Részemről ami abszolute favorit lesz a RED. Illetve egy-két jobb könyvből igazán csinálhatnának filmet, mint ahogy a The Road is siker kassza lett!
Van egy regény, novella, videojáték esetleg képregény melyből filmadaptáció készül? Esetleg láttál egy jó filmelőzetest és már tűkön ülve várod, hogy végre megjelenjen a mozikban? Vagy egy folytatásos filmsorozat következő részét várod?
Melyik az a film, ami még nem jelent meg és te a legjobban várod?
Részemről ami abszolute favorit lesz a RED. Illetve egy-két jobb könyvből igazán csinálhatnának filmet, mint ahogy a The Road is siker kassza lett!
Általában a könyvek sokkal jobbak, mint az abból készült film. Nekem eddig ez a tapasztalatom. Ott vannak pl a twilght, vagy a harry potter filmek...jó az alaptörténet, egyedi, de a filmet nem tudják igényesen jól megcsinálni. Mégis nagyon sokat kaszálnak vele, mert a könyvek által ismert a sztori és sokan kíváncsiak a filmre..
Én elég sokat olvasok utazás közben, de mivel elég rossz a tapasztalatom a könyvek megfilmesítéséről, ezért én csak 1-2 kedvencet szeretnék látni a filmen.....
Az a lényeg hogy leírd melyik kedvenceidre gondolszEz a topik címe meg a témája is
Én már leírtam hogy mi az amit szívesen megnéznék a moziba és ahhoz tartom is magam
A Twilight meg a Harry potter az ebben a témában elég klasszikusMeg azért is lesz sikeres a film mert aki olvasta már azért is elmegy a moziba mert kíváncsi hogy amit ő napokon heteken át olvasott azt hogy bírják 1-1,5 órába vizuálisan is összefoglalni, aki meg nem olvasta az meg azért mert ideje nem volt vagy nem szeret olvasni az meg azért nézi meg mert sokat hallott már róla
Garantált a siker
Én Collins - Az éhezők viadalára vagyok kíváncsi! A könyvet alig tudtam letenni a kezemből. Végre egy mű, ami nem törekszik mindenképpen arra, hogy szerelmi szálat hozzon létre a szereplők között...
Úgy hallottam 2011-ben kezdik forgatni a filmet belőle. Remélem ezúttal nem fognak mellé - mint sok könyv filmes átültetésénél volt már rá példa.
Egyetértek, hogy a filmek ezen a téren népszerűbbek, mint a könyvek. Sokan szívesebben nézik meg a bestseller könyvek filmes átültetését. Akár azért mert nem szeretnek olvasni, vagy mert nincs kedvük. Ha jók a tapasztalataik a filmmel, utána már akadnak, akik kedvet kapnak a könyv elolvasásához is, amiből a film készült.
Szerintem kár, hogy megfordult a sorrend - amondó vagyok, hogy jobb egy művet először elolvasni és elképzelni a szereplőket és az eseményeket a saját fantáziánkkal, majd utána megnézni, hogy ezt hogyan valósították meg filmben.
Teljesen egyetértek, én pont A gyűrűk uránaknak a 3. kötetének felénél jártam, amikor kijött az első rész filmadaptációja, és sajnos akkora volt körülötte a felhajtás, hogy muszáj volt megnéztem - nagy bánatomra, a maradék felét már Elijah Woodal és Orlando Bloommal képzeltem el.
Az éhezők viadalát olvastam, erősen a Battle Royale-ra hajazott, olyan érzésem volt mintha, ugyanez lenne csak "nyugati" stílusban. Tetszett, és most jött ki a második része a Futótűz, ami már sokkal eredetibb sztori, pont ezért fogom elolvasni.
Visszaolvastam, amit a múltkor írtam és úgy érzem nem egyértelmű teljesen, ahogy fogalmaztam.
Szóval Collins - Az éhezők viadalának a filmbeli átültetésére vagyok kíváncsi - mert a könyvet olvastam és nem bírtam letenni a kezemből : )
Az éhezők viadalát olvastam, erősen a Battle Royale-ra hajazott, olyan érzésem volt mintha, ugyanez lenne csak "nyugati" stílusban. Tetszett, és most jött ki a második része a Futótűz, ami már sokkal eredetibb sztori, pont ezért fogom elolvasni.[/QUOTE]
Valóban, ezt én is éreztem, mikor olvastam. De minden jó/rossz dologból, szóval tulajdonképpen mindenből készül remake vagy arra hajazó dolog - ez az általános tendencia.
Mindenesetre nekem Az éhezők viadala abszolút bejött. Tetszett ez a világ is, amit Collins tárt elém.
Kíváncsian várom a folytatását, mert ahogy írtad tényleg eredetibb sztorinak tűnik és emellett meglehetősen ingergazdagnak is
sziasztok!
Én az Uncharted című filmre leszek nagyon kíváncsi a játékból milyen filmet tudnak kihozni. A Max Payne-t eléggé elkeserítő lett, de nem Mark Wahlberg miatt, most is ő lesz a főszereplő kíváncsi vagyok milyen lesz.
Az Éhezők Viadala is érdekel majd. Szerencsére az írónő nem adja ki a kezéből a forgatókönyv írását, úgyhogy biztosan hasonló párbeszédek lesznek mint a könyvben és nem lesznek nagy változtatások. Legalábbis remélem. Mindig jó, ha az író ott van a megfilmesítésnél. Persze sajnos ez már nem lehetett így pl. a Gyűrűk Ura triologiánál
Engem is érdekelne a Suzanne Collins könyvéből készült film. De mint sokan mások, én is úgy vagyok a könyvből készült filmekkel kapcsolatosan, hogy legtöbbször csalódást okoz az a film, amelyet már olvastam könyvben. Sokszor a legjobb részeket hagyják ki a könyvből, vagy csak egyszerűen egészen más megváltoztatják a story-t, és így tovább. Remélem, hogy itt más lesz a helyzet. Az mindenképpen pozitív, hogy S.C. írja a forgatókönyvet is. Az mondjuk viszont nem kecsegtet semmi jóval, hogy már abban az évben bemutatják majd, mikor elkezdik forgatni. Remélem nem csapják össze, én nem megy a gyorsaság a minőség rovására. Ennek ellenére várom, de remélem, hogy miután megnéztem nem fogom sajnálni a mozijegy árát. A második részét most olvasom, semmivel nem marad el az első könyv izgalmai mögött. Hasonlóan fantasztikus könyvnek tartom, és aki szeret ebben a témakörben olvasni, annak mindenképpen ajánlom
Kíváncsi vagyok, milyen film készül a Suzanne Collins történetből.
Bár azt gondolom, ebben a műfajban egyszerűen szomjazik az olvasó a filmre.
Egy romantikus könyv esetében sokkal könnyebb elrontani a filmet de egy sci-fi, vagy fantasy esetében ez másképp van. Sőt, szerintem ebben a műfajban a vizuális élmény sokkal jobb, mint elolvasni a történetet. Persze, annak is megvan az előnye, mert úgy mindenki saját fantáziájára van bízva, hogyan is képzeli el.
Az egy év azért nem annyira rövid idő, belefér, hogy be is mutassák.