Avagy a csúcspont. Az "X-Men -Az Elsők" most került a mozikba. Ennek apropóján jutott eszembe, hogy vajon mikor készítik el a titkos háború filmet?
Régen nagy Pókember rajongó voltam. Szinte megvan az összes képregény az első sorozatból, 1-től 120 részig kb. Havonta jelent meg, én úgy a 30. résztől lettem előfizető, de a korábbiakat is megszereztem innét-onnét. Régen azt csinálták, hogy ha be akartak vezetni egy új képregényt (X-Men), akkor a már futó (Pókember, Superman) képregények végére tettek rövid történeteket 10-20 számon keresztül. Egy ilyen volt a Titkos Háború is, csak az nem mint új, hanem mint egy kiegészítő történetként jelent meg. Itt a marketing az volt, hogy a kb. 30 részből 5 a pókemberben, 5 az x-men-ben, 5 a superman-ben stb jelent meg. Annyira jó volt, hogy meg is vettem mindet.
A történet röviden:
Van a túlontúli aki egy galaxisok között (a molekulaember által) nyílt résen jutott a világunkba. Róla azt kell tudni, hogy gyakorlatilag mindenható. Egy darabig figyelte a világunkat és arra jutott, hogy nincs értelme az életelme, mert a rossz elhatalmasodik a jó felett. Hogy igazát bizonyítsa, vagy megcáfolja, létrehozott egy bolygót, ahova összegyűjtötte az összes szuperhőst és szuper gonoszt, hogy megvívjanak egymással. A győztesnek teljesíti amit kér.
Itt szerez pókember is új, fekete ruhát, amiről később kiderül, hogy egy élőlény.