Ezt a sportot nagyon nem szeretem,nincs benne semmi látvány,csak felugrik és ugyan úgy belezsákol vagy bele dobja messziről,egy meccsen akár 80x ugyan olyan "gól" nem szeretem ezt a sportot.
A magas emberek sportja nagy népszerűségnek örvend itthon és a tengerentúlon is. Ki szeret kosarazni? Ki szereti nézni az NBA-t?
Ezt a sportot nagyon nem szeretem,nincs benne semmi látvány,csak felugrik és ugyan úgy belezsákol vagy bele dobja messziről,egy meccsen akár 80x ugyan olyan "gól" nem szeretem ezt a sportot.
Hát én meg pont azért szeretem, mert sok kosár születik! Egy focimeccsen álltalában minimum 30 percet kell várni míg gól születik. A kosárlabda nagyon pörgős és akciódús!
Elég érdeke nézőpont. Az igazság az, hogy én a focit és kosárlabdát is próbáltam és hát rá kellett ébrednem, hogy a kosárlabdához sokkal több ész szükségeltetik, mint a futballhoz és sokkal többet is kell futni. Még a fociban ha elől vagy hátul van a labda, addig elől vagy hátul csak kocognak vagy sétálgatnak a játékosok, elég bekapcsolni a tv-t és láthatod. A kosár sokkal pörgősebb játék, de mondjuk szerintem összehasonlítani nem lehet őket, teljesen más műfaj a két sportág.
ÉSZ semmiképpen sem kell több, ezt nem is értem, hogy miből vontad le. Az lehet, hogy intenzívebb, de hát rövidebb is a meccs és kisebb a pálya, egy-egy focimeccsen jóval nagyobb sprinteket kell lenyomni.
amúgy kosarazni jó, nézni kevésbé, bőven elég az utolsó pár percet, amikor az igazi izgalmak vannak. Az ínyenc kosárfanok nyilván nem értenek ezzel egyet, de hát ez van.
Nem érdemes a focit összehasonlítani a kosárlabdával, teljesen különböző játék, mindkettőnek megvan a szépsége és a hátránya. A kosárlabdában általába a magas testalkatú játékosok vannak előnyben, míg a ftballban ott a lehetőség az alacsonyabbaknak is (lsd: Maradona) persze kivételek vannak. Egyébként aki jól focizik, van gömbérzéke, az általában a kosárlabdában is tehetséges. Nekem volt futbalista osztálytársam és elég jól tolta a kosárlabdát is. Mindkettőhöz kell ész, térlátás, csapatszellem és csapatjáték. Ha valaki nem "lát" a pályán, az csak egyedi megoldásra számíthat, de nem lesz valóban jó játékos egyik csapatsportban sem. A kosárlabda pörgősebb, több pont elérhető, ez egyébként jellemző a legtöbb USA-ból induló sportra - Amerikai foci, baseball stb - szemben a foci úgymond gólszegénységével, mely sokszor unalmasnak tűnik, tűnhet.
Utoljára módosítva: bubu001 által : 2011-03-31 20:08