Oldal: 3 / 3 ElsőElső 123
Eredmény: 21 - 29 (29) összesen

Téma: Fidesz - a második négy év

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Alapbeállítás re: Fidesz - a második négy év

Idézet walaki eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A diplomás munkanélküliekkel kapcsolatban nem értek egyet veled
    Melyik részével?

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Ismét csodás napokat élhetünk át. Nemzetmegmentő kormányunk újra remekel. Most éppen megszorítások jönnek (amit ugye nem szabad annak nevezni, de azért csak azok), hogy jól érezzük magunkat.
    - Kapunk egy 27%-os ÁFÁt (remélem az EU azért ezt legalább keresztülhúzza).
    - Vállalkozóknak EÜ járulékemelést.
    - Munkáltatói járulékemelést.
    - Egyszerre vezetik ki az adójóváírást és a szuperbruttó adóalapot az adórendszerből.
    - 40%-os cégautóadó emelés.
    Mindezért cserében kapunk a korábban beígért 3-7%-os gazdasági növekedés helyett 1,5%-ot (bár én ebben is kételkedem), meg mínusz 5500 munkahelyet a közszférában.

Nézzük csak a korábbi nagy kijelentéseket:
    - "Radikális és azonnali adócsökkentés" - Nem nyert; az emberek 2/3-3/4-énél még növekedtek is az adók.
    - "Megvédjük a magánnyugdíjpénztárakat" - Nem nyert. Gyakorlatilag gallyra vágták őket és az ellopott/zsarolással elvett pénzt odaadták a MÁV nevezetű állami pénzmosoda tartozásainak kifizetésére meg MOL részvényekre.
    - "Nem a zemberekkel fizettetjük meg" - Nem a lóf@szt! Januártól egy átlag gyereknélküli pályakezdő saccra 13% keres majd reálértéken kevesebbet. A benzin- és gázolajár emelkedésének hatását (ja, a gázolajat nemrég is emelték, holott 2008-ban még teli torokból harsogták, hogy nem szabad az Mszp-nek azt tennie) meg még fel sem mérte senki (mivel az is árnövelő tényező lesz, hiszen ha növekszik az áfa, akkor növekszik az is - abból kifolyólag meg minden).
    - "Nincs megszorítás, nem létezik ilyen a szótárunkban" - Nem a lóf@szt! Ez is az. Ráadásul jóformán még Bokros sem csinált ekkora megszorítást, mint ezek a férgek.

Kedves populista és PirosKirály-40 nevű okostóni "barátaim"! Most lehet lihegni teli arccal a nagy "rendszerváltásotokról"!
    Kíváncsi vagyok, még mindig elhiszitek-e, amit a Fidesz a szátokba rág, vagy már azért némi kételkedés felüti nálatok is a fejét. Vagy előbb azért megvárjátok, amíg teljesen tönkremegy az ország? Amit persze nektek köszönhetünk!

Utoljára módosítva: scs által : 2011-09-17 09:24

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ismét csodás napokat élhetünk át. Nemzetmegmentő kormányunk újra remekel. Most éppen megszorítások jönnek (amit ugye nem szabad annak nevezni, de azért csak azok), hogy jól érezzük magunkat.
    - Kapunk egy 27%-os ÁFÁt (remélem az EU azért ezt legalább keresztülhúzza).
    - Vállalkozóknak EÜ járulékemelést.
    - Munkáltatói járulékemelést.
    - Egyszerre vezetik ki az adójóváírást és a szuperbruttó adóalapot az adórendszerből.
    - 40%-os cégautóadó emelés.
    Mindezért cserében kapunk a korábban beígért 3-7%-os gazdasági növekedés helyett 1,5%-ot (bár én ebben is kételkedem), meg mínusz 5500 munkahelyet a közszférában.

Nézzük csak a korábbi nagy kijelentéseket:
    - "Radikális és azonnali adócsökkentés" - Nem nyert; az emberek 2/3-3/4-énél még növekedtek is az adók.
    - "Megvédjük a magánnyugdíjpénztárakat" - Nem nyert. Gyakorlatilag gallyra vágták őket és az ellopott/zsarolással elvett pénzt odaadták a MÁV nevezetű állami pénzmosoda tartozásainak kifizetésére meg MOL részvényekre.
    - "Nem a zemberekkel fizettetjük meg" - Nem a lóf@szt! Januártól egy átlag gyereknélküli pályakezdő saccra 13% keres majd reálértéken kevesebbet. A benzin- és gázolajár emelkedésének hatását (ja, a gázolajat nemrég is emelték, holott 2008-ban még teli torokból harsogták, hogy nem szabad az Mszp-nek azt tennie) meg még fel sem mérte senki (mivel az is árnövelő tényező lesz, hiszen ha növekszik az áfa, akkor növekszik az is - abból kifolyólag meg minden).
    - "Nincs megszorítás, nem létezik ilyen a szótárunkban" - Nem a lóf@szt! Ez is az. Ráadásul jóformán még Bokros sem csinált ekkora megszorítást, mint ezek a férgek.

Kedves populista és PirosKirály-40 nevű okostóni "barátaim"! Most lehet lihegni teli arccal a nagy "rendszerváltásotokról"!
    Kíváncsi vagyok, még mindig elhiszitek-e, amit a Fidesz a szátokba rág, vagy már azért némi kételkedés felüti nálatok is a fejét. Vagy előbb azért megvárjátok, amíg teljesen tönkremegy az ország? Amit persze nektek köszönhetünk!
    Teljesen egyetértek.

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    kismillió munkanélküli diplomás, aki a s&ggét mereszti és nem hajlandó elvállalni "nem a végzettségének megfelelő munkát",
    A munkanélküli diplomások többsége szorgalmasan keres állást, mint pl. én is, és nem tehetnek róla, hogy nincs igény a végzettségükre. Megtehetnék, hogy elvégeznek olyan tanfolyamot, iskolát, amire van igény, de az már pénzbe kerül, ahhoz meg munkahely kell, tehát mégis az eredeti végzettséggel kell elhelyezkedni, de ha már az sikerült, akkor már nincs ok mást elvégezni... A "nem végzettségnek megfelelő munka" kifejezést nem a munkanélkükli diplomások találták ki, a legtöbb állást direkt végzettséghez kötve hirdetik meg, más végzettségű nem jelentkezhet rá. Tehát a végzettséggel kell elhelyezkedni. Ez nem hajlandóság, hanem hozzáértés kérdése.

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Nem igazán értek egyet - több szempontból sem.

A munkanélküli diplomások többsége szorgalmasan keres állást, mint pl. én is
    Mondjuk inkább azt, hogy egy részük keres állást. Másik részük meg nem. (Egy részük nem is akar - kényelmeseb neki otthon ülni és "anyu-apu eltart majd" felkiáltással nyavajogni, hogy nincs munka.)
    Emellett Magyarországon van munka, csak akarni kell találni. Persze jól fizető munka nem sok van, de munka az van. De itt egy alternatív lehetőség - azt hiszem, ennek az embernek lehet adni a szavára:
    atv.hu -

és nem tehetnek róla, hogy nincs igény a végzettségükre
    De igen, két okból is:
    1. Olyan irányt kell választani, amire van igény. 18 évesen pályaválasztás előtt már kellene lennie az ember fejében annyi gógyinak, hogy tudja, merre érdemes elindulni. Ha nincs neki, vessen magára.
    2. A tanulás nem ér véget a sulival. Én katonaként kezdtem, lehúztam 10 évet. Most keresőoptimalizálással és hasonlókkal foglalkozom; olyan dologgal, amiről pár éve még azt sem tudtam, hogy eszik-e vagy isszák.

Megtehetnék, hogy elvégeznek olyan tanfolyamot, iskolát, amire van igény, de az már pénzbe kerül(...)
    A tanulás nem kerül pénzbe. Max. a papírszerzés. Én sem voltam tanfolyamon SEO tekintetében, még csak informatikai végzettségem sincs. Ennek ellenére már valamelyest értek hozzá, megélni is meg tudok belőle (vállalkozóként - ráadásul nem igazán szoktam feketézni meg hasonlók, ami manapság már majdnem nagy szónak számít). Nem mondom, hogy nagy tekintély vagyok ezen a téren, vagy hogy milliomosként tengetem a napjaimat, de fejlődgetek. Néha már webszerverek beállításaiba is bele-belenyúlok; olyan dolgokba, amit más esetekben rendszergazda csinál.
    Az Internet nagy, ott sokat lehet tanulni, ha akar az ember.
    Emellett van egy rakás más munkalehetőség is. Nem jó és nem könnyű, még kevésbé keres jól az ember, de arra jó lehet, hogy egy tanfolyam (vizsga) árát fedezni tudja.
    Végszükség esetben ott van a külföld. Nemrég olvastam apróhirdetést, ahol Angliába keresnek mosogatásra, takarításra embereket. Napi 8 óráért 300ezer Ft-nak megfelelő fizu + szállás; nyelvtudás esetében elég 8-10 mondat. Ez nem olyan vészes. Nyilván a feketemosóban dolgozna az ember, de valamit valamiért.
    Csak akarni kell.

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Olyan irányt kell választani, amire van igény? Honnan lehet azt tudni? Én azért választottam a környezetmérnöki szakot, mert mindenhonnan azt hallottam, hogy milyen fontos a környezetvédelem. De kiderült, hogy csak szavakban...

A tanulás nem kerül pénzbe? Lehet. De van, amikor fontosabb a papír. Dolgozni kétféleképpen lehet: alkalmazottként vagy vállalkozóként. Ha alkalmazottként dolgozom, akkor a munkahely a papírt kéri. Ha vállalkozom, ahhoz alaptőke kell. Az alaptőkét (és általában pénzt) 3-féleképpen lehet megszerezni: munkából, örökségből, nyereményből. Az utolsó 2 nagyon bizonytalan, ezért munkával érdemes a pénzt megkeresni. Vagyis mindenképpen az a kezdet, hogy el kell helyezkedni valahol a megszerzett papírommal (meglévő végzettségemmel), és ha az nem elég, akkor baj van, mert a további papírok már legtöbbször pénzbe kerülnek, amit munkával lehet megkeresni, de a munkához papír kell... Konkrét példa: a legtöbb cégnél összevonják a munka-, tűz- és környezetvédelmet, és fontosabbnak tartják a munkavédelmi végzettséget, mint a környezetvédelmit, az nem elég nekik, hogy 5-ösre államvizsgáztam biztonságtechnikából, kell nekik a tanfolyami végzettség, ami egyrészt pénzbe kerül (amit munkával lehetne megkeresni, de a munkához kellene ez a papír), másrészt nincs is Veszprémben, tehát utazni kellene (ami további pénzbe és időbe kerül). Szerinted mi a megoldás?

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

"Honnan lehet azt tudni? Én azért választottam a környezetmérnöki szakot, mert mindenhonnan azt hallottam, hogy milyen fontos a környezetvédelem."
    Onnan lehet tudni, hogy az ember nyitva tartja a szemét, és saját maga is utánajár a dolgoknak, nem csak hallomásból tájékozódik, illetve logikusan gondolkodik. Valóban fontos a környezetvédelem, ráadásul sok helyen figyelnek is rá.
    De itt nem arról van szó, hogy fontos-e, hanem arról, hogy van-e elég munkahely az adott témában. Nyilvánvaló, hogy ezelőtt a cégeknek munkavédelmist/tűzvédelmist kellett alkalmazniuk. Most, hogy bejött a környezetvédelem is mellé, a cégeknek könnyebb elküldeni egy vizsgára a már meglévő emberüket (továbbképzés), mint hogy még egy embert fizessenek a papírtologatásért meg az ellenőrzések végrehajtásáért. Tehát a már meglévő munkavédelmisből lett a környezetvédelmis is. Ergo nem jelentett sokkal több potenciális munkahelyet, holott sokan pont abba a hibába estek, mint te - azt gondolták, hogy majd milyen sok új munkahely lesz emiatt. Ráadásul a környezetvédelmi bírságok még talán nem olyan magasak sok esetben, mint a munkavédelmisek, tehát kisebb a rizikó, ha azon a téren nincs olyan képessége a cégnek.
    Amikor az ember a jövőjéről dönt, nem árt, ha alaposan átgondolja a dolgot...

Megoldás? Az a te kezedben van. Ha mástól várod, akkor mindig ugyanott maradsz.

Pörölykezű walaki logója
    Hely
    Veszprém
    Hozzászólás
    211

Én most már tapasztalatból tudom, amit leírtál. de hogyan lehetett volna rálátásom 18 évesen a cégek működésére? Meg kellett volna keresnem cégeket, hogy "5 év múlva szeretnék elhelyezkedni, érdemes-e környezetmérnöki szakot végezni?" Kinevettek volna... Egyébként sokszor nem csak a pályaválasztásra készülő fiatalok nem elég tájékozottak (mert nincs honnan tájékozódni, és elég nehéz előrejelezni, hogy mire lesz szükség 5 év múlva), hanem az sem tud semmit, akinek az a munkája, hogy tanácsot adjon. 2004-2006 között, amikor állást kerestem, akkor arra gondoltam, hogy talán jó lenne elvégezni valamit, amivel kiegészíthetem a diplomámat, és könnyebben elhelyezkedhetek. Legjobb, ha a Munkaügyi Központ támogatja, mert nincs pénzem. Bementem a Munkaügyi Központba, megkerestem a tanfolyamokkal foglalkozó ügyintézőt, és megkérdeztem, hogy milyen tanfolyamot érdemes elvégezni, ha könnyebben szeretnék elhelyezkedni a környezetmérnöki diplomámmal. Ő erre azt mondta, hogy ha tudná, akkor jósdát nyitna. Tehát ő sem tudta, hogy milyen tanfolyam iránt van kereslet a munakerőpiacon.

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Továbbra is csak ezt tudom mondani:
    Megoldás? Az a te kezedben van. Ha mástól várod, akkor mindig ugyanott maradsz.

Oldal: 3 / 3 ElsőElső 123

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104