Eredmény: 1 - 8 (8) összesen

Téma: Sci-fi

Félisten Grievous logója
    Hely
    Az
    Hozzászólás
    766

Alapbeállítás Sci-fi

Nincs ember a földön, aki ne ismerné Geoge Lucas fantasztikus filmjeit. A Star Wars minden bizonnyal a leghíresebb munkája, milliárdnyi rajongója van. 1977-ben jelent meg a moziban az Egy új remény, 1980-ban a Birodalom visszavág és 1983-ban a Jedi visszatér. A sikeres bevétel miatt Lucas csinált egy előzménytrilógiát is, bár azok már nem hoztak akkora sikert. Ki szereti a ski-fit?

Utoljára módosítva: Grievous által : 2009-09-19 23:07

iceman36
    Vendég iceman36 logója

Alapbeállítás re: Star Wars

Én ismerem a Star Warst gondolom ez nem meglepő :P.
    De viszont nagyon utálom,még egy részét sem láttam és nem is érdekel

Félisten Grievous logója
    Hely
    Az
    Hozzászólás
    766

Alapbeállítás re: Star Wars

Szomorú hírt kell, hogy közöljek. Hosszas betegség után elhunyt Kristóf Tibor, 67 éves korában. Ő volt Darth Vader eggyik szinkronhangja a három közül. Nyugodjon békében.

ant
    ant nem elérhető
    Aktív tag ant logója
    Hozzászólás
    131

Alapbeállítás re: Sci-fi

Idézet Grievous eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nincs ember a földön, aki ne ismerné Geoge Lucas fantasztikus filmjeit. A Star Wars minden bizonnyal a leghíresebb munkája, milliárdnyi rajongója van. 1977-ben jelent meg a moziban az Egy új remény, 1980-ban a Birodalom visszavág és 1983-ban a Jedi visszatér. A sikeres bevétel miatt Lucas csinált egy előzménytrilógiát is, bár azok már nem hoztak akkora sikert. Ki szereti a ski-fit?
    Imádom a sci-fit! A Star Wars előzménytrilógiája nem tetszett. Kedvencem az Alien - filmek! A régi Majmok bolygólya is elég jó ( a feldolgozás már nem ). Az Űrszekerekről már rengeteget hallottam, de még csak a régi részeiből láttam egyet-kettőt. Az sem mostanában volt.

Aktív tag Expekt logója
    Hozzászólás
    124

Én is imádom a science fiction-t csakhogy a star wars nemegészen az! Inkább a népmese kategóriába sorolható, ami jövőbeli történetbe van ágyazva. A tudomány semmi szerepet nem játszik benne, csak azért mert űrhajók röpködnek benne még nem lesz igazi sci-fi. Amit én inkább szeretek, és tartok sci-fi nek az a star trek, legyen szó szinte bármelyik star trek sorozatról is.

Pörölykezű sibidubiwápápábubáp logója
    Hozzászólás
    224

Huu most láttam tegnap a splice-ot és mindenkinek csak ajánlani tudom, a nem is olyan távoli jövőben játszódik, a lényeg, hogy génmódosításokkal uj fajokat hoznak létre, csak állatok dns- eiből, de létrehoztak egy ember állat keresztezést ami viszont nem várt eredményeket hozott, sötét hangulatú, de nem horror sokkal inkább scifi izgalmas akciódus mindenkinek ajánlom!!!

Tag darkspencer logója
    Hozzászólás
    56

Idézet sibidubiwápápábubáp eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Huu most láttam tegnap a splice-ot és mindenkinek csak ajánlani tudom, a nem is olyan távoli jövőben játszódik, a lényeg, hogy génmódosításokkal uj fajokat hoznak létre, csak állatok dns- eiből, de létrehoztak egy ember állat keresztezést ami viszont nem várt eredményeket hozott, sötét hangulatú, de nem horror sokkal inkább scifi izgalmas akciódus mindenkinek ajánlom!!!
    Erről a génmódosítgatásról eszembe jut egy cikk, amit nemrég olvastam. Az Egyesült Államokban végeztek mérést egy 5000 mérföld hosszú szakaszon szállítási útvonalak mentén, ahol 600 ponton vettek mintát az útmenti vadon termő repcéből. A vizsgálatok után kiderült, hogy két különböző vegyipari cég anyagaival találhatók meg bennük, amik ugye a kártveők ellen lettek kifejlesztve az ipari repceföldeken. Az a probléma, hogy a két cég nagyon nem egy helyen van földrajzilag. Tehát az a következtetés, hogy ahogy a szállítás folyt a kaionokról leesett pollenek beporozták a vadon termő növényeket, és sikerült ilyen hibrideknek kialakulniuk. Az a probléma, hogy amikor ezeket a mesterséges géneket tervezték, akkor nagyon nem volt beleszámítva az, hogy ilyen eset előfordulhat, és nem tudjuk a hatását. Ez még nem is lenne nagy baj, ha el tudnánk különíteni a növényeket, de mivel kijutott a vadonba, és kontrolállatlan körülmények között terjednek, ezért nem tudjuk megfékezni, hogy mesterségesen módosított növények nőjenek ilyen formán. És ez még csak a repce volt, nincs benne semmilyen extra dolog.
    Akkor gondoljatok csak bele, hogy mi lehet a többi növénnyel, amit nem ellenőriztünk le. Nem is tudjuk az összeset. Olyan szinten szétzúztuk az ökoszisztémát, hogy talán tényleg nem is lenne baj, ha a Föld rendetrakna végre.
    Nem kell ehhez scifi film, hogy belefuss ilyenekbe, csak elég körbenézni Bár ebből nem lesz izgalmas film

Pörölykezű sibidubiwápápábubáp logója
    Hozzászólás
    224

Azért ez nem olyan nagyon sci-fi növényeket mindig is kereszteztek ott van például a kukorica, a csemege kukorica sem úgy terem azt is évekig keresztezik, csak menj el az alföldön a földek mellett táblák vannak leszurkálva a rengeteg fajta kukorica közé és ott vizsgálgatják meg módosítgatják őket. Mer te keresztezésről beszéltél nem pedig génmódosításról. A kettő azért közel sem ugyan az sőőőt.
    Ha a növények esnének át génmódosításon akkor az úgy nézne ki, hogy például a kukoricát kevernéd a repcével és abból olyan kukorica lenne ami olajos és olajat termel, ami hasznos. Persze nyilván még nem állunk ilyen szinten sem a természettel sem a tudománynál, hogy ezt így előállíthassuk. De persze jól hangzik... Például képzeljétek el hogy a repcét a kukoricával és azt a burgonyával kereszteznéd! Kialakulna egy olajos termésű kukorica aminek a föld alatti gumói krumpli ízűek!
    +szorosan újra hasznosítható egyetlen egy növény!

A téma címkéi: