Te szegény, neked aztán nem sokat segítettek. Azért kíváncsi lettem volna, hogy mit írtál a dolgozatodba, hogy egy fiatal hogyan látja ezt a témát.
Énszerintem, már csak azért, mert ez engem is érdekel:
1.)A társadalmi egyenlőtlen oka, hogy a hatalom társadalmi egyenlőtlenséget akar, és az emberek nagy része is igényli, mert az egyetlen, amivel a tömegember be tudja magát azonosítani, a társadalmi hierarchiában elfoglalt hely, mert ez az összes egzisztencia amit el tud képzelni. És az értelmiség jelentős része ebben a hatalmat maximálisan támogatja, mert ő sem tud más egzisztenciát elképzelni, mert a szellemi fölényét hatalomra váltja.
2)Nagyon nagy, embertelenül nagy, és még az indokoltnál is nagyobb. Már annyira nagy, hogy a hatalomnak is kínos. Mert akarják ők ezt, csak a dolog elszabadul, és azt már nem szeretik, amikor már túl sokan fagynak meg, meg kerülnek utcára, mert az már veszélyes lehet. De nem az, mert a tömeges agymosás hatásos. Az emberek ma csöndben döglenek éhen. A többiek meg élvezik az életet, és valóságsót néznek, és azon izgulnak, vajon Gizi ma fürdik-e? Sőt el tudom képzelni hogy éhen döglés közben is Gizit nézik, persze ha még van lakásuk, mert a tv az utolsó amit még megtartanak.
3) Nincsenek megoldások, persze keresni lehet, és ebből megint nagyon sokan profitálnának, akik pályázatokat írnának erről, és ettől az ő társadalmi helyzetük tényleg javulna, mert fizetnének nekik érte.
Amúgy a társadalmi egyenlőtlenséget megszüntetni nem lehet, vannak önfeláldozó emberek, akik sokat segíthetnek, de a problémát nem tudják megoldani, mert a probléma kell.
Amúgy lehet tényleg jobb, hogy ezt nem akkor írtam, amikor kellett, mert ezt nem lehetne egy iskolai dolgozatba beírni, oda szép és pozitív dolgokat kell.

LinkBack URL
About LinkBacks

Válaszol idézettel
)

)