Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (15) összesen

Téma: Évgyűrűk magánnyugdíjpénztár reálhozam = 0, azaz nulla forint!

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Alapbeállítás Évgyűrűk magánnyugdíjpénztár reálhozam = 0, azaz nulla forint!

Kb. 5 év folyamatos és fizetett munkaviszonnyal nulla forint a reálhozam. De úgy nulla ám, hogy amúgy mínusz, csak hát nem küldhetnek csekket. A nővérem 1 (azaz egy) év munkaviszonyára, 56 ezer forintot kapott. Én úgy, hogy a fizetésem kb. dupla annyi volt, 5 év után nulla.

Kérdem én, erre lehet kötelezni? Erre, hogy fizessek kötelezően azért, hogy elkaszinózzák? Ettől nagyobb eséllyel van "reálhozamom" ha egy félkarú rablóba dobálom, mert ha beüt véletlen a jackpot, akkor bizony kaszálok. Bár van vagy 10.000:1-hez esélye, hogy beüssön, de az még mindig jobb, mint itt ami volt.

Azért érdekelne az Évgyűrűk befektetési tanácsadójának a keresete, amit az elmúlt 5 évben kapott. Ha itt maradtam volna, gondolom a nyugdíjam is nulla lett volna. Nem szoktam neten anyázni, de nektek tényleg a k. anyátokat.

Félisten Bíborvirág logója
    Hozzászólás
    618

Alapbeállítás re: Évgyűrűk magánnyugdíjpénztár reálhozam = 0, azaz nulla forint!

Idézet g-easy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kb. 5 év folyamatos és fizetett munkaviszonnyal nulla forint a reálhozam. De úgy nulla ám, hogy amúgy mínusz, csak hát nem küldhetnek csekket. A nővérem 1 (azaz egy) év munkaviszonyára, 56 ezer forintot kapott. Én úgy, hogy a fizetésem kb. dupla annyi volt, 5 év után nulla.

Kérdem én, erre lehet kötelezni? Erre, hogy fizessek kötelezően azért, hogy elkaszinózzák? Ettől nagyobb eséllyel van "reálhozamom" ha egy félkarú rablóba dobálom, mert ha beüt véletlen a jackpot, akkor bizony kaszálok. Bár van vagy 10.000:1-hez esélye, hogy beüssön, de az még mindig jobb, mint itt ami volt.

Azért érdekelne az Évgyűrűk befektetési tanácsadójának a keresete, amit az elmúlt 5 évben kapott. Ha itt maradtam volna, gondolom a nyugdíjam is nulla lett volna. Nem szoktam neten anyázni, de nektek tényleg a k. anyátokat.
    Én is Évgyűrűs voltam. Egy kanyit sem kapok. Ocsmány ez a világ.

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Alapbeállítás re: Évgyűrűk magánnyugdíjpénztár reálhozam = 0, azaz nulla forint!

Én Honvédes voltam közel 8 évig. 780ezer jött be most, holott nem voltam eleresztve fizetésügyileg.
    Egyébként én visszanézném a helyetekben, hogy mikor mennyi a hozam, stb. Min. évente kell kapni ilyen értesítőt. Ha úgy néz ki, hogy nem okés (kevés a hozam), akkor váltani kell. Bár ez annak, aki már otthagyta, késő, de aki még mindig MANYUPos, annak érdemes így tennie.

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Igen, visszanéztem. Vagyis nem vissza, hanem miden évben néztem. A válság előtt még volt valamennyi, aztán pedig azt hittem, hogy mindenkinek ez van, mert hát válság van. De nem, viszont amikor már láttam, hogy mínuszos (kb. az elmúlt évben lett az), akkor már késő lett volna váltani és már felmerült az állami nyugdíj.. Ez volt az igazán mellbevágó, hogy mások egy, vagy pár évre aránylag sokat kaptak, csak itt lett nulla..

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Ez elég gáz. Akkor ezek szerint óriási mázlim volt, hogy Honvédes voltam.

Tagocska mésziedit logója
    Hozzászólás
    1

Sajnos én és a férjem a kezdettől tagja voltunk az évgyűrűk magánnyugdíjpénztárának. Minden évben nagy befektetések mellett csak igérgetés volt a nagy hozam. Én 1.700.000,-ft után nem kaptam semmit. A férjem pedig 4 millió forint után is ugyanannyi semmit nem kaptunk. Ezt nem tudom elhinni, hogy 5 millió forint után ne legyen semmi reálhozam. Hova lett a pénzünk?

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Idézet mésziedit eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Hova lett a pénzünk?
    Alapvetően ez úgy működik, hogy odaadod nekik a pénzedet. Ezt meg ők jól befektetik. És a befektetésből jövő haszon egy része a tiéd lesz, a másik részéből meg fenntartják magukat.
    Olyan, mint egy bank esetében, ahol berakod a pénzedet, és a bank befekteti, majd abból fizet kamatot neked.
    - Előnye, hogy ha jól fektetik be, akkor elég sok pénzt kaphatsz (illetve kaphatnál, ha csak magadnak fektetnéd be, nem pedig rajtuk keresztül, mert így osztoznod kell velük).
    - Hátránya, hogy ha nem jól fektetik be, akkor nem lesz hozamod. Sőt, bizonyos befektetési típusok esetén még mínuszba is lekerülhetsz. (Itt a MANYUP esetén ez utóbbi kizárt, mert az állam garantálta, hogy nem lehetsz mínuszos, legalábbis elméletben.)
    Szóval jó eséllyel nálatok az utóbbi volt. Hogy most itt lenyúlták a pénzeket, vagy csak simán bénák voltak, azt nem tudom megmondani. De tény, a pénzügyi világban nem csak sikerek vannak.

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Persze scs, ez világos. De az fura, hogy egészen az elmúlt évekig pluszos volt, illetve szörnyen idegesítő, hogy KÖTELEZŐ magánnyugdíjpénztárról beszélünk. Nem az én döntésem volt, hogy beléptem. Be kellett lépni. (ok, az az én döntésem volt, hogy ide, de ez volt még a legkonzervatívabb jellegű ahol kb azt feltételeztem, hogy a befektetés az banki lekötést jelent) Ezzel az erővel én is tőzsdézhettem volna belőle, vagy akár elmehettem volna egy kaszinóba és a ruletten feltettem volna a feketére dupla vagy semmi alapon. De ha legalább csak én bevittem volna egy bankba, egy rakás kamatot kaptam volna. Szóval a felelőtlen kaszinózás, amit csináltak, úgy, hogy mások nyugdíjáról van szó.. ez az idegtépő.

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Igen, ez érthető. Ezért is mondom mindig, hogy önkéntes nyugdíjrendszerre kellene átállni - fizesse mindenki magának, ahogy akarja, meg amennyit akar.
    De ezt megírtam már ezen a fórumon is, mégsem hoztak ilyen nyugdíjtörvényt. Beszélhetek én, nem hallgat rám senki.

Félisten Bíborvirág logója
    Hozzászólás
    618

Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Igen, ez érthető. Ezért is mondom mindig, hogy önkéntes nyugdíjrendszerre kellene átállni - fizesse mindenki magának, ahogy akarja, meg amennyit akar.
    De ezt megírtam már ezen a fórumon is, mégsem hoztak ilyen nyugdíjtörvényt. Beszélhetek én, nem hallgat rám senki.

Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104