÁR NEM VIZSGÁLTA PL A JÖVEDELMI ADATOKAT!!!Akkor elsőre sem kellett volna.A közjegyzői szerződés az semmit sem ér, nem tartalmaz semmit, csak annyit hogy az adósnak semmi joga nincs, a banknak meg minden joga megvan mindenre. Végrehajtó cégnek a bank nem adhatna ki adatokat az ügyfélről, ennyit a bank titokról, csak hát persze összejátszanak.Menjen a magyar a lakásából és jöjjön a határon túli magyar.
    KÖSZÖNJÜK VIKTOR, HAJRÁ MAGYARORSZÁG HAJRÁ MAGYAROK SZÉP VOLT!

Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104