Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (15) összesen

Téma: Fidesz két-harmad - te hogyan csinálnád?

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Alapbeállítás Fidesz két-harmad - te hogyan csinálnád?

Én amondó vagyok.. (de persze nem vagyok adószakértő, laikus gondolkodással) az adót a felére csökkenteném.. DE az adócsalásért kőkemény büntetést adnék.. nem lehetne megúszni holmi pénzbírsággal, keményen, évekre börtönbe vágnám, aki a lecsökkentett adót nem fizeti be..

magyarul annyi legyen az adó, amit mindenki ki bír fizetni, nem viszi csődbe a vállalkozást, de ne legyen az, hogy a vállalkozók két-harmada a adója két-harmadát elcsalja..

..szerintem

duhosnyul
    Vendég duhosnyul logója

Alapbeállítás re: Fidesz két-harmad - te hogyan csinálnád?

Idézet g-easy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Én amondó vagyok.. (de persze nem vagyok adószakértő, laikus gondolkodással) az adót a felére csökkenteném.. DE az adócsalásért kőkemény büntetést adnék.. nem lehetne megúszni holmi pénzbírsággal, keményen, évekre börtönbe vágnám, aki a lecsökkentett adót nem fizeti be..

magyarul annyi legyen az adó, amit mindenki ki bír fizetni, nem viszi csődbe a vállalkozást, de ne legyen az, hogy a vállalkozók két-harmada a adója két-harmadát elcsalja..

..szerintem
    Igen ez nagyon jó volna, de mit csinálnál az adócsökkentés és az óriási büntetések miatti adózási kedv közötti kb. 10-20 hónapban???
    Gyakorlatilag 50% os költségvetési hiányt vállalna be az ország erre a bő másfél évre. Szerintem ezt nem finanszírozná senki.

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Na igen.. nem értek hozzá.. csak azt tudom, látom, hogy aki csak tud.. csal, lop, hazudik..

DE nem tudom a szemükre vetni.. mert látom én is, hogy mennyit kell befizetni. Amikor azt hinné az ember, hogy végre egyenesbe jön.. van némi bevétel.. akkor küldi a könyvelő az utalandó járulékokat/áfá-t stb-t.. és már azon vakarózok, hogy az eddig sajátnak hitt pénz nem lesz elég rá.

Én szeretek nyugodtan aludni, egyszer már volt egy apeh vizsgálatom, mert számlát adtam egy olyan vállalkozónak, akit full átvilágítottak.. (a poén, ha nem adok, hanem számla nélkül megy, nem kerülök képbe) de az sem tartott egy meghallgatásnál tovább.. 1-2 céges kártyával fizetett, majd a számlát "elhagyott" tételnél nincs több saram.. (persze ezért is százezres bírság járna, mert véletlenül rátettem egy könyvet és nem vittem be a könyvelőnek, vicc)

de milliókat csalnék, mint sokan teszik.. akkor minden rendben volna.. (10%-ért)

duhosnyul
    Vendég duhosnyul logója

Illetve az is kérdés lehet még hogy ha valaki most nem adózik tehát a megkeresett pénzéből 0 forint adót fizet az miért fizetne be feleannyit?

Egy egyszerű példát mondanék. Mondjuk jön a szobafestő festeni és megállapítja hogy a munka értéke 100 ezer forint + ÁFA. És akkor a magánszemély azt fogja mondani hogy mester úr legyen inkább számla nélkül 100 ezerért. A szobafestő is tudja hogy el kell fogadnia mert ha ő nem akkor majd a konkurencia megcsinálja annyiért. Ez a magánszemély 12,5% os áfánál is ezt mondaná.

duhosnyul
    Vendég duhosnyul logója

A csütörtök pénteki nyilatkozatokhoz mit szóltok?

Már mosakodnak, 14.kor a Szijgyártó sajtótájékoztat.

Ennyire ügyesen senki nem tudna alátenni a fidesznek mint ő maguk.

Csak az a baj hogy nekünk is alánktettek, nem kicsit, nagyon...

Mugodtan elmondhatná a Vitya öszödön hogy elkurtuk.

HAL9000
    Vendég HAL9000 logója

Fidesz két-harmad - te hogyan csinálnád?
    Én úgy csinálnék mint IV. Béla: bebizonyítanám hogy mégiscsak államférfi vagyok, és nem egy kicsinyes, hataloméhes demagóg buzgómócsing. Bár, ezt már valóban elkúrták... még kampányolni is másképp kellett volna.

IV. Béla - szemben Viktor királlyal (vagy éppen Kreón királlyal) - tanult saját hibáiból, és önkontrollt gyakorolva szakított korábbi uralkodói viselkedésével. A tatárjárás után példás uralkodóvá vált, követendő például szolgálva az utókornak. Ő bekerült a történelemkönyvekbe...

Viktor királyunk viszont még mindig kampányol. Bosszút áll, vakítja a népet, uszít, mással sem foglalkozik, mint hogy - saját hatalmát az idők végezetéig bebiztosítva, önös érdekeihez és vitatott elképzeléseihez igazítva jól működő törvényeket - véghezvigye politikai ámokfutását. Ez az ember nem államférfi.

A kérdésre válaszolva:

Én úgy csinálnám, hogy meglepetést okozzak ellenségeimnek. Korrekt politikai magatartásommal küzdeném le az irányomban kialakult megvetést és gyűlöletet, melyet korábbi viselkedésemmel okoztam. Egységesíteném a társadalom szemben álló részeit, javítanám a közhangulatot; munkára, befektetésre ösztönözném a piaci szereplőket, és biztonságot, elképzelhető jövőképet faragnék mindenkinek azzal a hatalommal amit a szavazók jóváhagyásukkal biztosítottak nekem. Lehetőségként kezelném ezt a hatalmat, és mindenki megelégedésére nem szégyellenék kompromisszumot kötni vitatott ügyekben. Képviselném az egész országot, nem csak azokat akik egyetértenek velem. Tudomásul venném, hogy az általam üldözött ellenfeleim a nép jelentős hányadának elképzeléseit képviselik - őket nem mocskolnám tovább, hanem velük összefogva kiterjeszteném az általam képviselt bázist. Ez a hatalom. Ez a nagyszerűség, és nem a kisszerűség. Ez az önfeláldozás, és nem a hitványság. Ezt hívják úgy, hogy helyes uralkodói magatartás. Így lehet pozitív figuraként bekerülni a történelemkönyvekbe. Nem pedig bohócként.

Písz

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Egyetértek. Nagyobb részben legalábbis.
    Hozzáteszem, Viktor király azért ilyen sikeres, mert van tengernyi zombi, aki tud neki csápolni. Követő siserehad. Ha nem lenne ennyi agyatlan az országban, akkor nem ért el volna ilyen sikereket. Ha meg nagyobb arányban lennének az értelmesebb emberek, akkor a mostani teljes politikai vezetést már régen elküldték volna kekszet kapálni. Sőt, meg sem szerezték volna a hatalmat.

Amiben viszont nem értünk egyet: IV. Béla.
    Ugyan belátta, hogy az addig folytatott kormányzása nem volt a legszerencsésebben alkalmazható (rosszkor rossz helyen alkalmazta talán?). De én a helyében nem fordítottam volna rajta. Így utólag ugyan könnyű okosnak lenni, de ha megtartja az eredeti irányvonalat, akkor talán nem hatalmasodnak el annyira a birtokos nemesek és nem csökevényesedik el 30 év alatt az Árpádok hatalma.
    De mindegy, az már a múlt.

HAL9000
    Vendég HAL9000 logója

Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ...Viktor király azért ilyen sikeres, mert van tengernyi zombi, aki tud neki csápolni. Követő siserehad. Ha nem lenne ennyi agyatlan az országban, akkor nem ért el volna ilyen sikereket. Ha meg nagyobb arányban lennének az értelmesebb emberek, akkor a mostani teljes politikai vezetést már régen elküldték volna kekszet kapálni. Sőt, meg sem szerezték volna a hatalmat.
    Kár hogy itt nincs köszi gomb :-)

Azt már terveztem hogy betelefonálok a klub rádióba, és minden problémára alkalmas megoldásként egyszerűen az ország intelligenciaszintjének fejlesztését javaslom ország-világ előtt - a többi ugyanis rizsa...

Hát sajnos... de azért hátha... na, majd az unokáink... bár nagyapám is ezt mondta... mindegy. :-(

Pörölykezű sibidubiwápápábubáp logója
    Hozzászólás
    224

Na Nekem ez az alkotmánymódosító javaslat azaz amit bele akarnak foglalni az nagyon csúfosan kicsapta a biztosítékot....
    Hogy mernek ilyet beleírni hogy csak egymást követő 2 kormány változtathatja meg, jóhogy nme már azt írták bele hogy soha senki nem változtathatja meg meg hogy ők maradnak örökké csak a fidesz más nincs ne is próbálkozzon... Mint hisznek ezek valami belső szabálytzatot írnak vagy mi.. AZ AZ ALKOTMÁNY!!!

Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104