-
Say Hello To My Little Friend
gazdasági átalakítás hogy ne keljen adót fizetni
gazdasági átalakítás hogy ne keljen adót fizetni
én aszondom hogy minek adót fizetni ? ... hülyeség ! ... az állam ahelyett hogy pénzt lejmol szegény állampolgároktól mi lenne ha munkát adna és ingyen szolgáltatásokat , pl ingyen korházi ellátás, nem lennének autópályamatricák , nem lennének fizetős parkolók , és nem lenne adó ! ...
az állam feladata nem pénzt herdálni hanem inkább pénzt csinálni, újra vissza kellene hozni a rendszert hogy legyenek állami cégek amik pénzt termelnek ahelyett hogy herdálnák a pénzt ... milliárdokat sikkasztanak a politikusok ... eleve a politikusok is csak vitáznak és nem oldanak meg semmilyen problémát ... a politikusokat le kellene cserélni tudósokra , politológusokra , gazdasági elemzőkre , szakértőkre , matematikusokra , és nem beszélnének a problémákról , nem szavaznának , hanem megoldanák a problémát a lehető leghatékonyabb módon ...
első lépés amit csinálnék ... az autópályák szélét végig telipakoltatnám szélerőművekkel ... egyrészt munkalehetőséget biztosít , másrészt meg áramot termel ami pénzt termel ... második dolog ... mire jó az állampapír ? az infláció csökkentésére ? ... az a 6 százalékos kamat szerintem valahol hiányzik az államkincstárból nem ? ... infláció kompenzálása ? ... ha eladósodik a magyar állam az nem hinném hogy kompenzálna valamit is ... helyette az állam brókercégekhez fektethetne komoly összegeket ... szép dolog amikor valaki beteszi a pénzét valahova és 2-3 hónap alatt megduplázzák neki ! ... ami másik lehetőség ... az állam lenne a legnagyobb befektető ... sokaknak vannak álmai ötletei , és sokan kezdenének vállalkozásba ... ehhez befektetőkre van mindig szükség mert önerőböl nem lehet elindulni ... az állam lenne a "legnagyobb befektető" ... lenne egy külön pénzügyi bizottság aki megvizsgálná hogy mi az amibe be lehet fektetni és mi az amibe nem ... és ami beindul vállalkozás , vagy bővűl a vállalkozás az által hatalmas hasznot vágna zsebre az állam az osztalékokból ... mi következik ebből ? ... az állam újabb beruházásokba fektet és hasznot kovácsol, bevételei vannak és nem kiadásai ... olyan lenne mint egy multimilliárdos aki mindenhova befektet...
nézzünk más országokba ... mert ugye mint tudjuk vannak olyan országok ahol már nem kell adót fizetni ... ott vannak az arab országok ... annyi olajkút van ott hogy az állam eladja jó pénzért a kőolajat és megszedi magát belőle olyannyira hogy minden arab sejknek állampolgári jogon adnak havi 1 millió dollárt csak úgy a két szép szemükért ... nem kell csinálniuk semmit csak költeniük a pénzt ... nem jó lenne egy olyan ország ahol másból se állna az élet csak költeni a pénzt és nem kell dolgozni sem érte ? ... a poén az hogy mindez megvalósítható csak akarni kell , eltervezni , és minden problémát megoldani !
-
Tagocska
re: gazdasági átalakítás hogy ne keljen adót fizetni
Alapíts egy pártot ezzel a programmal, én támogatni foglak. 
-
duhosnyul
Vendég
re: gazdasági átalakítás hogy ne keljen adót fizetni
Ebbe a dologba belebuktunk úgy 20 éve mert utópia.
Szerintem csak a bolond követi el 2X ugyan azt a hibát.