Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (13) összesen

Téma: Bankszámla - lekötött betét

g-easy
    Vendég g-easy logója

Alapbeállítás Bankszámla - lekötött betét

Jobban áttúrtam az ebankomat és csak most vettem észre, hogy tudok lekötni betéteket..

Tud erről valaki valamit?

Az OTP-nél ilyen lehetőségek vannak:

Fix
    Változó
    Piramis betét
    Net lekötött betét
    Ráadás betét
    Ritmus betét

És ilyen elhelyezés módok:
    egyszeri
    folyamatos
    tőkenövekményes folyamatos
    kamattal növelt tőkenövekményes folyamatos

Ezek mit takarnak? Már keresem az OTP honlapján, de szívesen fogadnám, ha valaki gyakorlati ismereteit megosztaná.
    https://www.otpbank.hu/portal/hu/Meg...Lekotes/Forint

Előre is kösz.

Tagocska Zsan20 logója
    Hozzászólás
    4

Alapbeállítás re: Bankszámla - lekötött betét

Szerintem ez az egyik olyan bank, amely a legjobban lehúzza az ügyfeleit. Nem érkezett kb. 1 éven keresztül a bankkártyámra pénz. Közös kártyánk van a párommal, de gondoltam megtartom a sajátomat is. Ennyi idő elteltével -4800 forint van a kártyámon.
    Kelezési költség? Hisz nem volt mit kezelni. Pénzt nem szedtem le róla. Kamatok? De ennyi? Vagy esetleg a számlakivonat? Mi került havi 400 forintba, könyörgöm? Belföldi levél díja: 80ft. A maradék 320 a kezelési költség (nem volt mit kezelni), és a kamat???

Tagocska csontika logója
    Hozzászólás
    12

AZ OTP-vel én is befürödtem már sokszor. AZ ügyintézés is elég udvariatlan. Várnod kell egy csomót aztán meg tahók is az ügyféllel. Ha nincsenek millióid már nem is néznek emberszámba. Én inkább most kisebb bankokhoz vittem át a pénzem. A sopron banknál van egy jó befektetés 3 vagy 5 évre, 25000Ft felett már le lehet kötni a pénzed, és nem kell kamatadót fizetni.
    A citybanknál is vannak most jó befektetések. A kisebb bankok kezdenek rájönni, hogy azt az ügyfelet is becsülni kell, akinek nincs sok megtakarítása. Sokkal kedvesebbek és segítőkészebbek mint a nagy bankoknál. Az Erste is amilyen jó befektetéseket ígért, most azt hiszem, hogy a baleknek nézik az ügyfelet...

Tagocska candy logója
    Hozzászólás
    15

Idézet csontika eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    AZ OTP-vel én is befürödtem már sokszor. AZ ügyintézés is elég udvariatlan. Várnod kell egy csomót aztán meg tahók is az ügyféllel. Ha nincsenek millióid már nem is néznek emberszámba. Én inkább most kisebb bankokhoz vittem át a pénzem. A sopron banknál van egy jó befektetés 3 vagy 5 évre, 25000Ft felett már le lehet kötni a pénzed, és nem kell kamatadót fizetni.
    A citybanknál is vannak most jó befektetések. A kisebb bankok kezdenek rájönni, hogy azt az ügyfelet is becsülni kell, akinek nincs sok megtakarítása. Sokkal kedvesebbek és segítőkészebbek mint a nagy bankoknál. Az Erste is amilyen jó befektetéseket ígért, most azt hiszem, hogy a baleknek nézik az ügyfelet...
    Sopron Bank? Ilyen is van? Én speciel még nem hallottam róla, de mondjuk nekem a bankrendszerrel kapcsolatos műveltségem alapvetően kimerül abban, hogy van az OTP azt ennyi... Mondjuk az jól hangzik, hogy már 25 pénzzel be lehet fektetni, én azt gondoltam volna, hogy az minimum ilyen milliós szinten kezdődik.
    Na, de nem akarok túlságosan off-ba menni, úgyhogy még annyit, hogy nekem nem voltak ilyen problémáim, igaz csak egy egyszerű forintszámlám van, úgyhogy nincs sok gond vele, ügyintézést sem nagyon igényel.

Tagocska csilla90 logója
    Hozzászólás
    8

OTP szerintem egyre inkább elveszíti az emberek bizalmát. Legalábbis az én környezetemben már nagyon kevesen vannak náluk. Mindenki inkább kisebb bankokba teszi a pénzét. AZ erste-nek is voltak jó befektetései és a folyószámla is olcsón működött náluk, de most már velük is elszaladt a ló.
    Én már régóta ismerem a Sopron bankot. Bár még nem nyitottam náluk számlát. Az biztos , hogy a hosszabb távú lekötéseknél sokkal kockázatmentesebb helyen van a pénzünk és 5év lekötés után kamatadót sem kell fizetnünk.

Tagocska kirikarika logója
    Hozzászólás
    12

Nálunk is hasonló a helyzet, kimenekültünk az OTP zöld szárnyai alól. Konkrétan egy kisvárosi takarékszövetkezetre cseréltük. A nagyobb bankokkal tényleg az a baj, hogy bármikor bármi megtörténhet velük, és nagyobb is a bukás az ő esetükben.
    Jól hangzik, hogy nem kell kamatadót fizetni 5 év után, csak az az 5 év hosszú idő. A 25000 forint elég barátságos ár, csak az a baj, hogy még annyit sem tudok megtakarítani

Tagocska guevajan logója
    Hozzászólás
    26

Sziasztok!

Egyetértek veletek abban, hogy a nagy bankok semmibe veszik a "kishalakat", mert nem tudnak érdemben annyit hozzáadni a banktőkéhez, mint egy milliomos, akinek személyre szabott feltételeket biztosítanak lekötés, hitel esetén. Nekünk csak az akciókból lehet szemezgetni, az is tény, hogy kezdik felismerni a kis bankok, hogy az ügyfelekből élnek, elég sokan el is pártoltak az OTP-szerű bankoktól, azon az egyszerű oknál fogva, hogy a kamatok nevetségesen alacsonyak. Biztosan többletköltség lenne sok, kis összegű megtakarítás nyilvántartása és a számítógépes rendszert is leterhelné, de rájöhetnének, hogy sokakat csak a megszokás tartja ott, ma már egy kisebb bank is biztonságos, főleg, hogy a válságnak már csak utórengései vannak és remélhetőleg jövő évben már felfelé fog tendálni a pénzügyi helyzet, legalább az európai régióban!
    Az emberek tanultak a hitelfelvétel veszélyeiből és sajnos elég sokan a saját bőrükön tapasztalták meg, hogy milyen könnyen be is dőlhetnek ezzel!
    Remélem eljön az a szemléletváltás is, hogy nemcsak hitelt vesznek fel és a nemlétező pénzüket költik el, hanem takarékoskodni is fognak, hogy kicsit megcsapolják azt az óriási profitot, amit a bankok halmoztak fel a válság idején! Utánanéztem a kisbankok ajánlatainak és valóban van kedvező feltételekkel rendelkező betét, bár a likviditási problémát nem lehet kiküszöbölni, magyarán ha 3 vagy 5 évre teszed be a pénzed, azt ott is kell hagyni, ellenben a Sopronbanknál kamatadónak is csak a felét kell kifizetned, természetesen a betétidő lejárta után, ha közben "töröd" fel a betétet, akkor sajnos a kamatnak csak a felét kapod meg a többit "lenyúlják", de ez érthető, hiszen szerződést kötnek veled!
    Sajnos én sem vagyok nagy sprórolóbajnok, de valahol csak el kell kezdeni!
    Inkább félreteszem a pénzt, minthogy értelmetlen dolgokra költsem el, ahogy láttam december 31.-ig van lehetőséged lekötni a pénzt 3 vagy 5 éves futamidőre, elgondolkodtató lehetőség, viszont ezt a decemberi dátumot kissé "siettetősnek" gondolom, ti nem ?

Tagocska Hadtel logója
    Hozzászólás
    24

Idézet guevajan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    [...] magyarán ha 3 vagy 5 évre teszed be a pénzed, azt ott is kell hagyni, ellenben a Sopronbanknál kamatadónak is csak a felét kell kifizetned, természetesen a betétidő lejárta után, ha közben "töröd" fel a betétet, akkor sajnos a kamatnak csak a felét kapod meg a többit "lenyúlják", de ez érthető, hiszen szerződést kötnek veled!
    Annyit emlegettétek most ezt a Sopron Bankot, hogy utánaolvastam mit is tud ez. Az első ami feltűnt, hogy nem teljesen úgy van ahogy te mondod. Ha három évre kötöd le a pénzed akkor igen, a kamatadó felét kell csak megfizetned, de ha öt évre kötöd le akkor teljes egészében megúszod! Ezt azért fontosnak tartom megjegyezni!

Ha a lekötési időszak vége előtt akarsz hozzájutni a pénzedhez akkor örülhetsz ha a kamatnak megkapod a felét, ez abszolút pozitív, ugyanis a legtöbb helyen a kamat teljes összegét elbukod ha akár csak egyetlen nappal is korábban próbálod kivenni.

Tagocska palmus88 logója
    Hozzászólás
    10

Idézet g-easy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Jobban áttúrtam az ebankomat és csak most vettem észre, hogy tudok lekötni betéteket..

Tud erről valaki valamit?

Az OTP-nél ilyen lehetőségek vannak:

Fix
    Változó
    Piramis betét
    Net lekötött betét
    Ráadás betét
    Ritmus betét

És ilyen elhelyezés módok:
    egyszeri
    folyamatos
    tőkenövekményes folyamatos
    kamattal növelt tőkenövekményes folyamatos

Ezek mit takarnak? Már keresem az OTP honlapján, de szívesen fogadnám, ha valaki gyakorlati ismereteit megosztaná.
    https://www.otpbank.hu/portal/hu/Meg...Lekotes/Forint

Előre is kösz.
    Ha elolvasod az aktuális kamatokra vonatkozó hirdetményben az apró betűs részeket is, választ kaphatsz a kérdéseidre... Gyakorlatban is úgy kell mennie mindennek, ahogy az ott le van írva. Ha bárminemű visszaélést tapasztalnál (ami nem meglepő a bankok esetében), pont ezekre tudsz hivatkozni is.
    A betétlekötést egyébként szerintem minden esetben egy racionális döntésnek kellene megelőznie. Körül kell nézni a "piacon", mi az aktuális legjobb ajánlat. Meg kell határozni milyen hosszútávra tervezünk, és ennek alapján utána kell nézni a legjobb feltételeknek ( ez az apró betűs részek elolvasásával is jár, sajnos elkerülhetetlenül ), ami a legjobb hozamot jelenti a számunkra, egyéni ügyfelek számára. Én inkább a hosszútávú, több éves időtartamra szóló lekötéseket ajánlom. Utána olvastam jobban a sopron bank ajánlatának. http://sopronbank.hu/tegyefelre/ Összességében, aki nem bízik az értékpapír alapú befektetésekben (én nagyon nem), annak jó választás. Olvassátok el az akciós ajánlat részleteit is, mielőtt döntést hoztok.

Tagocska csilla90 logója
    Hozzászólás
    8

Látom többen is látták a Sopron Banknak a kamatadómentes befektetését. Nézelődtem azóta máshol is, igazából körülbelül ilyen kamattal mennek a takarékszövetkezetekben is a lekötések, csak azokban én nem annyira bízom. Valahogy az van bennem, hogy amelyik pénzintézet kisebb, az kisebb vagyonnal is rendelkezik, ami pedig fedezetül szolgál egy esetleges pénzügyi csődnél. Szóval ha kisebb a vagyon, kisebb a fedezet, és akkor nincs biztonságban a nehezen összekuporgatott pénzem. De a Sopron elvileg osztrák kézben van, és ez nem hangzik rosszul. Számomra ez biztonságot nyújt, ott működnek a dolgok, nem úgy mint nálunk. De mivel a Sopron ajánlata még dec. 31-ig éle, és nem akarom elkapkodni a döntést...szerintem azért még keresgélek egy kicsit

Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104