Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (11) összesen

Téma: Államcsőd Magyarországon - hogyan képzeled?

HAL9000
    Vendég HAL9000 logója

Alapbeállítás Államcsőd Magyarországon - hogyan képzeled?

http://index.hu/gazdasag/magyar/2010...ett_a_moody_s/

Aki nem gondolt mostanában zombilázadásra, államcsődre, diktatúrára, polgárháborúra, vagy akár csak előrehozott választásokra, az szerintem be van lőve. :-)

- Mi lesz, ha bekövetkezik?
    - Kapunk segélyt?
    - Kormány lemond?
    - Vagy rákeni ezt is a nyuszira?
    - Újabb szakértői kormány?
    - Mi lesz a forinttal?
    - Mi lesz a hitelekkel?
    - Mi lesz a magánvagyonokkal?
    - Hogyan lehet felkészülni egy államcsődre?
    - Hogyan lehet belőle kijönni?
    - Szerinted bekövetkezik, és ha igen, mikor?
    - És ha nem, mikor nem? : D :P

Remélem jót vitázunk itt! Zombikat is várok :-)

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Alapbeállítás re: Államcsőd Magyarországon - hogyan képzeled?

Idézet HAL9000 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    - Mi lesz, ha bekövetkezik?
    Világvége?
    Egyébként fogalmam nincs. Azt tudom, hogy én meg fogok élni így is, úgy is. De tervezem elhagyni drága kis hazánkat. Nem azért, mert ilyen a vezetésünk, hanem sokkal inkább azért, mert a sok zombi még asszisztál is hozzá.

- Kapunk segélyt?
    Hát, gondolkodtam már rajta sokat, hogy kisebbséginek vallom magam, és segílyért állok majd sorba. Beszélik, roppant kifizetődő tud lenni.
    Ja, vagy hogy az állam? Hát azt nem tudom. Hitelt biztos, abból van sz@rásig.

- Kormány lemond?
    Erre csak egy kérdés: Láttál már erre akár csak egy példát is az utóbbi pár évtizedben?

- Vagy rákeni ezt is a nyuszira?
    Nehéz lesz, és persze senki nem hiszi majd el neki, akinek egy csepp esze is van. De azért megpróbálja. Ha más nem, legalább ők majd elhiszik maguknak, hogy nem ők hibáztak.

- Újabb szakértői kormány?
    Na, azt megnézném, mert olyanra még példát nem láttam!

- Mi lesz a forinttal?
    Gyengül szépen tovább, mint ahogy azt már megszokhattuk tőle az elmúlt évtizedekben.

- Mi lesz a hitelekkel?
    Nőnek, nőnek, növekednek. Szépen, ügyesen terebélyesednek. ... Majd egyszer csak kipukkannak.

- Mi lesz a magánvagyonokkal?
    Volt a 90-es években egy általam nem túlzottan kedvelt együttes. Annak szeretném felidézni örökérvényű mondatait:
    "Bye-bye Szása...!"

- Hogyan lehet felkészülni egy államcsődre?
    Kezdj el spájzolni!
    Főként tartós élelmiszert (lisztet, rizst, cukrot, kolbászt na meg konzerveket). És persze az sem baj, ha felkészülsz némi csetepatéra. Homokzsákokat mindenképpen szerezz be és töltsd meg. Árvíz esetén is jó, mert gyorsan oda tudod rakni a házad köré ha a Tisza megint kilépne a medréből, de arra is tökéletes, hogy kicsit megerősítsd a ház falait. Asztalosként gondolom fából van neked otthon dögivel - csinálj pár, ablakra könnyen és gyorsan felszerelhető védőalkalmatosságot. nem árt fából, szénből kisebb fölösleget felhalmozni, hogy ne kelljen majd annyit járni az erdőbe fát lopni. Otthonra meg ásó-lapát-vasvella, de az sem baj, ha egy vadászpusku is ott figyel a szekrényben. Tudod, mint a világháborúban.
    Ja, pince! Az legyen ám, de jó mély!
    (Hagy ne mondjam, hogy gyerekkoromban olyan házban is laktam, aminek volt un. légoltalmi pincéje. Röviden "légópince". Na az volt ám a derekas! Kétujjnyi vastag acélajtók, aranyos kis "szobák", bennük a börtönös filmekben megismert lehajtható faágyak, légszűrő, és minden ami csak kellhet. Király volt! )

- Hogyan lehet belőle kijönni?
    Túlélni lehet.

- Szerinted bekövetkezik, és ha igen, mikor?
    Úgy 40 éven belül mindenképpen számíthatsz rá.

- És ha nem, mikor nem?
    Ma. Ugyanis ma nem érek rá ezzel foglalkozni, így kizárt, hogy ma legyen. Holnap esetleg? Délelőtt ráérek.

Tagocska Geri logója
    Hozzászólás
    3

ez a cikk azt hiszem leirta a problemat : hxxp://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2010/12/10/hadigazdalkodasbol_kettes_ala/

jeee. ekkora ujonc vagyok itt meg linket se szurhatok be. bele kell huznom itt is

HAL9000
    Vendég HAL9000 logója

Áhhá, szóval itt bujkáltál Geri scs-t nézd meg, ő már aktív tag! Nemsemmi, mi?

Ez a cikk... tényleg elég jól látja. Még én sem gondoltam hogy ennyire kilátástalan a helyzet. Asszem költözök Bulgáriába. A kilátások nem rosszabbak ott sem, viszont legalább van tengerpart, hegy, meg hó! Jöjjön velem aki bátor! Mert úgy döntöttem, hogy gazember leszek... Havat, havat! Országomat egy hóért!

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Jéééé, lassan áttelepszik ide a SEO fórum színe-java-virága is.
    Tényleg érdekes a cikk. De én Bulgáriába nem megyek. Igaz, még rózsa is van ott temérdek, de én a nagyobb hegyeket jobb szeretem. Az Alpok vagy a Kárpátok sokkkal szimpatikusabb nekem.

Tirol, Bajorország, a sváb hegyek, káposzta+kolbász, snapsz és jódlizás:

Avagy a Kárpátok vadregényes tája, pánsíp, ősi erők és ősi vidékek:

Tagocska Geri logója
    Hozzászólás
    3

bulgária helyett inkább nyugat . errefelé aki dolgozik azt megfizetik s megbecsülik. nekem anglia bejön, bár a klíma nem a legjobb de most pár évig szerintem itt maradunk. aztán ami nekem szimpi még az új zéland. ****a klíma van, viszonylag könnyű állampolgárságot szerezni és magas az életszínvonal.
    magyarországot tényleg el kell hagyni. amit a linkelt cikkben írtak azt látom én is. egyre kevesebb a képzett, dolgozó adófizető ember és nekik kell eltartani a többit. ráadásul a vezetés még el is lopja a pénz egy részét. hát én nem fizetek azért magasabb adót mert a sok nyomorult nem hajlandó tanulni meg dolgozni. inkább ott kell őket hagyni.

HAL9000
    Vendég HAL9000 logója

Francba... most kezdjek el 34 éves fejjel nyelvet tanulni... Svájc vagy Ausztria nekem is jó lesz. Esetleg Németország. Szakmailag viszont azoktól le vagyok maradva... :-(

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Keresőoptimalizálni ott is lehet! Az Internet mindkét helyen adott. Sőt, akár magyar oldalt is optimalizálhatsz onnan.

HAL9000
    Vendég HAL9000 logója

A keresőoptimalizálás egy nagyon sok türelmet, és kitartó jellemet megkövetelő tevékenység. Minden tiszteletem azoké akik erre adták a fejüket

Törölve - 002
    Vendég Törölve - 002 logója

Idézet Geri eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    magyarországot tényleg el kell hagyni. amit a linkelt cikkben írtak azt látom én is. egyre kevesebb a képzett, dolgozó adófizető ember és nekik kell eltartani a többit. ráadásul a vezetés még el is lopja a pénz egy részét. hát én nem fizetek azért magasabb adót mert a sok nyomorult nem hajlandó tanulni meg dolgozni. inkább ott kell őket hagyni.
    Én nem értek a gazdaságtanhoz, de énszerintem azok, akik dolgoznak, nem azon embertársaikat tartják el elsősorban, akik valamilyen okból nem dolgoznak, hanem a hatalom nyeli el a pénzüket. A helyi hatalom, az akinek dolgozik, és az állam. Az, hogy az embereket egymásnak akarják ugrasztani az aljas dolog, hogy képesek a fiatalokat a nyugdíjas ellen, azt akinek munkája van, a munkanélküli ellen, azt akinek van némi anyagi egzisztenciája, azt a nyomorgók ellen. És ez működik. És ez az oszd meg, és uralkodj elve. A hatalom mindaddig biztonságban van, míg az emberek egymást ölik.

Nekem erről az elmenésről van egy emlékem. Én villamoson utaztam minden nap (mostantól nem fogok, mert kirúgtak a munkahelyemről) és egyszer felszállt egy nő és egy tizennyolc-húsz év körüli fiú. És hangoskodtak, olyan jól öltözött emberek voltak, akiket ritkán látni a villamoson. És talán ezt használták fel, hogy lesajnálják, akik ott utaztak, mert a fiú hangosan szidta ezt a nyomorult országot, hogy ő itt nem marad, a sok tahó között, és egyébként is itt minden rohad, és ő elmegy. Ezzel nincs is baj, de minek üvöltött, és az anyja nem szólt rá, hogy ugyan nem kéne már itt, és így ezt, hanem tetszett neki, hogy a fia milyen egy snájdig gyerek. És ott ülök én, aki szintén látom, hogy ez az ország milyen, és jobban látom, mert én sokkal rosszabbul voltam öltözve, mint ezek, az én fiam ennyi idős, de annak nem telik ilyen ruhára, mint ami azon a majmon volt, de az én fiam soha nem is mondana ilyet arra az országra ahol él. És ott ülnek a "tahók" a lepusztult háziasszonyok a szatyraikkal, az idős emberek, akik már hova mennének, a munkásruhások, akik piszkos ruhában mennek haza, mert ma már nem divat a munkahelyen az öltöző, nem feltétel. Régen megvolt szabva, hogy hány munkásra hány öltöző kell, de most rengeteg piszkos ruhás munkást látni a villamosokon, és ott ültek az eltompult, és már nem is ebben a világban élő hajléktalanok, és a többi ember, akik nagy részének semmi esélye, hogy innen elmenjen.
    Tehát aki tud menjen, de az emberek tömegeinek nincs hova menni. És őket lehet bántalmazni, mert azt az embert lehet a családban is, aki nem tud elmenni, mert nincs hova, hát az emberek nagy részével itt azt csinálhatnak amit akarnak, mert nem tudnak elmenni.
    És amikor itt valami nagy baj lesz, szerintem azt kemény rendőri és katonai eszközökkel fogják megoldani, és majd azok, akiknek semmi esélye, tömegével fognak éhen halni, mert hogy ezek azok akik sem elmenni, sem tartalékolni nem tudnak.

Én sajnos abban, hogy itt valami szerveződés lenne, hogy az emberek az érdekeikért összefognának, semmi esélyt nem látok. Nincs értelmiség aki felvállalná a nyomorultak sorsát, nincs semmi szervező erő, az embereket tudatosan tompítják, és megtanítják csendben és egyedül éhen halni, és megtanítják ezt nem észre venni, ha tőle egy méterre agonizál valaki, lépje át, és ne vegye észre. Itt nincs szakszervezet, és nincs valódi baloldal sem. Esetleg ha nagy baj lenne, talán, mert azt nem lehet előre tudni, az mit hozna ki az emberekből. lehet összefognának, lehet állati csürheként viselkednének, ha nem lenne mit enni.

Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104