Oldal: 1 / 5 12345 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (41) összesen

Téma: X-Faktor 2011

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Felkiáltójel X-Faktor 2011

Ha már a 2010-esről indult fórumtéma, akkor erről is indítok egyet. Az én véleményem a 2010-es műsorról a következő:

• A dobogón holtversenyt hirdettem volna, mert 3 versenyző is megérdemelte volna az első helyet, más-más szempontok alapján.
    • Énektudás: Wolf Kati.
    • Egyéniség: Király L. Norbi.
    • Hangulat: Non Stop.
    • Veszprémi vagyok, de nem vagyok elfogult a Vastag testvérekkel szemben. Örülök, hogy veszprémi versenyző nyert (Vastag Csaba), de én őt az öccsével, Vastag Tamással együtt a 4-5. helyre tettem volna. Nem tudom, melyikük a jobb, mert nagyon más a 2 testvér stílusa. Én egyszer az egyiket, egyszer a másikat éreztem jobbnak, mindig aki kevésbé izgult.
    • A 6. helyre tettem volna Szabó Mariann karaoke-énekesnőt. Ennek a 6 versenyzőnek a produkciói tetszettek nekem.
    • A 7-8. helyen megint nehéz dönteni Domokos Fanni és Shodeinde Dorka között, ez a 2 versenyző jó, de nem az igazi.
    • A 9-10. helyre 2 duót tettem volna: Mimi és Gergő az egyik (nem véletlenül estek ki az első adásban), és a Summer Sisters (Nyári lányok) a másik. Mindkét duót a "nem rossz, de nem is jó" kategóriába sorolnám, és szerintem mindkettővel ugyanaz a baj: jellegtelenek. Nem értem, hogyan jutottak be a legjobbak közé az élő adásba...
    • 11. Janicsák Veca: tiszta hangja van, de mégsem érzem, hogy tud énekelni, és van benne valami tenyérbemászó... Őt már a rosszak közé sorolom. Szerintem azért maradt bent olyan sokáig, mert Janicsák István az apja, és így az egész veresegyházi asszonykórus küldte neki az SMS-t.
    • 12. Takács Nikolas: egy jó produkciója volt, még az első selejtező körben a Hallelujah, de az élő adásban már azt sem énekelte annyira jól. Hiába énekel tisztán, mégsincs igazán jó hangja, úgy énekel, mint egy meleg, és nem kötöttek le a produkciói. A másik nagy baj (vele is és Janicsák Vecával is) az, hogy nem természetes. Megjátssza magát. Ezért rossz az, amit csinál. (Nem tudom, hogy Takács Nikolas valójában a nőkhöz vagy a férfiakhoz vonzódik-e, nem is érdekel, de nem zavarna, ha meleg lenne, csak az zavar, hogy úgy is énekel, mint egy meleg.)

Az idei X-Faktornak szombaton volt az első adása. Már megszoktam, hogy ott mindig csak a legjobbakat és a legrosszabbakat mutatják. Leírom a véleményem a versenyzőkről, de lehet, hogy nem sorba megyek. Nevekre és a versenyzők sorrendjére már nem igazán emlékszem. (Ha igen, azt jelzem.)
    • Az első versenyző volt "Kossuth Lajos", az igazi nevét nem tudom, de ha így emlegetem, akkor biztos mindenki tudja (aki látta az adást), hogy ő énekelte a "Kossuth Lajos azt üzente..." című népdalt. Ez a népdal ugyan eredetiben is jobban tetszik, mint más népdalok, de amikor meghallom, akkor mindig úgy érzem, hogy nem rossz a dal, még egy kicsit tetszik is, de azért mégis nagyon szánalmas és gyerekes lenne egy ilyen dalért rajongani. (Ugyanígy vagyok a legtöbb magyar népdallal.) Népdalokat egyébként kétféleképpen lehet énekelni: vagy természetes hangon, vagy úgy, ahogy Sebestyén Márta szokta (akinek én nem adtam volna Kossuth-díjat). Ez a versenyző ezt a dalt természetes hangon énekelte, nagyon vidáman, és tetszett a produkció, de ebből a dalból tényleg nem lehet megítélni, hogy ő mit tud. Aztán a Robbie Williams dallal jól leszerepelt, semmilyen hatást nem váltott ki belőlem, az alapján méltán ejtette ki a zsűri, de szerintem a Kossuth Lajos dallal még lehet belőle Bikicsunájhoz hasonló sztár.
    • Ebben az esetben tehát egyetértettem a mentorokkal. De nem mindig volt ez így. Az egyik ilyet most írom le, a másikat majd a végén. Azt az illetőt, aki felugrált a zsűriasztalra, én továbbjuttattam volna. Nem látszott rajta, hogy 42 éves, nagyon mozgékony volt, a produkciója is lekötött (bár azt elismerem, hogy tényleg sok volt az ő színpadi mozgása, túl nagy show-t csinált a dalból, túl nagyot akart alakítani, túljátszotta az egészet), és a hangjával sem volt semmi bajom, továbbjuttattam volna, bár tényleg egy kicsit vissza kellene fognia magát.
    • Olyan is volt, akit továbbjuttattam volna én is és a zsűri is, de mégsem érzem igazán jónak. Az ikerlányokra gondolok, őket én csakis az ikertrükk miatt juttattam volna tovább, a produkciójuk egyébként nem rossz, de nem is jó. Megérdemelten jutottak tovább a poén miatt, de azt a poént nem lehet még egyszer elsütni, és úgy érzem, hogy a következő körben kiesnek, mert nem képesek többre, nem tudnak mást.
    • Volt még egy női duó, ők nagyon lelkesen énekeltek, de nem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e a produkciójuk. Továbbjutottak.
    • Ha már a csapatoknál tartunk, a rocktenor trió tetszett nekem, de együtt a legjobbak. Jobbak együtt, mint bármelyikük külön-külön. Méltán jutottak tovább.
    • Megérdemelten jutott tovább a 16 éves Kováts Veronika is, az ő nevét megjegyeztem, mert szerintem még hallunk róla. A dal elég unalmas volt, de ez nem az ő hibája, a dal nem tetszik, viszont még ebben az unalmas dalban is csodálatosan énekelt, és lekötötte a figyelmemet, hatott rám. Nagyon szép a hangja, és az is tetszik nekem, hogy nem szállt el magától. Szerény és természetes.
    • Volt még egy fekete hajú női versenyző, aki nem véletlenül jutott tovább. Ő azt mondta magáról, hogy fogkrémreklám a mosolya, ami igaz is, mert szép fehérek a fogai, de az arca... Gyerekeket lehet ijesztgetni vele, a szemétől én is megijedtem. A hangja viszont nagyon jó, nem véletlenül jutott tovább, de ezzel az arccal inkább rádióban kellene énekelnie, mint tévében.
    • Volt, aki megérdemelten esett ki. Az egyik a Wolf Katit utánzó nő (a dalválasztás jó volt, tetszik nekem ez az eurovíziós dal, de annak a 40 éves nőnek, aki ezt próbálta énekelni, nem volt hangja).
    • Aki még nem véletlenül esett ki: Király L. Norbi önjelölt követője. A Cotton Eye Joe nagyon tetszik nekem eredetiben is, és Király L. Norbi előadásában is, de a szombati versenyző előadásában nagyon nem tetszett...
    • Az éneklő szerelmesek sem tudtak énekelni, egyetértek a zsűrivel. Melyik mentor is mondta nekik, hogy "Maradjatok együtt, de ne zenekarként!"? Ez jó szöveg volt, és a többiek értékelésével is egyetértettem, a kritikák stílusa is nagyon tetszett. Pedig jó dalt választottak. Én szeretem ezt a dalt: "Lehet zöld az ég és lehet kék a fű...". De nem az ő előadásukban...
    • Az utolsó versenyző valamilyen Gergely volt, 18 éves, a vezetéknevére már nem emlékszem. Őt nagyon dicsérte a zsűri, és 4 igennel továbbjutott, de szerintem nem érdemelte meg. Nálam ez egyértelműen egy nagy NEM! Jellegtelen, és ugyan nagyrészt tiszta a hangja, de nem teljesen, és minél tisztábban énekelt egy részt, annál jellegtelenebb volt. Kifejezetten untam, nem kötött le, és remélem, hogy a következő fordulókban valahogyan kiselejteződik, nem jut el az élő adásig, mert nem szeretném ott látni és hallani a produkcióját.
    • A többi produkcióra nem igazán emlékszem (ha volt egyáltalán), csak arra, hogy a 2 kirívó esettől eltekintve egyetértettem a zsűri döntésével.

Ennyit a szombati adásról. Várom a következőt, és kíváncsi leszek, hogy vajon kik jutnak be majd az élő műsorba. Jó lenne hagyományt teremteni, és idén is veszprémi győztest választani.

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Alapbeállítás re: X-Faktor 2011

Nagyon furán jelenik meg nekem ez a hozzászólás. Az eleje fehér alapon, felsorolásjelekkel, a többi szürke alapon, felsorolásjelek nélkül, de tagoltan. Érdekes. Mit rontottam el?

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Idézet g-easy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Valószínűleg bekerült valami kódrészlet is a leírásba, módosítottam.
    Köszönöm. És ha már itt írogatsz: nézted a műsort? Egyetértesz velem? Te melyik versenyzőt láttad jónak?

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Elég mozgalmas volt a múlthetem is, meg ez is az, így tv előtt nem sokat voltam.. Igazából az elejét szeretem, amikor felháborodnak a full tehetségtelen, elkényeztetett birkák. Mint az előzőben "ez magyarország, mert én olaszban elismert énekesnő vagyok" (a sztriptizbárban lehet)

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Most is jó volt a szombati X-faktor, már a 2. adás. Most egyetértettem a zsűrivel. Voltak emlékezetes pillanatok: pl. amikor Keresztes Ildikó megcsapkodta Geszti Péter fejét. De a másik visszatérő énekesnő is jó volt, talán még jobb is, mint aki miatt történt ez a fejcsapkodás (de az első jobb dalt választott). Tényleg őket kellett volna beválogatni Janicsák Veca és Shodeinde Dorka helyett. Volt még egy anya-lánya páros, az anya énekelt, a lánya táncolt. A lány jól táncolt, de az anyja tényleg rosszul énekelt. Az az erősen kisminkelt szőke nő is érdekes volt. Tényleg nem érdemelt továbbjutást, ahogy a testvérpár sem, akik azzal dicsekedtek, hogy zenészek vannak a családban. A zenész rokonok nem halltták, hogy egyiknek sincs hangja? Volt még egy versenyző (fiatal, gitározott és énekelt), aki továbbjutott, szerintem most még jogosan, de nem fog bejutni az élő műsorba. Róla azt gondoltam, hogy őt meghallgatnám egyszer a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, talán még végig is hallgatnám a koncertjét, de nem rá szavaznék a közönségszavazáson. De valahogy mégis azt érzem neki való közegnek. Még aki eszembe jut: egy hermafrodita (vagy annak kinéző) versenyző, akiről először azt hittem, hogy 40 év körüli nő, aztán kiderült, hogy férfi és csak 21 éves. Ő jól megosztotta a zsűrit, én megértem Malek Miklóst is, hogy nem találta jónak, de a többieket is, hogy továbbjuttatták. Én nem biztos, hogy továbbjuttattam volna, szerintem ki fog esni még az élő adás előtt (annyira nem jó, hogy oda bejusson), de tényleg különleges egyéniség, viszont tényleg nincs túl jó hangja. De ha nem lenne hamis és mégis maradna ez a hangszín, akkor nagy jövő állna előtte. Kb. ennyi versenyző jut most eszembe... Az érzésre emlékszem csak, hogy jó volt a műsor, mindenkit érdemes volt megnézni, egyeseket ezért, másokat azért, és egyetértettem a mentorokkal, azokat juttattam volna tovább, akiket ők.

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Szombaton is lesz műsor, érdemes lesz nézni, még mindig a válogatás megy, amikor elégedetlenkednek a kiesők...

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Az X-Faktor elejéről lemaradtam, ott kapcsolódtam be, amikor egy női versenyző nem a saját stílusát énekelte. Róla is van véleményem, meg még 1 versenyzőről, aki nem jutott tovább (szavazategyenlőség miatt), de én továbbjuttattam volna. De a többiek közül nem maradt meg bennem senki, aki nagyon emlékezetesen jó vagy rossz lett volna, inkább csak az összbenyomásra emlékszem, hogy most több jót mutattak, mint máskor, és egyetértettem a mentorokkal. Arra az 1 versenyzőre lettem volna kíváncsi, akinek csak az értékelését mutatták, és azt mondták neki, hogy becsülik, amiért saját dalt hozott, del egközelebb ne hozzon.

Aki nem a saját stílusában énekelt, azzal csak annyi baj volt, hogy nem tanulta meg rendesen a Zene nélkül mit érek én? dal szövegét. Igaza volt Malek Mikósnak, hogy meg kellene tanulni a szöveget, ha valaki kiáll a színpadra. Az a dal egyébként nem a kedvencem, inkább a "nem rossz, de nem is jó" kategóriába sorolnám (de ahhoz képest meglepően jó, hogy Máté Péter dala), viszont kitűnően lemérhető benne az énekesek tudása (Ki a jó énekes? Ki a hatásos előadó?), mert akiről a "Zene nélkül mit érek én?" sornál nem az jut eszembe, hogy "Zenével sem sokat!", az már tud valamit. (Az eredetiről is eszembe szokott jutni az a mondat...) Kár, hogy éppen a refrén előtt állították le. De a saját műfajában már jól énekelt, és tovább is jutott. Megérdemelte.

Akit még továbbjuttattam volna: egy táncos produkció, aki nagyon szereti Michael Jacksont, és a Black or white-ot énekelte. A hangjával sem volt baj, csak ahlk volt, de nem hamis (kb. ilyen hang jönne belőlem is, ha odaállnék), de a színpadi show, a táncos produkció kifejezetten jó volt, megvan benne az X-faktor. Én leginkább Geszti Péterrel értettem egyet az ő esetében. Geszti Péter és Nagy Feró tovább is juttatta volna, de Malek Miklós és Keresztes Ildikó nemmel szavazott, 2:2 lett az állás, ezért nem jutott tovább a versenyző.

Malek Mikós egyébként egy báránybőrbe bújt farkas, mert belőle nézném ki a legkevésbé, hogy szigorú (ő a legfiatalabb mentor, és én a fiatalságról gyakran a lazaságra, engedékenységre asszociálok, és ő amúgy is mindig mindenkire mosolyog, ami szintén nem a szigor jele), de mégis ő a legszigorúbb mentor, ő mond leghamarabb nemet a versenyzőknek, ha nem tetszik neki valami.

Jövő héten is selejtezők lesznek, mindenkinek nagyon ajánlom...

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Ezen a szombaton is jó volt az X-faktor. Tetszett az egyik versenyző szövege, azt hiszem biztonsági őr, hogy "A lábamon kívül is van-e bennem X". A mentorokkal nagyon egyetértettem, egy baráti társaságot kivéve. Ketten voltak, külön indultak, erdélyiek. Az elsőnek olyan hangja volt, mint Lovasi Andrásnak, csak jobb (megvolt benne az, amitől Lovasi András hangja egyedi, de nem volt meg az, ami Lovasi András hangjában zavar), és valami undergroundot énekelt. Őt én egyértelműen továbbjuttattam volna, de csak 3 igent kapott a mentoroktól, amivel éppenhogy továbbjutott. Utána jött a barátja gitárral, és nagyon zárt, leszorított torokkal. Ő szerintem nem volt annyira jó, hogy továbbjusson. Erősen határeset volt nálam: nem annyira jó, hogy továbbjusson, de nem annyira rossz, hogy kiessen. A mentoroktól mégis 4 igent kapott, tehát őt jobbnak látta a zsűri, mint a 3 igenes barátját. Ezzel nem értettem egyet, a többivel igen. Ezt az énekes-gitáros versenyzőt az X-Faktorban nem tudom elképzelni, de a Veszprémi Utcazene Fesztiválra talán beférne, 2-3 dalt meg is hallgatnék tőle, de egy egész koncertet nem, és nem rá szavaznék a közönségszavazáson sem.

Volt egy női versenyző, aki Cserháti Zsuzsát énekelt, a dalválasztással nagyon nem értettem egyet, de jogosan jutott tovább a hangja miatt. Valamelyik mentor (talán Geszti Péter?) megdicsérte azért, mert nem utánozza Cserhátit, de azt egyik mentor sem merte kimondani, hogy nem Cserháti Zsuzsára, hanem Keresztes Ildikóra hasonlít a hangja. De Keresztes Ildikó megdicsérte.

Ha már Keresztes Ildikót emlegettem: egyszer nagy meglepetést okozott nekem a művésznő. Megszoktam, hogy ha egy versenyző 3 igennel jut tovább, akkor mindig Malek Miklós mond nemet, a többiek igent. De legutóbb felborult a papírforma, az egyik háromigenes versenyző Keresztes Ildikótól kapta a nemet. (Talán a két barát közül az első? Ebben nem vagyok biztos.)

Aki még megmaradt bennem: a félig fekete amerikai hölgy, akinek az anyja magyar, és Bartók Béla a rokona. Ő tényleg jó volt.

Nagy leégés volt viszont az a versenyző, akit az énektanára bíztatott a jelentkezésre. A zsűri is elképedt rajta, hogy egy énektanár egy ilyen rossz veresenyzőt ajánl, és én is csodálkoztam. De volt még egy általános iskolai énektanárnő is, aki nem tudott énekelni. Ez szörnyű! De tényleg nem volt hangja....

Sok jó és sok rossz versenyző volt még, de kb. ők maradtak meg bennem. A jövő héten már nem selejtező lesz, most már kiválasztották a 150 legjobbat. Jövő szombaton és vasárnap is a táborból látunk műsort, ahol a 150-ből 24-et válogatnak ki. (Ez az október 1-2. hétvége.) Utána október 8-9-én megint lesz műsor szombaton és vasárnap is, a mentorok házából, ahol 24 közül 12 versenyzőt választanak. Ez a 12 versenyző szerepel majd az élő adásokban. Októberben is érdemes lesz nézni az X-faktort.

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Bejutottak a versenyzők a 24-be. Akinek a továbbjutásával nem értek egyet: Barna Gergely (mit szeret a zsűri egy ilyen sírós kisfiún, akinek még egyénisége sincs, és akit már első körben kiszórtam volna a selejtezőben?), az iker lányok, és a szőke erdélyi srác (ő is valamilyen Gergely, a fekete hajú barátja meg valamilyen Norbert, szerintem neki kellett volna továbbjutnia), Kocsis Tibor (nem szimpatikus, mint ember, és a hangjában sincs semmi jellegzetes, annak ellenére, hogy tiszta a hangja, mégsincs benne X-faktor, nem köt le, nem hat rám), és egy olyan páros, akik nem egy pár, csak eljátsszák. Előttük énekelt a másik páros, akik jók voltak, ők is továbbjutottak. Akiknek szurkolok: Kovács Vera (ő talán a legfiatalabb köztük, de nagyon tehetséges, esélyesnek tartom a végső győzelemre is), Oltyán Attila (ő az a különleges emberek, aki mindig megőrül a színpadon, mindig pszichothriller szerűen énekel, egy kicsit modoros, de a stílusa jó), Tarány Tamás, (biztonsági őr), Borzné Kovács Violetta, Luther Beuka, és az Apollo 23 (ők az a csapat, akiket a mentorok raktak össze). Egy másik csapat is szimpatikus, a Rock Tenors, de ők csak előadóként azok, emberként kevésbé. Akinek a kiesésével nagyon egyetértettem: a kék szemű cigány, most nem jut eszembe a neve, de 2-2 arányban akarták továbbjuttatni. Akinek nem feltétlenül kellett volna továbbjutnia: Farkas Éva, ő is cigány, de egyiküknek sem a származásával van bajom, hanem a hangjával, csak ez a legjellemzőbb tulajdonságuk, ami alapján felismerhetők. A 3 visszatérő közül Mazsit nem tartottam jónak, örülök, hogy kiesett, Katica határeset volt, megértettem, hogy miért ejtették ki, Enikő viszont remélem bekerül a legjobb 12-be. Ezen a héten szombaton és vasárnap is lesz X-Faktor a mentorok házából, most a 24-ből 12 marad, kategóriánként 3, ők lesznek majd az élő adásokban.

Oldal: 1 / 5 12345 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104